Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
Tak treba ja jsem nic podobneho nikdy nezaznamenal. Jednou mi pri toceni K5 zamrzla "na vzdy", ale bylo to vyreseno vymenou tela za jiny kus....
Jinak ale muzu LV pouzivat klidne hodiny a nic podobneho nepozoruju. Dnes jsem LV pouzival cca 3 hodiny pri foceni (je to jedina cesta jak s K5 ostrit spolehlivr na nizke clony) a uplne v pohode.
Jinak ale muzu LV pouzivat klidne hodiny a nic podobneho nepozoruju. Dnes jsem LV pouzival cca 3 hodiny pri foceni (je to jedina cesta jak s K5 ostrit spolehlivr na nizke clony) a uplne v pohode.
Keďže sa debata často mení z témy "Full frame Pentax - drby a dalsi" na "Kam kráčaš, Pentax?", dovolím si trochu OT:
Dnes ráno ma "potešil" mail z Exapra. Snažiac sa využiť ich zľavový balík som si 25.4.2013 objednal jeden objektív z ich ponuky. Dodacia doba 14-21 dní. Dnes (21.5.2013) som dostal ďalšiu z odpovedí na moje dotazy ohľadom dodávky objednaného tovaru:
"musím Vám oznámiť, že, žiaľ, ani v tejto zásielke, ktorá nám má byť doručená tento týždeň, nebude Váš objektív, ktorý ste si objednali a zaplatili.
Od Vašej objednávky sme už mali dva dovozy, ale tento produkt, žiaľ, nie je dostupný v centrálnom európskom sklade.
Vzniknutá situácia nám veľmi mrzí, ale chceme Vás ešte požiadať o trpezlivosť a zhovievavosť.
Predpokladaný termín si teraz nedovolím odhadnúť, ale čakáme na informáciu z centrálneho európskeho skladu.
Budeme Vás priebežne informovať."
Ako zákazníka ma nezaujíma, či má problém Exapro alebo Pentax (Ricoh), vnímam to ako problém značky Pentax. Čím ďalej tým viac zvažujem prechod na Nikon. Kolega tak učinil pred cca pol rokom/rokom a celkom sa vytešuje (a niektoré sklá mu vcelku závidím, najmä pomer výkon/cena a dodaciu dobu).
J. Kmeť
Dnes ráno ma "potešil" mail z Exapra. Snažiac sa využiť ich zľavový balík som si 25.4.2013 objednal jeden objektív z ich ponuky. Dodacia doba 14-21 dní. Dnes (21.5.2013) som dostal ďalšiu z odpovedí na moje dotazy ohľadom dodávky objednaného tovaru:
"musím Vám oznámiť, že, žiaľ, ani v tejto zásielke, ktorá nám má byť doručená tento týždeň, nebude Váš objektív, ktorý ste si objednali a zaplatili.
Od Vašej objednávky sme už mali dva dovozy, ale tento produkt, žiaľ, nie je dostupný v centrálnom európskom sklade.
Vzniknutá situácia nám veľmi mrzí, ale chceme Vás ešte požiadať o trpezlivosť a zhovievavosť.
Predpokladaný termín si teraz nedovolím odhadnúť, ale čakáme na informáciu z centrálneho európskeho skladu.
Budeme Vás priebežne informovať."
Ako zákazníka ma nezaujíma, či má problém Exapro alebo Pentax (Ricoh), vnímam to ako problém značky Pentax. Čím ďalej tým viac zvažujem prechod na Nikon. Kolega tak učinil pred cca pol rokom/rokom a celkom sa vytešuje (a niektoré sklá mu vcelku závidím, najmä pomer výkon/cena a dodaciu dobu).
J. Kmeť
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tento zážitok presne špecifikuje marketing Pentax Ricoch imag.
Nula bodov.
Nula bodov.
... už sa rozprávalo o tom že sa chystajú zmeny ohľadom predaja a distribúcie, síce sa to týkalo len USA, ale mám taký pocit že v JPN nemajú absolútne tušenie s akými problémami sa stretávajú zákazníci v európe.
Asi nepomôže nič iné ako otravovať priamo Pentax s každým problémom ako spamovací robot
Asi nepomôže nič iné ako otravovať priamo Pentax s každým problémom ako spamovací robot
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Docela by mě zajímalo co je to za sklo. Zatim jsem neměl problém cokoliv od Pentaxu sehnat, nebo i osobně vyzkoušet.
