Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
To SDM tam kludne môže ostať ako "bežná" skratka, dôležité je použiť pre pohon kvalitnejší motor
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Dost jsem se nad tím interview s Malcolmem zamýšlel.hilda4sea píše: J.Malcolm vyvozuje závěry ze svého marketingového šetření na sociálních sítích a fórech zaměřených na Pentaxisty. Zdá se, že Px bude směřovat od očekávaného (jen menšinou) FF směrem k mirrorless typu Q, kde je podle jeho slov výrazný potenciál.
Obecně jsem velmi nedůvěřivý k interview bossů (a obzvlášť z marketingových) z Pentaxu. Japonský neumějí anglicky, což už samo o sobě je zarážející a americký většinou plácají nesmysly, protože jim Japonci nic neřeknou.
Takže mě ty odpovědi Malcolma přišly jako trochu svérázný ospravedlnění toho, že tu dnes FF není. Když něco nemůžu nabídnout, tak se "dobrý" obchodník snaží vnutit myšlenku, že to vlastně nikdo nechce. A můžu dát za příklad cokoliv - od domova důchodců až po svaz nevidomých. Jinou informační hodnotu jeho slova nemají. To že následně (a ne v přímé souvislosti) propaguje Q mě nepřekvapuje. Vždy je nutné podpořit něco, co až tak nejde na odbyt. Ale rozhodně to neznamená odklon od FF k Q, jak interpretoval Hilda.
Takže když to shrnu, jedno z dalších podprůměrných interview, které nic nového nepřináší, kromě toho, že pár fanoušků pentaxu nase.e.
Nic to nemění na mém přesvědčení, že na FF pracují.
Jan67
Já bych z toho int. taky moc nedělal...
... nicméně to všechno, co tady ostatní píšou, je samozřejmě pravda. Nejde k tomu nic moc říct. Marketing Pentaxu je tragédie. Tragickej je i jejich přístup k zákazníkovi. Když bych chtěl bejt zlej, tak K5II není vůbec nové tělo... je to jen K5 s opraveným AF. Nepíšu vylepšeným, ale opraveným. Pokud AF K5 nefungoval správně na nízké clony s *SDM skly (což je něco, co je u ostatních výrobců samozřejmé X let), tak to není vylepšení, ale oprava bugu.
Každopádně ale nemá asi taková vlna smutku smysl. Všichni co tady jsme víme, jak to +- je.
Já třeba i chápu, že ten Ricoh nemůže udělat o moc více, než teď dělá. Ale bylo by fajn, kdyby přišlo nějaké oficiální prohlášení, které by zákazníky seznámilo s budoucností značky. A nebylo by nutné, se podobnejma spekulacema vůbec zabejvat.
... nicméně to všechno, co tady ostatní píšou, je samozřejmě pravda. Nejde k tomu nic moc říct. Marketing Pentaxu je tragédie. Tragickej je i jejich přístup k zákazníkovi. Když bych chtěl bejt zlej, tak K5II není vůbec nové tělo... je to jen K5 s opraveným AF. Nepíšu vylepšeným, ale opraveným. Pokud AF K5 nefungoval správně na nízké clony s *SDM skly (což je něco, co je u ostatních výrobců samozřejmé X let), tak to není vylepšení, ale oprava bugu.
Každopádně ale nemá asi taková vlna smutku smysl. Všichni co tady jsme víme, jak to +- je.
Já třeba i chápu, že ten Ricoh nemůže udělat o moc více, než teď dělá. Ale bylo by fajn, kdyby přišlo nějaké oficiální prohlášení, které by zákazníky seznámilo s budoucností značky. A nebylo by nutné, se podobnejma spekulacema vůbec zabejvat.
Myslim si, ze prave naopak. Zda sa, ze ten chlapik ma uz nieco za sebou a myslim, ze trafil par krat klinec po hlavicke.Jan67 píše: jedno z dalších podprůměrných interview
Absolutne klucova vec je totiz fakt nulova siet distributorov - ludia si nemaju kde na Pentax sahnut (vacsina ludi nie je taka blazniva, aby si kupili nieco za 500€ co v zivote na zivo nevideli). Je to asi celosvetovy pruser.
Som vazne zvedavy, aku podporu a aku obchodnu politiku zavedu, lebo co ja viem, tak pre neschopnost Exapra garantovat odporucane ceny, tak vacsina sa na Pentax vykaslala (napr. ephoto. Az potom mozu snivat o uspechu s FF.
