chybí hodnoty v hledáčku K r
Moderátor: Moderátoři
chybí hodnoty v hledáčku K r
Dobrý den. Jsem na dovolené a všiml jsem si, že K r neukazuje žádné indikátory expozice v hledáčku. Nesvítí vůbec nic. Může to být použitím m42 objektivu ? Nemám s sebou žádný K bajonetový a tak nemůžu vyzkoušet. Díky za radu.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: chybí hodnoty v hledáčku K r
Určite. Prenus udajov vyžaduje konektory aj v tele objektívu.teevee70 píše:Dobrý den. Jsem na dovolené a všiml jsem si, že K r neukazuje žádné indikátory expozice v hledáčku. Nesvítí vůbec nic. Může to být použitím m42 objektivu ? Nemám s sebou žádný K bajonetový a tak nemůžu vyzkoušet. Díky za radu.
Clonu bych chápal, ale čas a ISO by tam byt mohli. No u vidím, doma zkusim. Jenom doufám, že jsem si to nějak nepodrbal při výměně matnice.
Tak jsem doma zkusil originální setový objektiv a manuální Pentax K objektiv a v hledáčku stále bez hodnot. A to se mi Kr vrátil před týdnem z Prahy ze záruční opravy panelu automatické clony. Opravdu jsem na K r totálně zanevřel. Budu ho muset poslat zpět do servisu. Jenom doufám, že nejde o moji uživatelskou chybu.
Všiml jsem si toho před pár dny. Nemůžu vyloučit, že to tak nepřišlo ze servisu. Upřímně jsem nebyl hodnoty v hledáčku zvyklý používat a tak jsem to zřejmě nezaregistroval dříve. K r se stejně chová zvláštně i po opravě. Při použití manuálních objektivů s bajonetem Pentax i m42 ( se zkratovanymi piny) při stisku zel. tlačítka při měření expozice litá zrcátko. U m42 s nezkratovanymi piny v AV podexponovává. V M režimu funguje m42 perfektně , ale samozřejmě bez záchytného ostření ( při nezkratovanych pinech ). Manuální objektivy lze používat pouze s adaptérem na AA baterie. Pokud pouziju orig. akumulátor procvakava zrcátko, K r zamrzá...... Štve mne to maximálně