Obzvlášť na první fotce je pěkně vidět barevná aberace

Všechno je foceno do jpegu víceméně na automatiku a bez úprav v PC (kromě zmenšení a otočení), jsou tam i odkazy na originální nezmenšené obrázky.
Moderátor: Moderátoři
U každé fotky v testovacím albu co jsem posílal je dole odkaz na původní jpeg z foťáku (teda jsou bezztrátově otočený, ale jinak bez změny).Martinecek píše:Nemuzete nekde na net dat obrazky z tohoto objektivu v plne velikosti?
Bohužel Penťákem jsem nefotil, jen jsem si ho prohlídl a porovnal se svým Tamronem. Liší se jen lehce v proveden vnějších plastů. Fotky jsem otestovat nemohl.hoza píše:A jak moc v ruce? Netestnul jsi jej abys porovnal? věřím že mají hodně společného ale věřím že fotky znich budou rozdílné
Obrázky jsem si stáhl (díky za ně), ale abych pravdu řekl, jsem z jejich kvality velmi zklamán. Při zvětšení 1:1 mi snad ani jedna nepřipadá správně zaostřená - kam je zaostřeno třeba u té menší pampelišky? Že by objektiv nedokázal správně ostřit nebo je kresba tak špatná?nijel píše:Tak cestou do práce jsem ještě něco nafotil: http://photos.cihar.com/misc/18-250-test/
Obzvlášť na první fotce je pěkně vidět barevná aberace.
Všechno je foceno do jpegu víceméně na automatiku a bez úprav v PC (kromě zmenšení a otočení), jsou tam i odkazy na originální nezmenšené obrázky.