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
nepomôžeIvan-K píše:... už sa rozprávalo o tom že sa chystajú zmeny ohľadom predaja a distribúcie, síce sa to týkalo len USA, ale mám taký pocit že v JPN nemajú absolútne tušenie s akými problémami sa stretávajú zákazníci v európe.
matak77: smc Pentax D FA Macro 2,8/100mm WR
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Nemám problém nakoupit, ALZA.sk (510,86 €) na sklade, VK FOTO (13 100 Kč) skladem, Foto Málek (13 265 Kč) skladem, ALZA.cz (13 290 Kč) skladem... ja osobně bych k obchodníkovi co má v dnešní době takovou dodací dobu nešel, ale asi se rád na nový sklo těšíš, tak přeju ať se ho dožiješ
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
...EXAPRO je slovenský distribútor značky.....čo dodať....
k téme...nový RUMOR FF DSLR Pentax
http://www.dpreview.com/forums/thread/3491706
k téme...nový RUMOR FF DSLR Pentax
http://www.dpreview.com/forums/thread/3491706
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
K-30 som kupoval cez Alza.sk. Je to pobočka českeho obchodu a nie su viazaní na nášho neschopneho autorizovaneho importera.matak77 píše:Nemám problém nakoupit, ALZA.sk (510,86 €) na sklade, VK FOTO (13 100 Kč) skladem, Foto Málek (13 265 Kč) skladem, ALZA.cz (13 290 Kč) skladem... ja osobně bych k obchodníkovi co má v dnešní době takovou dodací dobu nešel, ale asi se rád na nový sklo těšíš, tak přeju ať se ho dožiješ
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No ja bych si v Exapro.sk nic nekoupil už jenom podle těch jejich stránek, vypadaj jak od školáka z prvního stupně co se webdesignu moc nevěnuje.. nicméně za neschopnost slovenského dovozce přece Pentax/Ricoh nemůže.
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
matak77: Vidíš, ja som si pár vecí kúpil a problém nebol. Až teraz. A či je čierny Peter na strane Exapra alebo Ricohu, po tom pátrať nejdem, zase až tak ma to netlačí. Iných predajcov by som dokázal posúdiť až keď by som od nich to skolo dostal, deklarovať nejakú dostupnosť (na webe alebo aj telefonicky) sa dá kadejako - skúsenosti sú s tým bohaté.
V každom prípade je to obraz značky Pentax a tak, ako som v minulosti pár ľudí na Pentax presvedčil, tak teraz nedokážem Pentax nikomu doporučiť.
V každom prípade je to obraz značky Pentax a tak, ako som v minulosti pár ľudí na Pentax presvedčil, tak teraz nedokážem Pentax nikomu doporučiť.
Uznávam, že stránka je komická, ale je to ako hodnotiť človeka podľa toho, čo má oblečenématak77 píše:No ja bych si v Exapro.sk nic nekoupil už jenom podle těch jejich stránek, vypadaj jak od školáka z prvního stupně co se webdesignu moc nevěnuje.. nicméně za neschopnost slovenského dovozce přece Pentax/Ricoh nemůže.
Ja mám s EXAPROm len dobré skúsenosti. A keď sa raz PENTAX spamätá a bude čo nakupovať, určite na to použijem EXAPRO alebo kamenný obchod Megafoto v Bratislave. (tiež nadštandartný prístup k zákaznikovi)
Tieto mesačné akcie môžu byť výmyslom žabožrútov z PENTAX RICOH IMAGING FRANCE S.A.
to jarok: urobil si chybu, že si im dal peniaze vopred , mohol si využiť aj možnosť dobierky. Ale na DFA100/2,8WR v cene 459eur sa oplatí počkať.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
-
- Pokročilý uživatel
v tomto prípade je ťažké nájsť vinníka, možno je v nemecku veľký dopyt a nejaké slovensko je na okraji. Ja osobne som cez exapro riešil k10, k5, príslušenstvo a nikdy nebol problém. Tiež som objednal jedno skielko, síce minulý týždeň preto je skoro na nejaké závery, tak uvidím ako pochodím ja
Ja teda nikoho na pentax nenahováram, ale švagor tvrdý canonista bol nalomený už k10 a keď dostal do rúk moju k5
predal ten svoj a čoskoro je náš. No snáď nebude ľutovať.
Ja teda nikoho na pentax nenahováram, ale švagor tvrdý canonista bol nalomený už k10 a keď dostal do rúk moju k5
predal ten svoj a čoskoro je náš. No snáď nebude ľutovať.
...ja tam nakupujem všetko nové, ešte nebol problém niečo dohodnuté nedodať, keď som sa pre dvoma rokmi dopytoval na FA 43/1,9 /tuším začiatkom leta/ povedali mi, že dodanie nevedia garantovať, tento objektív v tom roku ešte nedostali...s FA 31/1,8 problém nebol, do necelého mesiaca bol doma....