Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od miky_lbc » 07 dub 2013, 08:24

Já k tomuhle nemam nic moc nového... jen, že článek o RH o ukončení K bajonetu jsem taky zaznamenal.

A pokud by se tak opravdu mělo stát, určitě bych si podobný FF nepořídil. Nevim absolutně proč bych to měl dělat.
Pravděpodobně bych "ukončil svoje fanouškovství" k mrtvému K bajonetu a Pentax bych si dal do knihovny na čestné místo vedle Contaxu.

Z mého pohledu je to naprostá sebevražda, protože v segmentu lidí, kteří by byli ochotni utratit 2000USD za tělo už Pentaxu zůstali jen sentimentální nadšenci, jako jsem já.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 07 dub 2013, 08:35

duves píše: FF Pentax neozhrozí profi segment. Dokonca by boli blazni si namyšlať, že niečo take dokažu.
Uvedenie takeho tela bude pre zakaznika, čo to vie kupiť (má na to), lebo si mysli, že APS-C mu už nič nevie dať.
No a my obyčajní amateri, zostaneme pri APS-C.
Tohle právě není úplně pravda. Jen ta samotná existence FF by znamenala, že i ten amatér má kam jít výše, když by se pro to v budoucnosti rozhodl. Já bych z tohodle důvodu dneska nemohl Pentax nikomu doporučit (a už ani nedoporučuju). Koupíte něco a nemáte absolutně jistotu

- zda nebudete mít smůlu s reklamacema, jako jsem měl já
- zda vám nebude ležet několik let sklo v šuplíku, které rozjedete až nějakým pirátským zásahem v jeho FW (opět moje zkušnost)
- navíc za své peníze získáte stejně nebo méně než u konkurence... hoďte si na papír cenu sestavy s K5 a porovnejte jí se sestavou od Nikonu

Jediné v čem máte jistotu je to, že nemůžete jít nikam dál, když to budete chtít.

Já proto případný FF beru spíše jako určitý symbol, jako znamení, co vysílá Pentax ke svým uživatelům... že dělá na vývoji, že myslí na své stávající zákazníky, aby mohli jít technicky dál... že myslí na uživatele starých skel.

On je celkově FF do značné míry spíše symbol. Symbol návratu ke kořenům 135 formátu. Líbí se mi, že uživatelé Pentaxu se vždycky elitářsky tvářili, že "oni jsou tím tvrdým jádrem, co navazuje na staré 135 časy... a používají stará špičková skla, která jsou pro paltformu dostupná, atd. atd.". No a dneska už u konkurence fotí s opravdovským FF i děcka a matlalové, protože je v celkem dostupném segmentu. A Pentaxáci to začínají omlouvat stylem, že ten FF vlastně stejně není potřeba.

Pro mě není FF jen pár technických výhod... ale hlavně ten návrat k pravému 135. Kdy 50mm je "zase" 50mm. APS-C byla vždycky jen cenově dostupná odbočka, kdy na FF nebyla technologie. Nechci stát v odbočce.

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 07 dub 2013, 08:47

Miky_lbc 100% souhlas

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 07 dub 2013, 09:00

miky_lbc píše: Tohle právě není úplně pravda. Jen ta samotná existence FF by znamenala, že i ten amatér má kam jít výše, když by se pro to v budoucnosti rozhodl. Já bych z tohodle důvodu dneska nemohl Pentax nikomu doporučit (a už ani nedoporučuju).
Zle si čítal. Ja nepíšem, že amatersky model FF nikomu nepomôže. Píšem, že take telo FF profi segment NIKDY neohrozí. Tie FF tela za 2000€ je pre určity segment. Kto na to nema, nekupi to, lebo to nie je iba o tom FF DSLR, ale treba dalšie skla. Neriešim.

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 07 dub 2013, 09:10

milky_lbc píše:Já proto případný FF beru spíše jako určitý symbol, jako znamení, co vysílá Pentax ke svým uživatelům... že dělá na vývoji, že myslí na své stávající zákazníky, aby mohli jít technicky dál... že myslí na uživatele starých skel.
Hmmm , len že všetko sú to stále len neoficiálne rumory, samotný Pentax pre svojích užívatelov "nevysiela" nič...

