Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od miky_lbc » 08 čer 2013, 11:40

Jan67 píše:
miky_lbc píše: Jasněm okrajově tady bude diskutovat někdo o fotografii, ale sotva to bude primárním účelem fóra.
To je ale veliká škoda. Protože když to není v rovnováze, začíná být diskuze jen o technice absurdní.
Absurdní je hlavně to jednostranné zaměření diskuze... ta frustrace je prostě momentálně až moc velká. I proto sem chodím jen jednou za delší čas... není o čem jinak debatovat v konstruktivním duchu.

Stále si ale stojim za tim, že každé fórum, každé vlákno, každé místo má svůj účel. Na fóru o "škodě fabia" se sice taky může debatovat o bezpečné jízdě, ale není to primární účel toho fóra. Stejné je to tady.

Kromě toho je zde spousta vláken o focení... stěžovat si ve vlákně "Full frame Pentax - drby", že se tam neřeší focení je přece teprve ta pravá absurdita. Proč tedy někdo, kdo tu debatu postrádá, neobnoví nějaké staré vlákno, které ho zajímá... so simple.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 08 čer 2013, 11:48

Jan67 píše:
miky_lbc píše:Kamarád z německa s nějakejma (velmi drobnejma) vazbama mi říkal, že německá pobočka Pentax má neblahé tušení, že Ricoh chce Pentax příští rok prodat dál...
Možný je asi úplně všechno.
Ono se by se ale nestalo nic tragickýho z pohledu potřeb většiny zde přítomných.
Stále se jedná pouze o dvě možnosti - zůstat nebo odejít. To přeci není tak komplikovaný.
Taky v tom osobně nevidim nějakou životní tragédii... už jsem "pohřbil" více značek, které jsem měl rád a stále jsem jejich fanouškem. Takhle to prostě chodí... méně úspěšné značky uvolňují místo těm úspěšnějším.

Taky si navíc nemyslim, že by Pentax měl rychle fyzicky úplně končit. To, že by ho koupil nějaký výrobce proto, aby ho pohřbil, je jasnej nesmysl. Spíš hrozí, že třeba Pentax zůstane jen společností s kátkodobou/střednědobou životností. Pak by ho koupil někdo, kdo z něj oddělí to nejziskovější a zbytek prodá dál... a takhle to bude postupovat dále a dále až zůstane jen jméno Pentax a pár standardů, které koupí nějaký malý výrobce a využije je k prodeji svých produktů.

Kromě toho... ono se to přesně tak děje. Z Pentaxu jeho majitelé odkrajují nejziskovější části a prodávají ho pak dál. Teď je jen otázka, zda ten zbytek Pentaxu, co má dneska Ricoh, je jen dalším tímhle krokem... nebo zda z něho stále někdo chce dělat silnou společnost s budoucností.

O tom můžeme ale jen spekulovat... za pár let se uvidí.

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 08 čer 2013, 11:50

Ona by se taková odbočka od tématu měla přesunout a založit vlákno nové. Ale to já neumím.
Jan67

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 08 čer 2013, 14:15

dnes som si bol nafotit report z keramickych trhov v PK, autofocus posluchal, limited sklo kresli paradne, ja sa v podstate technikou ani zaoberat nemusim s FF :-)

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 411&type=3
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 08 čer 2013, 18:09

lennyl, máš parádnu zostavu, nemáš čo riešiť. Keby si stál znova pred nákupom celej výbavy, tiež by si riešil techniku a pochyboval o budúcnosti Pentaxu.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 08 čer 2013, 19:29

lennyl: ...nejde mi ten link

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 08 čer 2013, 19:40

lennyl píše:dnes som si bol nafotit report z keramickych trhov v PK, autofocus posluchal, limited sklo kresli paradne, ja sa v podstate technikou ani zaoberat nemusim s FF :-)

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 411&type=3
nechcem to nejako dramatizovat, ale akym sklom resp. to bolo fotene, tym fotkam chyba nejaka akulahodnejsia tonalita, kontrast, si to upravoval?
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

Dobros
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Dobros » 08 čer 2013, 19:51

cport píše:
Co se tyce galerie - byly tu vikendy, kdy nam sem prispivali jen byvali pentaxaci a ted nikonisti, fotky mely za cely vikend cca 40 shlednuti. Je tu par hodne sikovnych fotografu, jejichz fotky vsichni zname (radeji nejmenuju, abych nekoho nevynechal :-) ), ale v posledni dobe se tu temer neobjevila fotka s velkym F od nekoho jineho, nejaky novy osobity pristup ...