Inak nechapem dnesne fotopredajne preco do toho neslapnu (ved je to idealna moznost sa odlisit)
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
Fotopredajne sú radí že majú z čoho žiť, a nie to v dnešnej dobe nakúpiť techniku na sklad...
Dnes si bežne ludia kupujú fototechniku v obchodných centrách vo velký elektrách a v podstate kadý čo ide kúpiť niečo drahšie kupuje cez internet. Na SK ani nemáme takú predajnu ako VK Foto...
Dnes sa najlepšie žije tomu čo nepotrebuje mať prenajatý priestor či zamestnávať zbytočne pracovnú silu = internetový obchod, bohužial bez možnosti osahania
Viac krát sa šepkalo že Exparo predáva takmer za to isté ako predáva obchodníkom a to sa žiadnemu predajcovi moc neoplatí
Dnes si bežne ludia kupujú fototechniku v obchodných centrách vo velký elektrách a v podstate kadý čo ide kúpiť niečo drahšie kupuje cez internet. Na SK ani nemáme takú predajnu ako VK Foto...
Dnes sa najlepšie žije tomu čo nepotrebuje mať prenajatý priestor či zamestnávať zbytočne pracovnú silu = internetový obchod, bohužial bez možnosti osahania
Viac krát sa šepkalo že Exparo predáva takmer za to isté ako predáva obchodníkom a to sa žiadnemu predajcovi moc neoplatí
Pentax K-30, Metz 48
Já si právě taky myslim... on by si to sice každej ošahat chtěl, ale 2-3tis si za to připlatí sotva a stejně poběží do internetového obchodu.
A tu marži podobná prodejna musí mít úplně jinou, než nějaké 3-4% co internetovej obchod. Já si kromě toho nemyslim, že by člověk v běžném kamenném krámu dostával nějakej kvalitní servis. Většina prodavačů jsou bohužel zkrachovalci, kteří neví o sortimentu vůbec nic... v jednom Libereckém obchodě jsem byl svědkem toho, jak prodavač vysvětloval kupujícímu, že Canon i Nikon mají úplně stejná střeva a liší se jen vnitřním SW. Ale Nikon je výhodnější, protože má v nižším modelu střeva z o řád vyššího Canonu. A moje zkušenost s "kamennejma nákupama" je za poslední léta stejná... většina prodavačů jsou prostě idioti, kteří mají interní školení o tom, jak prodat a jak se při prodeji tvářit, ale o sortimentu neví vůbec nic
.
Snad pak díky bohu, že Pentax moc v kamennejch krámech neni
.
A tu marži podobná prodejna musí mít úplně jinou, než nějaké 3-4% co internetovej obchod. Já si kromě toho nemyslim, že by člověk v běžném kamenném krámu dostával nějakej kvalitní servis. Většina prodavačů jsou bohužel zkrachovalci, kteří neví o sortimentu vůbec nic... v jednom Libereckém obchodě jsem byl svědkem toho, jak prodavač vysvětloval kupujícímu, že Canon i Nikon mají úplně stejná střeva a liší se jen vnitřním SW. Ale Nikon je výhodnější, protože má v nižším modelu střeva z o řád vyššího Canonu. A moje zkušenost s "kamennejma nákupama" je za poslední léta stejná... většina prodavačů jsou prostě idioti, kteří mají interní školení o tom, jak prodat a jak se při prodeji tvářit, ale o sortimentu neví vůbec nic

Snad pak díky bohu, že Pentax moc v kamennejch krámech neni

To je somarina. Bratislava je jedna za naj spadova oblast v Europe. Asi tazko najdes efektivnejsi produkt na logistiku ako sklo a fotak (mala skrinka velkej ceny). Ludia si to kupuju v metre a pod. lebo nic ine nepoznaju a nemaju kam ist.Ivan-K píše:Fotopredajne sú radí že majú z čoho žiť, a nie to v dnešnej dobe nakúpiť techniku na sklad...
To ale neznamena, ze specialka by bola stratova.Presne nieco podobne, predajcov s komplet Pentax portfoliom idu asi budovat.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Panebože! To fakt?miky_lbc píše:Já si právě taky myslim... on by si to sice každej ošahat chtěl, ale 2-3tis si za to připlatí sotva a stejně poběží do internetového obchodu.
