Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
Chcem tele , ale nechcem SDM sklo, posledne som kôli tomu rozobral DA18-135WR aby som si obhliadol motor a je skrátka iný, dokonca má snímač ktorým vie merať smer a otáčky a snád je (bude) aj spolahlivejší...
Od dôb čo Pentax vlastním nevyšlo nič a ani neprešlo upgrade-om a ja nemienim kupovať sklá ktoré haprovali, nejaké údajné oznámenie o vyriešení problému SDM ma nezaujíma dokial nebudem presne vedieť ako to vyriešili (začali sme osádzať iné motory, pretože tie staršie boli nespolahlivé), nikto nič hodnoverné nepovedal
A aby ma tu niekto zasa nechytal za slovíčka, sklá ktoré sú doslova viac krát duplicitné nepovažujem za nejaké zaplátanie diery v ponuke, znova zopakujem, stačilo zlacnieť niektoré z tých výrabaných, DA560 za nezmyselnú sumu nepočítam
Od dôb čo Pentax vlastním nevyšlo nič a ani neprešlo upgrade-om a ja nemienim kupovať sklá ktoré haprovali, nejaké údajné oznámenie o vyriešení problému SDM ma nezaujíma dokial nebudem presne vedieť ako to vyriešili (začali sme osádzať iné motory, pretože tie staršie boli nespolahlivé), nikto nič hodnoverné nepovedal
A aby ma tu niekto zasa nechytal za slovíčka, sklá ktoré sú doslova viac krát duplicitné nepovažujem za nejaké zaplátanie diery v ponuke, znova zopakujem, stačilo zlacnieť niektoré z tých výrabaných, DA560 za nezmyselnú sumu nepočítam
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Tak to Ti to můžu ulehčit... tělo bez SDM určitě už nevyjde. A vzhledem k tomu, že i nová DA560 má "jen" SDM, tak nelze čekat ani příchod plnohodnotného ringu v nějaké dohledné době...
Hádám, že Pentax pokládá svoje portfolio s 60-260, 200, 300 a 560, za dostatečné a vyrovnané. Možná, že se po X letech slibování dočkáme TC, ale na nové tele sklo to určitě "kam oko dohlédne" nevidim.
Hádám, že Pentax pokládá svoje portfolio s 60-260, 200, 300 a 560, za dostatečné a vyrovnané. Možná, že se po X letech slibování dočkáme TC, ale na nové tele sklo to určitě "kam oko dohlédne" nevidim.
Kludne môže mať SDM, budem len rád, len aby to bolo v inom skle s iným motorom, lebo ja neverím že v tých doteraz vyrábaných došlo k nejakej zmene, to by ho potom premenovali na napríklad DA 60-250 II
Pentax K-30, Metz 48
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Hledat se mi to nechce, ale Pentax se oficiálně vyjádřil k SDM problémům a oznámil nápravu tohoto politování hodného nedopatření, které se stává maximálně jednou za deset let. Bylo to někdy loni na podzim. Google ví víc Problém byl snad v uchycení toho motůrku..
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Významný člen
Canon a Nikon to robia už dlho a celí svet im to žere.Ivan-K píše:Kludne môže mať SDM, budem len rád, len aby to bolo v inom skle s iným motorom, lebo ja neverím že v tých doteraz vyrábaných došlo k nejakej zmene, to by ho potom premenovali na napríklad DA 60-250 II
Pentax K10
Nikon D610
Nikon D610
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
já to vidím takhle:
Jako klasik, mám 90% skel vhodných i pro FF
Na FF u Pentaxu ani u konkurence nemám prachy
Až je budu mít, tak třeba už ten FF bude.
Popravdě řečeno, zvažuju přechod k jiné značce čistě kvůli tomu, že to za co si musím u PX připlatit má třeba Canon už v základu. mluvím o sklech a nemluvím o těch lowendech
Momentálně mám K7+dvě zoom sigmy a docela ucelenou řadu pevných manuálních skel
Takže upgradovat můžu max. na K5/K5II - to už můžu rovnou koupit jetou D700/D3 nebo něco srovnatelného od Kaňonu
Protože než kupovat moderní skla na Pentax (který stejně nenabízí to co bych chtěl*), tak můžu rovnou nakoupit skleník na Nikon nebo Canon a vyjde mne to na stejné prachy.
*moje ideální sestava je (ty v závorce jsou spíše rozšíření):
(10-24) + (14/2. + obyč.seťák + 28-105/2.8 + 50/1.8 + 70-200/2.8 + (300/2.
já si vlastně vystačím se třema sklama+seťák
Jako klasik, mám 90% skel vhodných i pro FF
Na FF u Pentaxu ani u konkurence nemám prachy
Až je budu mít, tak třeba už ten FF bude.
Popravdě řečeno, zvažuju přechod k jiné značce čistě kvůli tomu, že to za co si musím u PX připlatit má třeba Canon už v základu. mluvím o sklech a nemluvím o těch lowendech
Momentálně mám K7+dvě zoom sigmy a docela ucelenou řadu pevných manuálních skel
Takže upgradovat můžu max. na K5/K5II - to už můžu rovnou koupit jetou D700/D3 nebo něco srovnatelného od Kaňonu
Protože než kupovat moderní skla na Pentax (který stejně nenabízí to co bych chtěl*), tak můžu rovnou nakoupit skleník na Nikon nebo Canon a vyjde mne to na stejné prachy.