Možno sa na mňa Robogogo nasere , ale je to tak, toť nedávno tu kolovali informácie o 5ks nových tiel a kde sú, respektíve kde sú nejaké dalšie info... Všetko samé bludy, takto sa ťažko získava zákazník. Ja som už z toho zúfalý, to im má človek napísať aby si aspon uráčili doplniť roadmapu o hotové produkty miesto bodiek či pásikov ??? Kde sú informácie o nových sklách ? Hlavne o tých doslova chýbajúcich, ktoré po XY rokoch majú ako tak zaplátať dieru vlastným riešením. Ale tak ano rok 2013 môže znamenať aj 31.12.2013 Obrázek

Ja prechod nezvažujem, neživím sa fotením a ani do toho nechcem obetovať nejaké ťažké prachy, ale som ochotný si niečo prikúpiť a nezaujíma ma aké riešenie má Sigma či Tamron, zaujíma ma aké riešenie má Pentax. Ja to stále vidím tak že s príchodom Ricohu sa nič nezmenilo, nové telo či sklo by vydala aj HOYA

Kludne môže vzniknúť APS-C mirroless (samozrejme poriadny s pevným el. hladáčikom a nie nevkusná párodia typu K-01 ) , ale treba pohnúť zadkom a nie sa zobudiť vtedy ked konkurencia zaplaví trh
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

robogogo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od robogogo » 07 dub 2013, 09:45

Ivan- K: Nemám žiadny dôvod sa nasie*ať :? . Plne s Tebou súhlasím,chcel som iba povedať,že sa teoreticky zabijú majitelia DSLR. Veď nakoniec ste to tu napísali,len inými slovami. Špekulácie,samé špekulácie... Bohužiaľ ma to už nebaví,aj keď som len ubohý amatér,ale Pentax mám rád a zostanem s tým čo mám,na moje fotenie mi chýba už málo čo dokúpiť a bude mi to stačiť možno na 5 rokov a potom sa uvidí. Ľudia už pomaly fantazírujú s tým,čo má prísť na trh,nebudem to rozvádzať a pre istotu sa k danej téme už nebudem ani vyjadrovať :!:
K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 07 dub 2013, 10:39

Ivan-K píše: Možno sa na mňa Robogogo nasere , ale je to tak, toť nedávno tu kolovali informácie o 5ks nových tiel a kde sú, respektíve kde sú nejaké dalšie info... Všetko samé bludy, takto sa ťažko získava zákazník......
To je nič, ale ten mnažer pre UK, na jesen 2011 po kupe pentax Ricohom sa nechal počuť, že do jari 2013 budu 4 tela APS-C. Alebo ako to mysleli?
Ja mam k-30, potom k10D na infra, to su vlastne 2 tela
ty maš k-30 a k-m. To su spolu 4 tela APS-C, ak teda viem dobre počíitať.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 07 dub 2013, 11:31

On má samozřejmě robogogo pravdu... ... a to je na tom snad to nejsmutnější. Poslední 4 roky se jen spekuluje a doufá. A tohle tady není nic jiného.

A když tady bude až moc skepse, přijde nějaký kovaný fans a řekne něco ve smyslu, že teda máme jít jinam nebo že APS-C bohatě stačí... popřípadě se bude dožadovat galerií, aby mohl člověka postavit před soudní tribunál, který určí, zda má právo FF chtít :-).

Když jsem si pořizoval digitální Pentax. Bylo mi na výstavě řešeno, že do roka bude 645D a předpokládá se že hned po tom i FF tělo. Když shrnu, co se od té doby děje...

- 645D přišel po 6ti letech zpoždění... a to v úplně jiné podobě, než se o něm mluvilo. S AF ze 135, čipem lowendů a bez jediného LS skla.

- poloprofesionální řada Kxxd byla bez náhrady zrušena... její funkci zabrala Kx řada, která je určena pro úplně jiné zákazníky. Jakostně i velikostně je zaměřena spíše pro náročného turistu

- SDM issue, který pokládám za největší hambu v DSLR oboru vůbec, zůstala do dneska bez oficiální omluvy uživatelům... lidi ze zoufalství řeší (tak jako já) nějakým debilním hackem

Ono to neustálé věření ve světlé zítřky má určitě svoje limity. Já jsem k nim ale stále ještě nedošel a tak doufám, že se v přístupu Pentaxu pod novým majitelem něco změní... a třeba přijde i ten FF, byť je to po tolika letech asi dost naivní.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 07 dub 2013, 13:06

jj... proto jsem to končil "optimistickou větou".

Pentax byl poslední léta v roukou společnostem, které si s ním nespojovaly dlouhodobou budoucnost. Věřím, že má už horší léta za sebou a dal bych šanci novému majiteli, aby ukázal, co s touto značkou zvládne udělat. Tenhle rok se to ukáže a jsem plnej naděje, že se snad vyplní něco z toho, po čem mnoho fanoušků x let volá.

Myslim, že letos je po dlouhé době jediná opravdu reálná šance, se dočkat nějakého jasného pokroku a hlavně cesty, po které Px půjde dále. I proto snad ta FF diskuze... byla tu už 1000x, nicméně dneska je situace trochu jiná.

Já osobně mam značku Ricoh rád. Dělají dobré produkty (mám v nich mimojiné utopeno mnohem více peněz než u Pentaxu) a nikdy jsem tady neměl ani žádný zásadníá problém s kvalitou apod. Pokud se v rozumném časovém horizontu neukáže, že by byl Pentax na správné cestě... asi definitivně odejdu. Na dalšího majitele už nejsem schopný čekat.

