Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od vjacesslav » 14 dub 2013, 20:18

Každý má kúsok pravdy zo svojej skúsenosti. V mojom okolí, keď sa rozhodovali či Pentax, Canon ... som každého presvedčil... Choď a vyskúšaj naživo... Ako sa drží v ruke a uvidíš... A v tom nedal nikto dopustiť na Pentax a voľba bola jasná... V tomto zatiaľ ani mňa nič z konkurencie nepresvedčilo viac...
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 14 dub 2013, 20:34

Ivan-K píše: Stále sa treba pozerať aj na druhú stranu mince = konkurenciu, lebo "lepší" predáva... Nikon predstavil D7100 za celkom solídnu sumu, po opadnutí prvotnej ceny za horúcu novinku jeho cena klesne a K-5II bude voči tomu zanedbatelne lacnejšia, čo si vyberie zákazník ktorý sa nevie rozhodnúť ??? Logicky ho to bude ťahať k novinke, ktorá má papierovo navrch...
Ak na takéto veci nezačne Pentax "pružne odpovedať" sám bude seba stavať do pozície outsidera
No to uz musia vediet v Pentaxe, ci treba dotahovat kazdu novinku, s ktorou pride na trh Nikon a Canon, alebo ich radsej nechat nech sa pretekaju medzi sebou - a usetrenu energiu a prostriedky a sustredit na doladenie toho,
v com Pentaxy vynikaju a odstranenie problemov, ktore nas uzivatelov trapia. Pentax ma medzi fotografmi stale cveng z minulosti - nadsenci z Canonu na svoje FF veselo zhanaju Takumary a SMC Pentaxy, pretoze maju povest skvelej optiky, ale moderne DA a DFA uz nijak nevynikaju a v testoch nedopadli nejak slavne. Z mojho laickeho pohladu by nebolo odveci, keby sa Pentax sustredil nato, aby sa jeho optika zas pokladala za spickovu a hlavne konzistentnu a spolahlivu, co by opat prilakalo nejakych zakaznikov.

Dam trochu od boku paralelu - ked hras sachy tak, ze len reagujes na superovu taktiku, pravdepodobne nikdy nevyhras. Paralela z fotografickej oblasti - Leica sa neorientuje podla vyvoja v Canone, Nikone, idu si svojou cestou, maju svoju klientelu a svoju vlastnu buducnost.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 14 dub 2013, 20:42

to Kingfisher:

Automobilka SAAB argumentovala tím, že její zákazníci mají nejvyšší průměr IQ mezi všemi majiteli všech značek. Sami majitelé SAABu si na tom (vlastní inteligenci) také zakládali.
No, a teď budou jezdit v autech neinteligentních spoluobčanů, protože SAAB je v ř*ti.
Tak nevím, jestli tvůj argument o inteligentech s Pentaxem je povzbuzující nebo zatracující.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 14 dub 2013, 21:25

Neviem či SAAB položila konkurencia alebo skôr prístup koncernu GM, ktorý ich kúpili. Platiť za Opel súčiastky "Mercedes cenu" nebolo najšťastnejšie riešenie pre ľudí s vyšším IQ. Ľahko prehliadnuteľné...

Otázne je koľko by bol ochotný akýckoľvek Pentaxian si priplatiť za to, že Pentax môže stále v dnešnom svete existovať popri gigantoch spotrebnej elektroniky ako Sony, Samsung, Canon...

Uvediem príklad Canon XX , Nikon YY vs Pentax ZZ o priblizne rovnakych specifikáciach. Kolko by ste boli ochotný zaplatiť naviac za existenciu Pentax a jeho vynimocnost, kedze predsa len navrhnut, vyrobit a predat tisic Canonov je menej nakladne v prepocte za vyslednu pultovu cenu ako vyrobit len 100 kusov Pentax...
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 14 dub 2013, 21:58

Mně ten příměr se Saabem přijde docela trefný. Saab měl unikátní design, obrovskou historii, několik naprosto inovativních řešení (bezpečnost, turbo atd.), kupovali si ho lidi s vkusem nebo touhou se odlišit ale nedokázal se na trhu udržet, až ho semlela globalizace (a je mi to líto). Vidím v tom bohužel příliš mnoho paralel.

Pentax má teď za sebou dostatečně silnýho investora, což je jeho štěstí. Ale na předchozí otázku musím bohužel odpovědět, že Pentax nemůže přežít jen z nostalgie současných uživatelů. Musí prostě vybojovat svý místo daný kvalitou a cenou. Nějaká prémie k ceně navíc nepřipadá do úvahy.
Naposledy upravil(a) Jan67 dne 14 dub 2013, 23:07, celkem upraveno 1 x.
Jan67

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 14 dub 2013, 22:01

pojem IQ nemá jak s chytrostí, tak se smysluplným využítím/použitím v reálném životě nic společného. Život je plný vztahů a emocí - na to je IQ naprosto k ničemu. Proto se najdou jedinci, kteří dokážou utratit peníze třeba za Leicu, nebo Maybach - prostě se jim líbí, nebo si dokazujou že na to maj.. Netvrdim že je to špatně, ať si každej koupí co chce/co se mu líbí. Mě se například líbí Pentax.. :mrgreen:
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 14 dub 2013, 22:22

hilda, to prirovnanie je trefne. Nehovoriac o APC od SAABu , dodnes mnohi ani netusia ake genialne riesenie to bolo a znacka zakapala, lebo neponukala lacne patoky, reklamnymi kampanami podporovane ako najspravnejsia volba.
Len aby tento pribeh nekopiroval Pentax. :wink:
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 15 dub 2013, 08:07

