Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
kolista2
V.I.P.
V.I.P.

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od kolista2 » 16 kvě 2013, 20:05

nighthawk787 píše:hildo tu nejde o klapky na očiach, nik netvrdí že d7100 je horší, v mnohých veciach je naozaj technologicky silnejší, ide o to či to naozaj využiješ v takej miere aby sa to výrazne podpísalo na kvalite tvojej tvorby.
Profíci čo sa živia fotením sa rehocú nad tým čo za blbiny sa riešia na fórach. Svadobná fotografka používa canon 30d, fotečky ako víno, švagrov známy zas nikon 50d a tak by som mohol pokračovať do zblbnutia. Na druhej strane sú takí čo potrebujú mať to najnovšie ( zámerne nepíšem najlepšie, novšie pre mňa neznamená automaticky lepšie)
Marketing nám masíruje mozgy a stávame sa tak dobrovoľnými sponzormi canonu pentaxu nikonu atď. atď.
No a kým sa tu dohadujeme kto ďalej dociká, tak firmy kujú pikle ako nás obrať o ďalšie peniažky a nám uteká svetlo.
Často aj to zlaté :wink:
Pěkně napsané. Sám bych to nenapsal líp. I kdyby Pentax zitra skoncil,neni to problem.Koupim 2 ks K5II a do sve smrti mam cim fotit :-) :twisted:
těla:K10D+BG2,MZ-3
skla:20/2.8,24/2,35/2,A50/1.7,77/1.8,A135/2.8
zoom skla:Σ15-30/3.5-4.5,DA18-55, Σ24-70/2.8,F100-300/4.5-5.6

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 16 kvě 2013, 21:45

Nevím jestli je to pláč na správném hrobě. Já jsem tady jeden z mála co stále tvrdí, že na profesionální práci stačí jakákoliv zrcadlovka se snímačem alespoň 10 MPx (Canon, Nikon, Pentax, Sony) s kvalitními objektivy.
Nejvíce se pak vymezují ti co chtějí s Px "docikať" co nejdále.
Nikdy jsem přesně nepochopil proč, když je to přece jedno čím fotím.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 16 kvě 2013, 23:04

Na profesionální určitě. Však už jsem to tu psal - s 5DMkII dokonce ještě profesionálnější, ale jedno mi to není. Vím proč jsem si jako amatér fotící pro zábavu vybral Pentax a proč u něj zůstávám a proč je pro mě focení s ním radost. Kdyby mi někdo ten Pentax sebral a místo něj mi dal Nikon nebo Sony, tak bych s tím asi s trochou cviku udělal stejně pěkné fotky, ale část toho kouzla by se pro mě ztratila.
Proto se angažuju tady na Pentaxfriends, protože mi není jedno s čím fotím. Fotografování je pro mě důležité, ale ta technika taky.
Zkus si na fóru fanoušků Ferrari napsat, že je jedno s čím kdo jezdí, že důležité je jak velký to má kufr a aby na to nebyly drahé náhradní díly. :-)

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 17 kvě 2013, 06:55

Já myslim, že to nejde takhle napsat.... "že na profesionální práci stačí 10MPX zrcadlovka".

Termín "profesionální práce" může znamenat úplně cokoliv... od práce, na kterou 10 MPX zrcadlovka stačit může až po práci, na kterou sotva stačí stěna za půl míče (třeba nějaké sklářské odlitky, katalogování diamantů - a ano, i to v ČR živí hned několik lidí).

Když už, tak na "některou profesionální práci stačí 10 MPX zrcadlovka". Třeba u běžné atelierové fotografie to určitě platí, ale to je jen malá podmnožina z celku. Zodpovědně musim ale třeba prohlásit, že třeba moje K5 (můj kus) by pro profesionální práci rozhodně nestačila z důvodu velké nespolehlivosti a neustálého servisování.

