Zmatek Kr
Moderátor: Moderátoři
Zmatek Kr
Dobrý den,
delší dobu jsem na K-r používal starší manuální skla bez problémů. Teš jsem zkusil původní setový objektiv DAL 18-55 a K-r se chová zcela zmateně a to i po RESETU do továrního nastavení.
Exponuji-li proti světlu je po docvaku spouště slyšet pohyb zrcátka , pak několik vteřin pauza jakoby byl nastaven velmi dlouhý čas a pak klapne závěrka. Nicméně nevyfotografuje se nic. Navíc veškeré zvuky zrcátka a závěrky jsou jaksi mdlé, utlumené. To vše jak v M, P nebo Av . Stejně se to chová v MF i AF módu. Exponuji-li se světlem , je to v pořádku. S manuálními objektivy se chová bez problémů, zkoušel jsem jak manuální zoomy tak pevná skla.
Vypadá to na vadu objektivu nebo těla ??
delší dobu jsem na K-r používal starší manuální skla bez problémů. Teš jsem zkusil původní setový objektiv DAL 18-55 a K-r se chová zcela zmateně a to i po RESETU do továrního nastavení.
Exponuji-li proti světlu je po docvaku spouště slyšet pohyb zrcátka , pak několik vteřin pauza jakoby byl nastaven velmi dlouhý čas a pak klapne závěrka. Nicméně nevyfotografuje se nic. Navíc veškeré zvuky zrcátka a závěrky jsou jaksi mdlé, utlumené. To vše jak v M, P nebo Av . Stejně se to chová v MF i AF módu. Exponuji-li se světlem , je to v pořádku. S manuálními objektivy se chová bez problémů, zkoušel jsem jak manuální zoomy tak pevná skla.
Vypadá to na vadu objektivu nebo těla ??
Re: Zmatek Kr
zeby sa ti na setaku sekala clona? ostane zatvorena niekedy a preto tie dlhe casy?
kedze ti fotak foti s manualnymi sklami dobre a dokonca si urobil factory reset, tak mechanicky zavierka / zrkadlo by malo byt ok.
kedze ti fotak foti s manualnymi sklami dobre a dokonca si urobil factory reset, tak mechanicky zavierka / zrkadlo by malo byt ok.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
To zjistíš velmi jednoduše, s někym se domluv a vyzkoušej kombinace se 100% funkčním tělem a objektivem.teevee70 píše: Vypadá to na vadu objektivu nebo těla ??
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nezustalo tam někde v nastavení použít clonový krouzek?
Fotku dělá oko, technika jenom pomáhá.
K30+DA18-135 f3,5-5,6 WR; Sigma 17-70/2,8-4,5; FA 50/1, 7; Samyang 8mm
K30+DA18-135 f3,5-5,6 WR; Sigma 17-70/2,8-4,5; FA 50/1, 7; Samyang 8mm
Mám ho nachystaný k odeslání k reklamaci. Ten clonový kroužek zapnutý nemám, ještě se raději podívám. Ale myslím, že tím to nebude. Nicméně díky.
povoleny clonovy kruzok v menu vo fotaku nema absolutne nic spolocne a AF setakom. Ten mam zapnuty stale, aj ked aktualne nemam ziadne MF skla. Ked NIE je povoleny clonovy kruzok, nespolupracuje akurat manualny objektiv.
takze to posielas do servisu, ked je to v zaruke, asi nemas co riesit, nech to pozru..
takze to posielas do servisu, ked je to v zaruke, asi nemas co riesit, nech to pozru..
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
teevee70 já bych zašel do nejbližšího shopu, kde mají pentax a vyzkoušel bych tělo s jiným objektivem, pokud bude špalat, tak tvůj objektiv s jiným tělem... být bez foťáku takovou dobu není nic pěkného. Na reklamaci pak můžeš poslat třeba jen seťák.
Mam menší problem zo zrkadlom.zriedkavo sice ale obcas po expozicii mi este raz skoci zrkadlo.Pomohlo by nahrat firmware znova?pripadne reset?
K-1-Irix 15mm/SMC 35 mm 2,4/SMC 50 mm 1,8/Sigma 105 mm 2,8 EX DG Macro,
HD 20-40mm limited,SMC 60-250*
Kiev 80
Flexaret V
HD 20-40mm limited,SMC 60-250*
Kiev 80
Flexaret V