vjacesslav píše:Neviem či SAAB položila konkurencia alebo skôr prístup koncernu GM, ktorý ich kúpili. Platiť za Opel súčiastky "Mercedes cenu" nebolo najšťastnejšie riešenie pre ľudí s vyšším IQ. Ľahko prehliadnuteľné...
To je právě to, co běžní uživatelé aut nevěděli - v SAABu bylo součástek koncernu GM minimálně. SAAB šel svojí cestou. Klasickou je historka o controllerovi, který přijel z USA do SAABu a na letišti na něj čekalo připravené auto. Samozřejmě to byl SAAB. Milý controller ani nedokázal zapnout navigaci, protože nebyla koncernová.
Tento individualistický přístup vývojářů SAABu nakonec GM odmítlo dále akceptovat a zavřeli kohoutky penězovodu.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 15 dub 2013, 09:53

Já myslim, že neni důležité, řešit, proč GM zavřelo SAABu kohoutky... jisté je tohle

- SAAB ačkoliv dělal špičkové produkty, dostal se do situace, ve které nebyl schopný bez participace investora fungovat a byl prodán GM

- pro GM se tato investice vůbec nevyplácí (nevyplácela) a tak je značka tam, kde dneska je

Ta paralela s Pentaxem je skvělá, byť doufám, že zakončení bude odlišné :-).

Jinak musim znova zopakovat to, co už jsem psal několikrát. Lidem asi ani tak nějak nejde o to, že nutně potřebujeme teď hned nový model. Ale chtějí už (sakra) vědět, jak se bude budoucnost Pentaxu rýsovat dále.

Od doby, co přišel Ricoh, jsme se toho o budoucnosti moc nedozvěděli. Přišela K5II... naprostá recyklace K5 s opravou bugu s AF a několika drobnostmi. DA 560, kterou mnoho lidí (minimálně já) vnímá dost nejednoznačně. No a pak trochu optimističněji i K30 a 50/1,8... nicméně vzhledem k tomu, že K30 je modernější konstrukce než K5II a
50/10,8 už se nějaký pátek slibuje, je dost možné, že to je ještě odkaz Hoya (z nějaké části).

Proto jsou ty očekávání velká...

bolek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od bolek » 15 dub 2013, 11:00

miky_lbc píše: Jinak musim znova zopakovat to, co už jsem psal několikrát. Lidem asi ani tak nějak nejde o to, že nutně potřebujeme teď hned nový model. Ale chtějí už (sakra) vědět, jak se bude budoucnost Pentaxu rýsovat dále.
Proto jsou ty očekávání velká...
miky: Pod toto sa podpíšem.
V sobotu som mal v rukách D7100 v predajni Fotolab-u. Trochu ma svrbela karta :) , ale len chvíľu. Ak by to mala byť moja prvá zrkadlovka, asi by som ten Nikon zobral. Začínam uvažovať o K5II. Moje K-x začínajú brať častejšie do ruky deti. Školské výlety, tábory, prázdniny a pod.
Musím sa priznať, že som sám seba nemohol presvedčiť jediným argumentom, prečo by som ten Nikon mal zobrať.
Papierovo je síce lepší ako K5II, ale asi v mojom "fotografickom raste" nebolo badať prechod na inú značku.
Už som tu písal, že ak by Px prišiel s FF, za rozumnú cenu, tak ho kúpim. Zobral by som to preto, lebo by som videl perspektívu ďalšieho postupu a rastu, aj keď mám foto iba ako hobby. A s tým by som mal už na dlhší čas vystarané. Teraz neviem , či bude K-3, alebo FF s K-bajonetom , alebo ešte dokúpiť nejaké staršie sklíčka na K-x a potom sa to nejako ukáže.
Jedno je mi jasné, nebudem meniť značku, kým to nebude nutné.

jasanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jasanek » 15 dub 2013, 11:13

Zajimave porovnani Nikon D600, D7100 a D7000:
http://kenrockwell.com/nikon/comparison ... /index.htm

Jinak co se tyce novinek u Pentaxu, tak uvidime, zda neco oznami toho 17.4.
Ricoh GR:
http://www.pentaxforums.com/forums/pent ... video.html
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 15 dub 2013, 15:40

Já vím, že to na toto vláknou patří jen zčásti, protože nejde o FF, ale na druhou stranu je to ukázka pružnosti výrobce v reakci na trh.
Dlouho jsem nebyl nikde po obchodech a tak jsem trochu ztratil kontakt s vývojem cen. Tohle mi ale dost vyrazilo dech:

Canon EOS M + 22 mm f/2,0 STM + adaptér EF-EOS M + blesk 90EX za 15400 Kč komplet.

(Připomínam, že jde o stejný čip a Digic 4 jako má EOS 7D)

bukypetr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od bukypetr » 15 dub 2013, 16:25

Teaser k novému Ricohu GR. Jen tak dál!

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 15 dub 2013, 16:50

Zrovna to čtu a musel jsem se smát při diskusi: Where's my f***n FF dslr?? Nepřipomíná vám to něco :-D
http://www.pentaxforums.com/news/ricoh- ... mpact.html

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 15 dub 2013, 20:44

hilda4sea píše: Tohle mi ale dost vyrazilo dech:

Canon EOS M + 22 mm f/2,0 STM + adaptér EF-EOS M + blesk 90EX za 15400 Kč komplet.
Hildo, to je jeden z těch krámů, co nemají hledáček a pomalu ostří?
Jan67

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“