Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
SHERIFF: 5DIII stojí 3x tolik než K-5IIs, takže kdyby nebyl lepší bylo by to hodně divný Lidi chválej ostření, ale taky kvalitu fotek na vysoký ISO - prý až 8000 jako 800 u Dx/APS-C, máš s tim zkušenosti, že by byl ten rozdíl až tak markantní?
Hildo já ti prostě asi nerozumim, občas tady něco napíšeš a pokaždý mi to připadá jako kdybys potřeboval všem ukázat jak si "děsně chytrej". Mě třeba rozdíl mezi K-5IIs a 5DIII docela zajímá, protože je mi jedno jak moc fullfrejmovatý to je, ale chtěl bych vědět jestli ten rozdíl je tak velký jak se uvádí. Většinou ty testy píšou zaujatý lidi, nebo jsou součástí marketingu, takže bych ocenil nezaujatý názor.
Hildo já ti prostě asi nerozumim, občas tady něco napíšeš a pokaždý mi to připadá jako kdybys potřeboval všem ukázat jak si "děsně chytrej". Mě třeba rozdíl mezi K-5IIs a 5DIII docela zajímá, protože je mi jedno jak moc fullfrejmovatý to je, ale chtěl bych vědět jestli ten rozdíl je tak velký jak se uvádí. Většinou ty testy píšou zaujatý lidi, nebo jsou součástí marketingu, takže bych ocenil nezaujatý názor.
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
normálně fotím tak 6400 třeba předtančení na maturáku a foto super. Zkoušel P+C na 12800 a rozdíl je veliký.Pentax se od 6400 rapidně zhoršuje. Foto na A4 z C je úplně normální.Nepatrné zrno. Přechod na C byl drahý, je to jako zozvod, taky stojí hodně peněz.
matak77 a dalsi: pokud nevidis proc je blbost porovnavat Pentax K-5 II a Canon 5D tak uz tedy nevim. Jak hilda rekl - jde o APS-C a FF, tomu odpovida i rozdil cenovych kategorii. Srovnavat to nejde. Jde mozna rici, jaky je vysledek - to se ostatne da najit i v jinych forech (tady jsme v Full frame Pentax - drby a dalsi). Kdo chce FF tak si to nastudoval, pujcil si C nebo N od kamarada a vyzkousel. A samozrejme vi, ze to stoji ranec penez vcetne objektivu. Co dostacovalo na APS-C, nestaci na plne vyuziti na FF. Ano, kdo vedel dopredu, ze z APS-C pujde do FF tak s ohledem na to kupoval skla. Mnoho-li takovych lidi bylo a je u C/N?
Pro pana jana - co furt remcate proti Pentaxu? Co snese srovnani s K-5 II v jeji tride? Ma nejake nebetycne problemy vuci konkurenci (a neporovnavejte s 5D III ale odpovidajici kategorii)? Ja osobne, byt je to velmi subjektivni, bych videl konkurenci tak v Nikon D7100. V APS-C drzi Pentax krok velmi dobre.
Dalsi vytka - ze nejsou znamy plany ohledne FF. Jak jiz zde jednou zaznelo - ktera konkurencni firma ty plany presne dopredu zverejnuje? Nerekl zde snad nekdo, ze C/N oznami novinku a ta je za chvili na pultech?
A Ricoh GR - to vypada velmi slusne, uvidime prakticke testy, zatim to vypada, ze bude konkurenceschopny.
Sorry, ale uz me ten vecny pesimismus stve.
Pro pana jana - co furt remcate proti Pentaxu? Co snese srovnani s K-5 II v jeji tride? Ma nejake nebetycne problemy vuci konkurenci (a neporovnavejte s 5D III ale odpovidajici kategorii)? Ja osobne, byt je to velmi subjektivni, bych videl konkurenci tak v Nikon D7100. V APS-C drzi Pentax krok velmi dobre.
Dalsi vytka - ze nejsou znamy plany ohledne FF. Jak jiz zde jednou zaznelo - ktera konkurencni firma ty plany presne dopredu zverejnuje? Nerekl zde snad nekdo, ze C/N oznami novinku a ta je za chvili na pultech?
A Ricoh GR - to vypada velmi slusne, uvidime prakticke testy, zatim to vypada, ze bude konkurenceschopny.
Sorry, ale uz me ten vecny pesimismus stve.
Body: K-5II, K10D, ZX-7
K-mount : set Da 18-55WR, DA 18-55mm a DA 50-200mm, FA 50/1,4, FA 28-70/4
M42: 29/2,8 + 50/1,8 + 135/2,8 + 200/4
K-mount : set Da 18-55WR, DA 18-55mm a DA 50-200mm, FA 50/1,4, FA 28-70/4
M42: 29/2,8 + 50/1,8 + 135/2,8 + 200/4
to matak77:
Já nejsem děsně chytrej a ani se o to nesnažím. Možná, že by to chtělo přesněji formulovat a pozorněji číst (až do konce).
On je totiž je dost rozdíl mezi významem "srovnávat" a "popsat rozdíly". Protože jsem fotil na s měcháčem, střední formát, kinofilm, fullframe a APS-C, tak si uvědomuji, že některé věci nelze srovnávat; pouze lze popsat jejich rozdíly. Až si to všechno vyzkoušíš a osaháš, tak se mnou budeš souhlasit.
Já nejsem děsně chytrej a ani se o to nesnažím. Možná, že by to chtělo přesněji formulovat a pozorněji číst (až do konce).
On je totiž je dost rozdíl mezi významem "srovnávat" a "popsat rozdíly". Protože jsem fotil na s měcháčem, střední formát, kinofilm, fullframe a APS-C, tak si uvědomuji, že některé věci nelze srovnávat; pouze lze popsat jejich rozdíly. Až si to všechno vyzkoušíš a osaháš, tak se mnou budeš souhlasit.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
Nikdy jsem na P nestěžoval a co se tu clověk dočetl za triviální připomíky. Osobně si myslím, že 99% lidí co touží po FF od pentaxu si ho stejně nikdy nekoupí. Nedají do tolik peněz, proto mají APS-C. Současné obj. nebudou na FF stát za nic a zase si bude na co stěžovvat.
Souhlasím se SHERIFFem. Průzkum trhu provedený výkonným ředitelem Pentaxu potvrzuje, že není na trhu dostatečné množství kupců FF od Px. Kdo opravdu chtěl FF, tak ho už má od C/N.
Málokdo si uvědomí, že fullframe není jen o velikosti čipu, ale především o komplexním systému příslušenství.
To už se tady ale probíralo mnohokrát a kdo to chce slyšet ten to slyší a ví.
Málokdo si uvědomí, že fullframe není jen o velikosti čipu, ale především o komplexním systému příslušenství.
To už se tady ale probíralo mnohokrát a kdo to chce slyšet ten to slyší a ví.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
Keby bolo aspon príslušenstva pre APS-C, ale aj tam sú diery. Kto by rád dlhšie sklá ma skrátka smolu
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
-
- Pokročilý uživatel
"srovnavat" sa da vsetko. Porovnavaju sa vystupy z APS a m4/3, z APS a FF, z FF a stredoformatu a tak dalej...jetys píše:matak77 a dalsi: pokud nevidis proc je blbost porovnavat Pentax K-5 II a Canon 5D tak uz tedy nevim. Jak hilda rekl - jde o APS-C a FF, tomu odpovida i rozdil cenovych kategorii. Srovnavat to nejde.
aby som len nekecal do vetra - tu su priklady:
pentax 645d a nikon 800 e:
http://www.youtube.com/watch?v=S0plNkdLkeE
nikon 800e a Sigma DP Merrill
http://www.youtube.com/watch?v=f3VjyHQiqdE
fuji hs20 vs dslr
http://www.youtube.com/watch?v=rfnv9pRUJrU
ako vidis, porovnavat ide ozaj vsetko, a ak si stale myslis, ze to nie je opodstatnene, no tak to treba dat vediet aj tym chalanom z Calgary, ze marnia cas zbytocnostami
Hildo, ty někdy překvapíš naprosto nečekaným subjektivním závěrem, který nenápadně vydáváš za objektivní realitu.hilda4sea píše: Průzkum trhu provedený výkonným ředitelem Pentaxu potvrzuje, že není na trhu dostatečné množství kupců FF od Px.
Pokud vycházíš z interview Jima Malcolma, které jsme nedávno diskutovali, tak věta "So I just started picking up the phone and calling people." nezmiňuje nic o průzkumu trhu. Není jasné koho volal, kolik lidí volal a jaké otázky jim kladl. Natož aby v inteview padl závěr, že "není dostatečné množství kupců FF od Px".
Nechci tím otevřít polemiku o tom, jestli těch kupců je nebo není dostatek. Pentax má jistě prostředky, aby si to nechal zjistit profesionální agenturou. Zcela jistě to ale nebude dělat Jim Malcom osobně.
Jsem pouze citlivý na nepřesné a překroucené výroky.
Jan67
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ved to tvrdím stale. Nemaju skade dostat kupcov. Pentax sa ma zameriavat na segment kde je teraz a neriešiť FF.hilda4sea píše: Kdo opravdu chtěl FF, tak ho už má od C/N.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Hildo napsal si jednoduchou větu, přečtl jsem jí až do konce. Na druhou stranu jsem si všiml, že musíš často někoho upozorňovat aby si tvůj příspěvek přečetl znova, popř. vícekrát. Takže buď je nás tady spousta natvrdlejch, nebo nedostatečně formuluješ svoje myšlenky/názory. Pro mě je třeba "srovnání", že K-5IIs je od ISO6400 znatelně horší, cenná informace. Většinou se pohybuju v hodnotách do 6400, takže je pro mě K-5 dostačující. Ono když chceš u něčeho popsat rozdíly, tak ty dvě věci musíš nejdřív porovnat - navíc si na slovíčkaření nehraju, kdo chce to pochopí nebo se zeptá..
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Takhle... ona je K5II znatelně horší ve všech oblastech. Já osobně taky moc nechápu smysl v jejím srovnáváním s 5DIII. Porovnat se dá vždycky a všechno, ale proč srovnávat bezmála 4x dražší produkt s levnějším... to fakt nevím. Internet je plnej testovacích snímků, videa a recenzí.
Jinak... já měl k dispozici 5DIII cca týden a byl jsem z ní nadšený. Mám 5DII a tak jsem se zatím rozhodl neupgradovat, ale do budoucna s jejím nákupem "tak-nějak počítám". Tím, že nefotím reporty, tak pro mě přechod na 5DIII neni nějak výraznej upgrade. Uvidíme taky s čím přijde Pentax... rozseknu to asi až na podzim/začátek příštího roku.
Pokud by někdo to srovnání opravdu chtěl, tak z mého pohledu je tam rozdíl cca 2 tříd. Má velké tělo, což já osobně oceňuju více než kompaktnost K5. Držením mi hodně připomíná K10D. Na nízké ISO má 5DIII o něco více detailů, ale není to nic, kuli čemu by člověk měnil systém. Obrovskej rozdíl přichází až s citlivostí.
Ona je sice pravda, že fotky z K5 jsou použitelné i na ISO 3200, ale ten rozdíl detailů (ztrácí se odšuměním) je v tomhle případě mezi K5 a 5DIII velmi markantní. Z mého pohledu to má smysl už od ISO 800, to nad ISO 3200 je už bombónek. Taky AF je naprosto bezchybnej. Na F1,2 máte ostrejch 10/10 fotek u předmětu, který se pohybuje směrem k vám. V podstatě naprosto nulovej odpad. Měl jsem z něho ještě lepší pocit, než z AF u 1Ds M3.
Ale ten rozdíl ceny je jasnej...pro mě osobně je 5DIII příklad ideálního přístupu k tvorbě těla. Značka poslouchá fanoušky a udělá jim tělo tak, jak si ho přejí. Žádný uživatel 5D řady nemůže být zklamaný. Já jsem přešel k k 5DII z 1Ds a musim říct, že přecházet z 1Ds na 5DIII bych určitě nehodnotil nějak tragicky... k 5DII byl trochu cítit ten AF.
BTW... hodně by mě zajímalo jaká je 1Dx, neznám zatím nikoho, kdo by si jí vedle 5DIII vybral a tak jsem neměl možnost vidět na živo .
Jinak... já měl k dispozici 5DIII cca týden a byl jsem z ní nadšený. Mám 5DII a tak jsem se zatím rozhodl neupgradovat, ale do budoucna s jejím nákupem "tak-nějak počítám". Tím, že nefotím reporty, tak pro mě přechod na 5DIII neni nějak výraznej upgrade. Uvidíme taky s čím přijde Pentax... rozseknu to asi až na podzim/začátek příštího roku.
Pokud by někdo to srovnání opravdu chtěl, tak z mého pohledu je tam rozdíl cca 2 tříd. Má velké tělo, což já osobně oceňuju více než kompaktnost K5. Držením mi hodně připomíná K10D. Na nízké ISO má 5DIII o něco více detailů, ale není to nic, kuli čemu by člověk měnil systém. Obrovskej rozdíl přichází až s citlivostí.
Ona je sice pravda, že fotky z K5 jsou použitelné i na ISO 3200, ale ten rozdíl detailů (ztrácí se odšuměním) je v tomhle případě mezi K5 a 5DIII velmi markantní. Z mého pohledu to má smysl už od ISO 800, to nad ISO 3200 je už bombónek. Taky AF je naprosto bezchybnej. Na F1,2 máte ostrejch 10/10 fotek u předmětu, který se pohybuje směrem k vám. V podstatě naprosto nulovej odpad. Měl jsem z něho ještě lepší pocit, než z AF u 1Ds M3.
Ale ten rozdíl ceny je jasnej...pro mě osobně je 5DIII příklad ideálního přístupu k tvorbě těla. Značka poslouchá fanoušky a udělá jim tělo tak, jak si ho přejí. Žádný uživatel 5D řady nemůže být zklamaný. Já jsem přešel k k 5DII z 1Ds a musim říct, že přecházet z 1Ds na 5DIII bych určitě nehodnotil nějak tragicky... k 5DII byl trochu cítit ten AF.
BTW... hodně by mě zajímalo jaká je 1Dx, neznám zatím nikoho, kdo by si jí vedle 5DIII vybral a tak jsem neměl možnost vidět na živo .
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nehnevajte sa ale nedalo mi to nereagovat ked vidim ako tu ospevujete 5D III ano je to super fotak ako vsetky v dnesnej dobe ked odmyslim to ukazovak lamajuce predne koliecko. Ale co sa tyka vystupu tak tu je krasne vidiet, ze az take ruzove to nie je v porovnani s naozajstnou konkurenciou http://www.fredmiranda.com/5DIII-D800/i ... tests.html
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Miky: No smysl to srovnání má když máš focení jako koníčka a koupě těla za 70-80K je pro tebe nákladná záležitost - musel bys 1/2roku šetřit, nebo si pučit.. takhle víš že ten výstup je do ISO3200 dejme tomu né o moc horší. K-5 je použitelná do ISO6400-8000 když to jde přiblesknout.. dál už to je pískoviště Jak jsem již naznačil, má pro mě daleko větší hodnotu reakce člověka co má obě těla 1/2 roku a víc, než recenze redakčních tužkohryzů co s tim nefotěj a celý testování jim zabralo jedno odpoledne. Navíc se ho tady můžu na cokoliv zeptat a odpovědi mohou posloužit i ostatním
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Lukas_Gal: kdybych chtěl být škaredý, omlátím ti to srovnání o hlavu. Jak může někdo srovnávat fotky, kdy Canona neodšumí a Nikona nechá odšumět(ikdyž tvrdí, že tam není žádný postproces, ale absence barevného šumu jasně dokazuje, že tam postproces je) a rozplývá se nad tím, že tam není barevný šum...