A tu marži podobná prodejna musí mít úplně jinou, než nějaké 3-4% co internetovej obchod. Já si kromě toho nemyslim, že by člověk v běžném kamenném krámu dostával nějakej kvalitní servis. Většina prodavačů jsou bohužel zkrachovalci, kteří neví o sortimentu vůbec nic... v jednom Libereckém obchodě jsem byl svědkem toho, jak prodavač vysvětloval kupujícímu, že Canon i Nikon mají úplně stejná střeva a liší se jen vnitřním SW.
No mne to môže skusiť povedať taky pako vymlety. Tie systemy su splne odlišné. Len princíp je rovnaky.
Ano dnes to je pravda.miky_lbc píše:Já si právě taky myslim... on by si to sice každej ošahat chtěl, ale 2-3tis si za to připlatí sotva a stejně poběží do internetového obchodu.
A tu marži podobná prodejna musí mít úplně jinou, než nějaké 3-4% co internetovej obchod. Já si kromě toho nemyslim, že by člověk v běžném kamenném krámu dostával nějakej kvalitní servis. .
Silny dodavatel vie pritlacit na dodrziavanie odpor. cien (plati aj pre ESHOPs!), silny a ferovy kam.obchod vie zvladnut aj kvalitnych predavacov a servis. A kam. shop vie fungovat zaroven aj ako eshop. Potom fakt nechapem preco by som si mal kupovat fotak cez eshop. Pre mna je zahada, preco aspon na to prve PEntax rezignovall a zlahla sa po nom zem. Mal som pocit, ze toto by chceli v Pentaxe zmenit a to je cesta.
Peppe ja som svoje K-m kupoval v MEGAFOTO a ten prístup majitela ma tak dožral že som povedal že tam nikdy nevkročím, Pentax aj tak vtedy nemali skladom žiaden. Bol som tam síce aj po presťahovaní, ale iba ako navštevník s kupujúcim...
Ešte ako tak zásobené predajne sú FOTOLAB ale tam Pentax tiež nenájdeš. Trebárs v Novom Meste n/V snád už ani nie je predajna kde by profi techniku predávali (tým myslím DSLR všeobecne) - všetko to funguje na ateliery a výrobe papierových foto, skôr kúpiš foťák v predajni s počítačmi ...
Trebárs to Megafoto, tiež nemá Pentax skladom a to je jediná predajna, kde by sa to ako tak mohlo uživiť, Digimarket, odkial mám K-30 je v podstate len internetový obchod, možno mali aj nejakú predajničku, ale určite nie s takýmto tovarom, ja som si bol pre tovar priamo u nich doma, kde mali zriadenú kanceláriu a pravdepodobne sa tam bude dať prebrať tovar osobne, nemusí nikomu platiť žiaden nájom, je u seba doma...
Predávať Pentax na SK je ako predávať autá Maserati, ak by človek chcel aby sa to predávalo tak by sa toho musela chopiť nejaká predajná sieť ako spomínaný Fotolab, či NAY, alebo podobné velké elektrá a cenovo by to nesmelo byť drahšie ako konkurencia, v prípade že ho nemajú v Nitre ti povedia že ti ho prevezú z Trnavy, toto súkromníkovi čo vlastní jeden obchod nehrozí
Tak ti poviem ked príde amatér ktorý sa ničomu nerozumie, tak keby mal možnosť si kúpiť D3200 + 18-55 za 475€, alebo K-30 + 18-135 za 475€ tak si kúpi ten Pentax a nie Nikon, lebo dostane viac. Nižší level Pentaxu nijak výrazne nepomôže, lebo D3200 je tak papierovo nabúchaná že by sa ten nižší level pod K-30 bez tak nepredával. Na začiatočníkov môže Pentax zautočiť len tak že za rovnaké peniaze ponúkne viac
... a Pentaxu je tých pár predaných kusov na SK úplne ukradnutých, kludne si trúfnem odhadnúť že tých kusov sa predá z daného modelu +-100ks ak vôbec
Ešte ako tak zásobené predajne sú FOTOLAB ale tam Pentax tiež nenájdeš. Trebárs v Novom Meste n/V snád už ani nie je predajna kde by profi techniku predávali (tým myslím DSLR všeobecne) - všetko to funguje na ateliery a výrobe papierových foto, skôr kúpiš foťák v predajni s počítačmi ...
