Hvííízd, pííísk, tak je to tady... Test K20D!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderátor: Moderátoři
-
- Moderátor
No, sice po polski moc nevládnu, ale připadají mi ty výsledky nic moc. Jaké s nimi máš zkušenosti - dělají objektivní testy nebo to u nich taky funguje tak jako všude jinde = výsledek odpovídá finančnímu nátlaku...
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
No, já si osobně myslím, že jsou dosti objektivní. Své testy dělají podle předem definovaných kriterii a to pro všechny stejně.TomášFencl píše:No, sice po polski moc nevládnu, ale připadají mi ty výsledky nic moc. Jaké s nimi máš zkušenosti - dělají objektivní testy nebo to u nich taky funguje tak jako všude jinde = výsledek odpovídá finančnímu nátlaku...
Vyšel u nich i článek, kde na základě výborně popsaného měření, ukazovali na nesrovnalosti na dpreview.com (http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... opic&t=434), ve kterém tehdy výborně obhájili K10D oproti canonu 30D (tak jak byl podán na dpreview).
A pokud vím, tak to jsou lidé vzdělaní v technických oborech (jenom teď nevím, jestli si to s něčím nepletu... )
...já to vidím na to, co psal Karbusický.... ne že bych z něj dělal modlu, ale prostě si myslím, že filozofie (jazykovědci.. klidně si mě ukamenujte za nesprávné použití tohoto výrazu... ) Pentaxu je prostě jiná (a dokazoval to v minulosti, přítomnosti a myslím, že ani v budoucnu se na tomto přístupu nic nezmění), než ostatních a své výrobky vyvýjejí pro focení a ne pro tabulky... znovu proto odkazuji na článek v novém PhotoLife (64/2008) "Jedna paní povídala" a také návštěvu různých fotogalerií (za všechny www.pentaxphotogallery.com ), kde jsou fotky Pentax technikou a přiznat si, jak to tedy vlastně s těmi "nedobrými" výrobky Pentax je...
...a pokud tabulková měření vykazují nějaké nesrovnalosti nebo horší výsledky (otázkou je, co je horší výsledek - chrom. aberace, vinětace jsou vcelku dnes již dobře odstranitelné vady, ale správný přenos barev, kontrastu a celkové kresby, to se dost dobře dohnat nedá...) než u konkurence, nemusí to hned znamenat, že to jsou naprosto nepoužitelné kousky...
...prostě nenechat si zamotat hlavu "Jednou paní, co někde něco povídala "
...a pokud tabulková měření vykazují nějaké nesrovnalosti nebo horší výsledky (otázkou je, co je horší výsledek - chrom. aberace, vinětace jsou vcelku dnes již dobře odstranitelné vady, ale správný přenos barev, kontrastu a celkové kresby, to se dost dobře dohnat nedá...) než u konkurence, nemusí to hned znamenat, že to jsou naprosto nepoužitelné kousky...
...prostě nenechat si zamotat hlavu "Jednou paní, co někde něco povídala "
Pentax
-
- Moderátor
-
- Moderátor
Jinak samozřejmě souhlasím (s vkramar), že reálné fotky vypadají daleko lépe než jakékoli testovací - skoro mám dojem, že pro testování se vybírá vždy to nejobtížnější s čímž se ale v praxi člověk potká tak v 1 nebo 2 % případů.
fjo: nepředpokládám, že to "jsou naprosto nepoužitelné kousky", ale trochu mne ty výsledky - právě v souvislosti s porovnáním s reálnými fotkami - překvapily, nutno přiznat, že nepříjemně...
fjo: nepředpokládám, že to "jsou naprosto nepoužitelné kousky", ale trochu mne ty výsledky - právě v souvislosti s porovnáním s reálnými fotkami - překvapily, nutno přiznat, že nepříjemně...