Další věc je jiný pohled na věc... dobře, šikovnému fotografovi stačí méně vyspělá technika A k tomu, aby udělal fotky, se kterými bude klient spokojený. Znamená to, že ale s vyspělejší technikou B neudělá pro klienta fotky ještě lepší? Každý se musí nějak vyvíjet, jinak zakoření a nakonec ho porazí nějaký dřevorubec.

kordoz
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kordoz » 17 kvě 2013, 07:17

Ok, recenziu Pentaxu 67 napisem. Ano ako pisete, je to hlavne o tom ze je to konicek. Lenze to fotenie s nim, to je nieco uzasneho, predstavte si ze mate na zvitku 10 policok, tak si sakra rozmyslite ze kedy stlacite spust.

Pentax 67 je dost velka krava a ist na dlhsi prechod, kde treba mat co najlahsi batoh, je to dost limitujuce. Da sa to riesit tak ze vezmem len 67 so 45/4. Brat uz dalsi objektiv ako 105/2.4 je dalsie znacne zvysenie vahy. A takisto stativ potrebuje 67-cka podstatne pevnejsi, hlavne hlavu. Ale to uz popisem podrobnejsie v recenzii.

Co sa tyka Kamarada tak technicka kvalita pouzitim 5D MKII mozno stupla ale na druhej strane sa mi dost nepaci jeho prehnany postprocess.

napr. toto mi (teda nielen mne ale vsetkym z LH) uz pride znacne prehnane:

http://www.horolezec.cz/images/zoomify/ ... _8_cz.html

Velviovky od Kamarada boli krajsie
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX

AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro

Dobros
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Dobros » 17 kvě 2013, 07:23

Tak jestli on ten jeho přehnaný post proces nesouvisí tak trochu s tím co říkal v té televizní relaci, že se snaží ukázat to co oko nezachytí běžným pohledem, ale "film" (tady zjednodušuji) to zachytit dokáže. (Tak nějak to tuším říkal)
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-

Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30

kordoz
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kordoz » 17 kvě 2013, 08:01

to no, na filme to robil filtrami a na digitale sklada obrazky

to robim niekedy aj ja ale pokial sa da snazim sa tak aby to nebilo do oci, cize ziadne omalovanky

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 17 kvě 2013, 08:32

Každému se líbí něco trochu jiného...

... a já osobně si myslím, že umět se odprostit od něčeho zažitého a do svého portfolia zvládnout vyprodukovat i něco trochu jiného směru, to je znak tvůrčí velikosti a vyspělosti autora.

To, že portfolio autora jde na příč vkusu několika skupin fanoušků, to na tom přece nic nemění.

kordoz
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kordoz » 17 kvě 2013, 11:41

A to ja nie som odporca digitalnej techniky ...

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 17 kvě 2013, 19:04

Trochu mimo téma... ale z mojí K5 opět ulítnul knoflík na výměnu objektivu. Z opravy se vrátila cca před měsícem. Půjčil jsem kamarádovi svou 5DII na točení, takže jsem si dneska vzal na akci K5 a zítra s ní mam být taky celej den... fakt super :-(.

Mno nic... počkám do začátku příštího roku, co přijde... ale jsem už asi definitivně rozhodlej, že pokud se nestane zázrak, ukončuju svoje "fanouškovství" k modelu K10D. Pak si sjednotim výbavu a nechám si jen jeden systém... pravděpodobně Canon 5D3. Uvidíme, ale už to je prostě moc... :-(.

Btw... neznáte někdo nějakej fígl, jak tam ten knoflík nasadit (aby obratem nevypadl).