Trebárs to Megafoto, tiež nemá Pentax skladom a to je jediná predajna, kde by sa to ako tak mohlo uživiť, Digimarket, odkial mám K-30 je v podstate len internetový obchod, možno mali aj nejakú predajničku, ale určite nie s takýmto tovarom, ja som si bol pre tovar priamo u nich doma, kde mali zriadenú kanceláriu a pravdepodobne sa tam bude dať prebrať tovar osobne, nemusí nikomu platiť žiaden nájom, je u seba doma...
Predávať Pentax na SK je ako predávať autá Maserati, ak by človek chcel aby sa to predávalo tak by sa toho musela chopiť nejaká predajná sieť ako spomínaný Fotolab, či NAY, alebo podobné velké elektrá a cenovo by to nesmelo byť drahšie ako konkurencia, v prípade že ho nemajú v Nitre ti povedia že ti ho prevezú z Trnavy, toto súkromníkovi čo vlastní jeden obchod nehrozí
Tak ti poviem ked príde amatér ktorý sa ničomu nerozumie, tak keby mal možnosť si kúpiť D3200 + 18-55 za 475€, alebo K-30 + 18-135 za 475€ tak si kúpi ten Pentax a nie Nikon, lebo dostane viac. Nižší level Pentaxu nijak výrazne nepomôže, lebo D3200 je tak papierovo nabúchaná že by sa ten nižší level pod K-30 bez tak nepredával. Na začiatočníkov môže Pentax zautočiť len tak že za rovnaké peniaze ponúkne viac
... a Pentaxu je tých pár predaných kusov na SK úplne ukradnutých, kludne si trúfnem odhadnúť že tých kusov sa predá z daného modelu +-100ks ak vôbec
Naposledy upravil(a) Ivan-K dne 07 dub 2013, 20:20, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-30, Metz 48
Já bych toho prodavače zabil... hrozně mě podobné věci z principu se*ou. Tisíce inženýrů tráví léta ve vývojových střediscích a pak to končí u takovéhodle pablba.duves píše:miky_lbc píše:Tie systemy su splne odlišné. Len princíp je rovnaky.
Měl jsem s sebou přítelkyni a když viděla, jak jsem mi zmrznul výraz v obličeji, tak mě se slovy "zlato... nepleť se do toho!" odtáhla za ruku ven. Ačkoliv o tom ví houbelec, tak přesně poznala v mém výrazu, že se pomalinku nadechuju a bude to fakt na dlouho. Ještě, že jí mam... Jinak by to dopadlo, jako když Sheldon z BBT zavítal do elektra

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
V Bratislave nikde nemaju Pentax, ale da sa tu kupiť. Napr. v Alza, pobočka Bratislava, aj Megafoto to vie zohnat, potom aj ephotoshop maju k-5.Ivan-K píše:Peppe ja som svoje K-m kupoval v MEGAFOTO a ten prístup majitela ma tak dožral že som povedal že tam nikdy nevkročím, Pentax aj tak vtedy nemali skladom žiaden. Bol som tam síce aj po presťahovaní, ale iba ako navštevník s kupujúcim...
Ja som dal na recenzie a na toto forum.Bolo by velmi zle, ak by skončili s tymto bajonetom. Podla mna je to kačica ako brno. Ten bajonet v niečom obdmedzuje?
Pentax marketing, reps. distribucia je jedna velka tragedia, minimalne na Slovensku (inde nemam ziadnu skusenost).
pred x rokmi som objednaval K20D + 16-45/4 v Megafoto v BA, samozrejme nic od Pentaxu nemali na sklade/predajni, cakal som mesiac a pol...
pred rokom som objednaval K5 + 18-55WR z dakeho eshopu z Presova tusim (mali najlepsiu cenu a dostupnost "na sklade", tusim do tyzdna mi prisiel kurierom.
pred pol rokom som objednaval K-r (telo) v eshope z BA a do tyzdna som si siel pon osobne.
cize vsetko je iba na objednavku, nic si nemas moznost vyskusat osobne, aj ked mne je to uplne jedno, najskor precitam tony recenzii a pozriem videa.
objektivy:
DA15/4 - uplne cista nahoda, mali jeden na medzisklade, eshop v BA mi ho zohnal na druhy den! super
Sigma 50/1.4 + Sigma 17-50/2.8 - cakal som mesiac a kusok
Sigma 30/1.4 - cakal som dva mesiace
FA77/1.8 - cakal som tri mesiace!
Sigmy som kupoval u vyhradneho distributora pre Slovensko: musia naplnit objednavku za urcity obnos penazi a to dopredu poslat do Sigmy, inak nemas sancu nieco kupit na Pentax, nic nedrzia skladom, nepredali by to. Na Nikon a Canon je to lepsie, ale tiez ide vacsina veci na objednavku.
Znamy robi predajcu v NAY, sam ma Canon 7D + 17-40/4L + 70-200/2.8II L a aj napriek tomu,ze nie je taky odbornik ako my tu na fore, tak vie vcelku vhodne poradit kupujucemu. Neponukne mu ale nic, na com by NAY nemala zvyhodnenu marzu od vyrobcu/teda skor distributora, ziadny Pentax nemaju ani mat nebudu, si myslim ja, pochybujem, ze sa distributor pre Europu zobudi a ponukne vacsim elektro retazcom zmluvy a bude schopny plnit dodavky.....bohuzial, tak to je
pred x rokmi som objednaval K20D + 16-45/4 v Megafoto v BA, samozrejme nic od Pentaxu nemali na sklade/predajni, cakal som mesiac a pol...
pred rokom som objednaval K5 + 18-55WR z dakeho eshopu z Presova tusim (mali najlepsiu cenu a dostupnost "na sklade", tusim do tyzdna mi prisiel kurierom.
pred pol rokom som objednaval K-r (telo) v eshope z BA a do tyzdna som si siel pon osobne.
cize vsetko je iba na objednavku, nic si nemas moznost vyskusat osobne, aj ked mne je to uplne jedno, najskor precitam tony recenzii a pozriem videa.
objektivy:
DA15/4 - uplne cista nahoda, mali jeden na medzisklade, eshop v BA mi ho zohnal na druhy den! super
Sigma 50/1.4 + Sigma 17-50/2.8 - cakal som mesiac a kusok
Sigma 30/1.4 - cakal som dva mesiace
FA77/1.8 - cakal som tri mesiace!
Sigmy som kupoval u vyhradneho distributora pre Slovensko: musia naplnit objednavku za urcity obnos penazi a to dopredu poslat do Sigmy, inak nemas sancu nieco kupit na Pentax, nic nedrzia skladom, nepredali by to. Na Nikon a Canon je to lepsie, ale tiez ide vacsina veci na objednavku.
Znamy robi predajcu v NAY, sam ma Canon 7D + 17-40/4L + 70-200/2.8II L a aj napriek tomu,ze nie je taky odbornik ako my tu na fore, tak vie vcelku vhodne poradit kupujucemu. Neponukne mu ale nic, na com by NAY nemala zvyhodnenu marzu od vyrobcu/teda skor distributora, ziadny Pentax nemaju ani mat nebudu, si myslim ja, pochybujem, ze sa distributor pre Europu zobudi a ponukne vacsim elektro retazcom zmluvy a bude schopny plnit dodavky.....bohuzial, tak to je
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Asi si nerozumieme, ty popisujes dnesny stav, ja popisujem stav, kde by sa to mohlo/malo posunut, ale asi skor niekde vo svete ako u nas. Ale myslim, ze aj taka Blava by si realny foto-shop s Pentaxom servisom zasluzila.Naviac vacsina ludi prechadzajuca z kompaktov do zrkadla poradit potrebuje, casto maju daleko do kapsy a Px ponuka top pomer cena kvalita. Reagujem len na ten clanok co tu bol linkovany (myslim, ze poz. zmena v mysleni PX)Ivan-K píše:Peppe ja som svoje K-m kupoval v MEGAFOTO
Snažil som sa "prosíkajúc" dohodnúť aspom propagáciu Pentaxu s nejakými vzorkami,či nepoužitelnými vyreklamovanými telami bez náznaku zárobku,úprimne som ponúkal distribúciu Pentaxu na Západné Slovensko-bez výsledku-biznis je biznis a to nehovorím o tom,že som chcel ešte menej,než naša fajnová firma EX v Michalovciach. Páni rozvoj značky Pentax je asi nereálny...
K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5