Tomáš
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Cituji z vedlejšího vlákna:
Hádám, že něco podobného platí i pro těla. Viz např. nastavení úrovně SW doostřování JPEGu u K10D (a asi i K20D) apod.Před několika lety jsem se při návštěvě výrobních závodů Pentaxu v Tokiu ptal vedoucího vývoje objektivů, proč jsem tak spokojený s kvalitou optiky, když v testech MTF tyto objektivy na špici nejsou. Odpověď mě překvapila svoji jednoduchostí: "Neděláme objektivy pro focení testovacích tabulí. Svět není plochá tabule, ale je třírozměrně prostorový. A právě na jeho zobrazení klademe důraz."
...ale na druhou stranu je myslím lepší, že jsou testy horší, ale fotky fajn, než kdyby testy vyšli na jedničku a na fotky se nedalo koukat...TomášFencl píše:Jinak samozřejmě souhlasím (s vkramar), že reálné fotky vypadají daleko lépe než jakékoli testovací - skoro mám dojem, že pro testování se vybírá vždy to nejobtížnější s čímž se ale v praxi člověk potká tak v 1 nebo 2 % případů.
Pentax
-
- Moderátor
-
- Pokročilý uživatel
Tak som si precital..Polstina je zaujimavy jazyk a ku K20D...z K10D na K10D nepostupim...je zaujimava pre tych co o takto vybavenej DSLR uvazuju a ich financna situacia im neumoznuje nakup rychlejsej D300...ale musim uznat ze je to paradna masinka...pripomina mi to dilemu mojho kamarata ktory ma D200...KUPIT alebo NEKUPIT?
No a na druhou stranu se pentax snazil o co nejlepsi tonalni prechody viz k10D a 22bit AD prevodnik.
Tak proc je v te recenzi mezi zapory mala tonalni hloubka.
Jen aby ta pani co neco povidala nebyla pan Karbusicky.....
Na druhou stranu to, ze trva vecne nez si clovek muze prohlidnout fotku pri sekvencnim rawu nebo nepouzitelny liveview jsou fakta, ktera sice neovlivni fotku, ale na druhou stranu zamrzi pri pouzivani....
Mozna si nekdo vzpomina ze kdyz se zacinaly objevovat prvni vlastovky o k20D, byl jsem k ni o neco skeptictejsi nez vetsina uzivatelu tady. Tahle recenze jako by mou intuici potvrzovala.,,
Je sice super ze realne fotky z K20D se vam libi, ale otazkou je, zda treba fotky ze sony alpha350 by se vam nelibily uplne stejne.
Tak proc je v te recenzi mezi zapory mala tonalni hloubka.
Jen aby ta pani co neco povidala nebyla pan Karbusicky.....
Na druhou stranu to, ze trva vecne nez si clovek muze prohlidnout fotku pri sekvencnim rawu nebo nepouzitelny liveview jsou fakta, ktera sice neovlivni fotku, ale na druhou stranu zamrzi pri pouzivani....
Mozna si nekdo vzpomina ze kdyz se zacinaly objevovat prvni vlastovky o k20D, byl jsem k ni o neco skeptictejsi nez vetsina uzivatelu tady. Tahle recenze jako by mou intuici potvrzovala.,,
Je sice super ze realne fotky z K20D se vam libi, ale otazkou je, zda treba fotky ze sony alpha350 by se vam nelibily uplne stejne.
Naposledy upravil(a) Kajfik dne 14 dub 2008, 13:31, celkem upraveno 1 x.
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
PENTAX FRIENDS SITE.....???
...hm, ona loajalita k značce se nepozná podle toho, že s ní držím, když se daří, ale i když se nedaří...
...a koukám, že tu hodně lidí hází Pentax přes palubu, i když K20D ještě pořádně nestačila ukázat co umí... a to nemyslím jen v testech...
no nic... je mi z toho smutno
...hm, ona loajalita k značce se nepozná podle toho, že s ní držím, když se daří, ale i když se nedaří...
...a koukám, že tu hodně lidí hází Pentax přes palubu, i když K20D ještě pořádně nestačila ukázat co umí... a to nemyslím jen v testech...
no nic... je mi z toho smutno
Pentax