... nejak se tu pro samou techniku zapomina na to hlavni.
Tohle co teď napíšu je úplně totální offtopic (ale co tady není, že), ale tak nějak to v sobě dusím už delší dobu. Vadí mi, že do galerie tady na fóru přispívají uživatelé fotkami pořízenými jiným fotoaparátem než Pentax. Kdybych to měl nějak odůvodnit tak je to za prvé proto, že je to Pentax friends a ne canikon a pentax friends a za další, když přijde nějaký nový uživatel tak by měl vidět co z pentaxu leze. Jestli si chce najít co leze z CN na to jsou jiná fóra. Howgh. Teď se mi bude aspoň po několika týdnech dobře spát. :-)
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-

Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 08 čer 2013, 19:59

Dobros : Dám ti malou lekci angličtiny. Pentax se překládá jako Pentax, friends jako přátelé. Takže když to dáme dohromady, dá se název přeložit jako přátelé Pentaxu. Takže až se to tu bude jmenovat onlypentaxusers.eu budeš v právu.
Mě spíš vadí, když na hlavní stránce uvidím nějakou zajímavou fotku, tak na ni kliknu a fotku nevidím, jen další fotky a tu mou fotku musím mezi nima najít a znovu kliknout. Proto často už ani neklikám.
Holt někdo je dost velký machr, ale já osobně nepoznám, jestli je něco focené Nikonem, Pentaxem či Olympusem, fakt ne.

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 08 čer 2013, 20:01

bobo2: neviem preco to nejde, album som dal ako verejny

peppe: na obed som tam bol fotit (uz som v praci), takze svetlo ploche, pod mrakom, fotky su JPG z fotaku. zatial som nemal dovod (a teda realne ani cas) ich importovat do ADL a upravit RAWy.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 08 čer 2013, 21:34

A máte FB účet, když vám nejdou ty Lennylovy fotky?

Dobros: Snad nejsme žádná sekta tady :roll:

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 08 čer 2013, 22:42

Tak díky za objasnění, také jsem ten odkaz od lennyl neotevřel. Ale nenapadlo mne, že to souvisí s tím, že nemám FB účet.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

ypres.bass
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypres.bass » 09 čer 2013, 00:23

hilda4sea píše:Tak díky za objasnění, také jsem ten odkaz od lennyl neotevřel. Ale nenapadlo mne, že to souvisí s tím, že nemám FB účet.
já už si ho držím především kvůli takovým věcem, jinak jsem se už přestěhoval na twitter (sem kdyby to někoho zajímalo)

al.vlado
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od al.vlado » 09 čer 2013, 01:25

Netreba mať účet na FB! Pre každý album je k dispozícii link, na ktorom je prístupný komukoľvek! LENNYL sem hodil klasický link z adresného riadka prehliadača a vtedy album uvidia iba tí, čo sú na FB registrovaní. To, že má LENNYL nastavené súkromie daného albumu na PUBLIC (verejný), neovplyvňuje jeho viditeľnosť pre neregistrovaných.
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 11 čer 2013, 08:46

ten odkaz na FB som radsej nemal davat, diskusia okolo neho je zbytocne dlha :)

som zvedavy, ci bude realny Pentax K50 (ta cena sa mi ale fakt nepozdava).
tento odkaz (su tam aj fotky z Keramickych trhov) snad uz pojde :)

https://plus.google.com/u/0/photos/1056 ... 2789339361

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“