uz dlhsiu dobu mam K-r s dvoma setovymi objektivmi.. po par akciach ma ludia (zatial vacsinou znamy) zacali volat fotit im svadby / akcie a pod.. planujem si preto zakupit najaky (naozaj kvalitny) zakladny zoom no riesim veelku dilemu, ze ktory. Prosim poradte, co by ste mi odporucili prip. co pouzivate.. co sa tyka tela, tak v buducnosti planujem prejst na K5 prip. jej nastupcu (takze uz uvazujem o odolnom skle). No teraz potrebujem poriesit co najkvalitnejsi zakladny zoom. Rozhodujem sa medzi tymito, pricom f2.8 je pre mna velmi podstatne:
- smc Pentax DA* 16-50mm F2.8 - prip. ekv. Sigma / Tamron - tu mi trosku vadi rozsach.. pri setovom casto mi hornych 55mm nestaci a tak velmi casto menim objektivy.. tomu by som sa chcel (pokial je to mozne) vyhnut
- SIGMA 17-70 mm f/2,8-4 DC MACRO OS HSM - tu je pre mna rozsah idealny, ale f4 pri 70mm mi uz trosku vadi, ale neviem, mam trvat na tom, aby f2.8 bolo po celom ohnisku, je to tak prinosne? Inac tu mi tiez vadi (ne)odolnost objektivu a reverzne otacajusi za kruzok zoomu vosi Px