*moje ideální sestava je (ty v závorce jsou spíše rozšíření):
(10-24) + (14/2. + obyč.seťák + 28-105/2.8 + 50/1.8 + 70-200/2.8 + (300/2.
já si vlastně vystačím se třema sklama+seťák
Tak si dej tu práci a hledej.matak77 píše:Hledat se mi to nechce, ale Pentax se oficiálně vyjádřil k SDM problémům a oznámil nápravu tohoto politování hodného nedopatření, které se stává maximálně jednou za deset let. Bylo to někdy loni na podzim. Google ví víc Problém byl snad v uchycení toho motůrku..
Protože podle mě nic oficiálního nebylo.
Za oficiální považuji to, co je na firemním webu.
Jan67
-
- Pokročilý uživatel
Jane67 kdyby to byl mega průser tak by to snad i dali oficiálně na firemní web, ale takhle těžko. Pochybuji,že by to udělala i jiná značka....pracuji v automobilovém průmyslu tak vím jak to chodí Ale to je všude....
Pentax K-70; Pentax 17-70/4 ; Pentax DA50/1,8; Sigma 30/1,4 Art; Sigma 70-300/4-5,6; Metz 50 AF-1
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
To s tim googlem fakt neumíte?! Rozhovor na Photokině 2012:
http://www.pentaxforums.com/news/jens-p ... ilure.html
Nějakej megaprůser to taky nebyl, je potřeba si uvědomit, že těch co problémy nemají se ozve max 1/10. Vychází mi tedy max. cca 5% poruchovost u 16-50.
http://www.pentaxforums.com/news/pentax ... sults.html
Na druhou stranu je pravda že jim to trvalo 5 let.
http://www.pentaxforums.com/news/jens-p ... ilure.html
Nějakej megaprůser to taky nebyl, je potřeba si uvědomit, že těch co problémy nemají se ozve max 1/10. Vychází mi tedy max. cca 5% poruchovost u 16-50.
http://www.pentaxforums.com/news/pentax ... sults.html
Na druhou stranu je pravda že jim to trvalo 5 let.
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Opravdu sranda, tak označit rozhovor někde stranou s opravářem za oficiální vyjádření chce dost velkou dávku představivosti.
Já myslim, že neschopností hledat v Google to nebude... mluvil jsi o tom, že někdo z Pentaxu OFICIÁLNĚ přiznal nějaké problémy s SDM a že si to vyjádření stačí najít. A tak se Tě Jan67 požádal, zda ho nenajdeš...
A Ty ho odkážeš na nějaké internetové forum, které odkazuje na rumorovou stránku s citovaným rozhovorem, kde není zcela jasné kdo, kde a kdy ho vedl... ke jménu Jense Petersna se dají už pod samotným původním článkem najít informace typu:
"He doesn't work for Pentax and rather surprisingly was report SDM fix in 2010 then again in 2012.
Seems to me an obviously unreliable source of any information.
I'm confident he will be reporting the new fix in 2014 when he has another shot at 15 minutes fame,"
Neumím ověřit, zda Jens Peterson vůbec něco pro Pentax dělá... dost možná někdy servisuje jejich těla v Hamburku a dost možná ani tohle ne. Každopádně předpokládám, že nikdo nemůže něco podobného považovat za nějaké oficiální prohlášení, omluvu nebo přiznání problému...
edit: ggrant už mě trochu předběhl
A Ty ho odkážeš na nějaké internetové forum, které odkazuje na rumorovou stránku s citovaným rozhovorem, kde není zcela jasné kdo, kde a kdy ho vedl... ke jménu Jense Petersna se dají už pod samotným původním článkem najít informace typu:
"He doesn't work for Pentax and rather surprisingly was report SDM fix in 2010 then again in 2012.
Seems to me an obviously unreliable source of any information.
I'm confident he will be reporting the new fix in 2014 when he has another shot at 15 minutes fame,"
Neumím ověřit, zda Jens Peterson vůbec něco pro Pentax dělá... dost možná někdy servisuje jejich těla v Hamburku a dost možná ani tohle ne. Každopádně předpokládám, že nikdo nemůže něco podobného považovat za nějaké oficiální prohlášení, omluvu nebo přiznání problému...
edit: ggrant už mě trochu předběhl
Podľa mňa problém vyriešili tak že do nových skiel začali dávať iný motor, trebárs ten ktorý je v DA18-135WR, v tých starších aj ked v súčasnosti vyrobených ako 16-50 či 50-135 ostalo to isté. Novší motor bude použitý aj v sľúbených sklách z roadmapy, tak nejak vidím to vyriešenie problému
Pentax K-30, Metz 48
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Nie motor, davaju tam takych malych trpazulikov a tí krútia klukou. A to niečo stojí!
Do nového SAFOXu zase cpou služebně mladší trpajzlíky, co lépe vidí a umí se rychleji rozhodovat, takže i to ostření se prý dost zlepšilo. Někteří lidé tvrdí, že jsou ale dost ofrnění a vyžadují pro svou práci jen světelná skla, což je dost možné, protože trpajzlíci jsou jak známo dost náladové potvory.
..nejhezčí pohled na svět je z komína!
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Napsal jsem na zastoupení - jak že je to s těma SDM trpajzlíkama, ať se tady nemusíme dohadovat. Když se neozvou, tak zkusim napsat na ostrovy.
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS