Špinavý hledáček???
Moderátor: Moderátoři
Špinavý hledáček???
Zdravím, od minulého pátku jsem v klubu pentaxistů . Koupil jsem K100D v kitu s oběma setovými objektivy DA18-55 a DA50-200. Předtím jsem fotil třímegovým kompaktem, takže jsem novýma fotkama nadšený. S foťákem zatím naprostá spokojenost. Mile mě překvapila úroveň šumu, nato jsem u kompaktu nebyl zvyklý . Některé funkce (konkrétně přepínání AF Mode a AF Point) mohly mít vlastní ovoladač na těle.
Velikost hledáčku mi přijde celkem v pohodě. Na hledáčku mě překvapila jedna věc, nevím jestli je to vada, ale když fotím za dobrých světelných podmínek nebo v protisvětle (přes objektiv na matnici projde hodně světla) objevuje se v hledáčku taková divná mapa. Trošku to připomíná otisk prstu. Objektivem to pravděpodobně není, protože na fotkách nic není. Říkal jsemsi jestli nemám upalcované zrcátko, nebo matnici. Máte někjdo podobný problém, nebo je přes hledáček vidět čistě a jasně?
Velikost hledáčku mi přijde celkem v pohodě. Na hledáčku mě překvapila jedna věc, nevím jestli je to vada, ale když fotím za dobrých světelných podmínek nebo v protisvětle (přes objektiv na matnici projde hodně světla) objevuje se v hledáčku taková divná mapa. Trošku to připomíná otisk prstu. Objektivem to pravděpodobně není, protože na fotkách nic není. Říkal jsemsi jestli nemám upalcované zrcátko, nebo matnici. Máte někjdo podobný problém, nebo je přes hledáček vidět čistě a jasně?
-
- Hlavní Admin
- Kontaktovat uživatele:
Za prvé blahopřeji a vítej! Málokdy jsem byl s výrobkem, který jsem si koupil maximálně spokojen. K100D je jeden z mála a i když je K10D vyspělejší, zatím po ní nekoukám. Prostě max spokojenost. V tomhle případě to je fotograf, kdo se musí zlepšit a ne přístroj.
S tou mapou se smiř, je to bohužel u všech K100D. Já si taky prvně myslel, že je to otisk prstu, který mi tam zanechal Japonec . Opravdu s tím moc nenaděláš, ale dá se na to zvyknout a přestane ti to vadit.
S tou mapou se smiř, je to bohužel u všech K100D. Já si taky prvně myslel, že je to otisk prstu, který mi tam zanechal Japonec . Opravdu s tím moc nenaděláš, ale dá se na to zvyknout a přestane ti to vadit.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art
to Mike-K: Až doteď jsem nevěděl že nějaká Fresnelova čočka existuje . Trošku jsem pohledal na netu a budeš mít pravdu.
Pro zájemce je jednoduchý popis je třeba zde: http://fyzweb.mff.cuni.cz/odpovedna/ind ... rie=optika .
Pro zájemce je jednoduchý popis je třeba zde: http://fyzweb.mff.cuni.cz/odpovedna/ind ... rie=optika .
asdf máš pravdu, je to krásne vidieť dokonca sa to dá aj zaostriť (18-55),
keď pozrieš cez hladáčik na oblohuj e to tiež vidno, zaujímavé že som si to nikdy nevšimol...
to Moritz: vitaj v klube, som tu tiež nový ( cca 3 týždne) , zatial absolútne nadšenie, predtým UZ Kodak DX4690, zrkadlo je iný svet,
Kúpil som K 100D + 18-55 + 50-200 za 27 000 slovenských, hlavne
to tele max. spokojnosť
Franki
keď pozrieš cez hladáčik na oblohuj e to tiež vidno, zaujímavé že som si to nikdy nevšimol...
to Moritz: vitaj v klube, som tu tiež nový ( cca 3 týždne) , zatial absolútne nadšenie, predtým UZ Kodak DX4690, zrkadlo je iný svet,
Kúpil som K 100D + 18-55 + 50-200 za 27 000 slovenských, hlavne
to tele max. spokojnosť
Franki
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý uživatel
Nečistota v hledáčku
Zdravím,
nevíte prosím jak odstranit nečistotu, asi smítko, v hledáčku K20D ? (Zrcátko, očnice, objektiv i fotky jsou čisté...) Jsem úzkostlivě čistotný, přesto se mi to asi po měsíci znečistilo.
Předtím jsem měl Olympus E-20 a ten byl po šesti letech beze smítka.
Díky předem !
Dobré světlo přeje
Dan
nevíte prosím jak odstranit nečistotu, asi smítko, v hledáčku K20D ? (Zrcátko, očnice, objektiv i fotky jsou čisté...) Jsem úzkostlivě čistotný, přesto se mi to asi po měsíci znečistilo.
Díky předem !
Dobré světlo přeje
Dan
Pentax K20D + D-BG2 + Sigma 28-70/F2,8 + Sigma 70-300/F4-5,6 + Sigma 170-500 F5-6,3 + Sigma 600/F8 + SMC Pentax DA 18-55 II + Metz MB 48 AF-1
-
- Pokročilý uživatel
Re: Nečistota v hledáčku
Staj jsem se majitelem starší stovky.....v hledáčku za sklem je nečistota...dá se do toho hledáčku nějak rozumně vlézt a tuto nečistotu odstranit?33.45 píše:Zdravím,
Díky předem !
Dobré světlo přeje
Dan