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 17 kvě 2013, 19:23

Miky, tak ja uz neviem....bud si najvacsi smoliar na Pentaxfriends, alebo... Ja som mal 4 digi pentaxy a jeden manualny, tri z nich som oplieskal o vselico mozne, ako sa mi hompalali na ramene, 2 mi pri mojej nesikovnosti spadli z minimalne polmetrovej vysky na zem...a az na trochu oskrenu ciernu farbu to s nimi vobec nic nespravilo a slapali/slapu ako svajciarske hodinky veselo dalej.....tak si neviem predstavit, co s nimi robis ty, ze ti z nich neustale odlietavaju nejake kusky....
alebo si vazne ultrasmoliar....a v tom pripade, by som asi vazne presiel k inej znacke a dufal, ze si tu smolu neprenesiem :)

slavek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavek » 17 kvě 2013, 19:39

Mě se také podařilo pustit si K7 se seťákem ze skříně (cca 1m a kousek) spadl na seťák. Krom roztřískané sluneční clony vše ok a stále běží v pohodě. Dokonce i seťák to přežil a nezpozoroval jsem na něm jakékoli změny. Jen na těle mám na spodní hraně trochu škráblý lak... Ale dokud fotí a slouží dobře tak jsem spokojený ;)
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW

a další...

Dobros
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Dobros » 17 kvě 2013, 20:12

Když jsme u těch pádů tak mě spadl ze stativu cca 50 cenťáků na zem K-r (to znamená levná plastová hračka) a kromě toho že se odřel a začal trošku líp ostřit se mu nic nestalo.
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-

Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30

k.e.n
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od k.e.n » 17 kvě 2013, 20:54

miky_lbc: chlape, ty jsi totiž pravděpodobně EGL [ýgl]. Což znamená „Experienced group loser". Takový EGL nadpřirozenou měrou na sebe přitahuje a kumuluje různé nešťastné příhody. Jakékoliv vyzkoušené, spolehlivé, prověřené a sebelepší vybavení v jeho rukách podléhá rozpadu, poruchám, v horších případech demolici.

Měli jsme jednoho takového s sebou kdysi při vandrování po NZ. Před odjezdem jsme pořídili část výbavy shodnou. Nejlepší benzínový a defakto bezporuchový a blbuvzdorný vařič MSR se mu hned po příletu rozbil. Když jsme stopovali v zapadákově, kde jezdí jen dvojmístné pickupy, my dva (s ženou) odjeli za pět minut a on tam stál ještě tři hodiny. Zatímco my dojeli až na místo určení, on musel spát v parku. Ráno našel na podlážce pět rozmazaných psích hoven. Nafukovací karimatka mu udělala bouli. U spacáku se mu vytrhl zip. Nepromokavou bundu v době dešťů zapoměl na chatě. U batohu se mu utrhl trák. Pro nůž se vracel den cesty pralesem zpátky. Flaška s benzínem mu vytekla do jídla...

Pokud jakákoliv skupina má svého EGLa, je to pro ni doslova požehnáním. Funguje jako odlučovač neštěstí, filtr na nečistoty a vychytávač běžných i nepředstavitelných poruch.

JSEM RÁD, ŽE TĚ MÁME!!! :lol:
..nejhezčí pohled na svět je z komína!

CSA
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CSA » 17 kvě 2013, 21:14

Miky ... Ty si musel být v minulým životě nějaká strašná svině a někdo Tě ukrutně proklel, jinak to fakt už není možný tohleto :lol: :lol: :lol: :lol: Mě tenhle čudlík upadl jen u MZ10 a od tý doby mám už 5tý tělo a kromě odřený barvy v exponovaných místech sem fakt nikdy neutrpěl vážnější poruchu (jednou mi pruhoval chip na nové K7, za 3 dny sem měl novou). Všelijakých ran a pádů to už taky zažilo. Sorry, ale jestli to máš takhle v životě se vším, tak to Tě fakt lituju :-D
k.e.n.: TOS ZABIL!!!! :-D
https://www.facebook.com/castka
http://www.FotoBanka.net
Pentax K-5II +K-5, Samyang 8mm, PENTAX DA* 16-50mm F2,8, DA 40mm f/2.8 Limited, DA 70mm f/2.4 Limited, D FA 100/2.8 Macro WR, DA* 50-135mm f/2.8, DA* 300 f/4...

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“