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 07 dub 2013, 13:26

Ja stále hovorím žiadna sláva, taký obyčajný príklad : Pentax trošku upgradoval blesk FGZ360 na FGZ360 II , od oznámenia či výstavy už ubehlo takmer štvrťroka a nikde nič, pritom už mal byť dávno v ponuke...
Vrchol všetkého je že ani samotný Pentax nemá jedinú zmienku o tomto blesku na svojom webe a to kde sme ?
Súčasne oznámený Pentax MX-1 sa pri tom dá úplne normálne kúpiť

To sa ani slovami nedá vyjadriť tá neschopnosť, toto sú veci ktoré sa jednoducho nemôžu diať
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 07 dub 2013, 14:39

Ved to, canon /nikon dnes oznamia novy model a o tyžden sa to kupiť.

bukypetr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od bukypetr » 07 dub 2013, 15:00

Ivan-K píše: Možno sa na mňa Robogogo nasere , ale je to tak, toť nedávno tu kolovali informácie o 5ks nových tiel a kde sú, respektíve kde sú nejaké dalšie info... Všetko samé bludy, takto sa ťažko získava zákazník......
Oznámení novinek mělo proběhnout v týdnu před Velikonoci, ale bylo odloženo na 17. dubna 2013. Že na to česko-slovenský zastoupení dlabe (viz jen pohled na oficiální webovky, který ve srovnání s Canonem, Nikonem, ale i třeba Fuji působí mírně řečeno amatérsky), ještě neznamená, že se nic neděje. Ale je pravdou, že globální marketing Pentaxu je hodně špatnej, takže za to možná naše zastoupení ani tolik nemůže. Ricoh si tohle prostě musí ohlídat a měl by s tím teda hodně rychle začít. Dyť i jediný trochu seriózní informace jsou k dispozici jen v Japonsku, odkud to pracně formou "rumorů" tahají fanoušci ze Západu -- doporučuju sledovat Pentax Forums.
duves píše: To je nič, ale ten mnažer pre UK, na jesen 2011 po kupe pentax Ricohom sa nechal počuť, že do jari 2013 budu 4 tela APS-C. Alebo ako to mysleli?
* Pentax K-01, únor 2012
* Pentax K-30, květen 2012
* Pentax K-5 II, září 2012
* Pentax K-5 IIs, září 2012

To sou 4 těla s APS-C čipem. A brzy se možná dočkáme dalšího, rumory tomu celkem nasvědčují, ceny K-5 II(s) klesají. Ještě začátkem léta má přijít nová 645D II. Nicméně o FF je zatím ticho po pěšině, jen registruju pozvolný, nenápadný výprodej FA Limited skel.

Jinak blesky používám Metz, ty aktuální modely od Pentaxu, z minulýho desetiletí, bych si nekoupil ani náhodou. Snad s tím něco provedou.
duves píše:Ved to, canon /nikon dnes oznamia novy model a o tyžden sa to kupiť.
No jo, to je holt daň za minoritní systém. Viděl sem kdysi někoho použít trefný přirovnání ke značkám u aut.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 07 dub 2013, 15:20

K-01 je mrtva, už sa neponuka. Neviem, či je košer ratať aj K-5IIs, je to duplicita s tym istym telom.
Naposledy upravil(a) duves dne 07 dub 2013, 16:09, celkem upraveno 1 x.

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 07 dub 2013, 15:48

bukypetr píše:Jinak blesky používám Metz, ty aktuální modely od Pentaxu, z minulýho desetiletí, bych si nekoupil ani náhodou. Snad s tím něco provedou.
No ved už urobily, len nejako to padlo v Pentaxe do zabudnutia, ale aj FGZ 360 II, je pokrok, aj ked neviem prečo z toho nevznikol aspon FGZ 400 ...
Otázka je kedy sa im ho uráči uviesť do predaja, FGZ360 mohli ponechať a zlacniť ako riešenie pre dialkové odpalovanie zo statívu. Pentax stále len dobieha uniknutý vlak, pritom toho zasa tak vela netreba, APS-C telá sú , doplniť to chýbajúcimi sklami, ja stále hovorím že lepšia DA135mm ako žiadna, pričom nič im nebráni v tom aby bola dokonca opticky lepšia ako F/FA135mm , dalej svetelný telezoom, ten extra dlhý je v roadmape, a telekonvertor ktorý je tiež v roadmape...

Ked sa to tak zobere tak až tak vela toho nechýba aby tá ponuka skiel bola tak nejak ucelená, trebárs nemusia vyvíjať DA135, ale DFA135 a zabijú tým dve muchy jednou ranou
Príchod FF by bol bonus, ale tam treba okamžite príšlušenstvo
Pentax K-30, Metz 48

iMD
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od iMD » 07 dub 2013, 16:00

Fakt je ten, že ten telekonvertor by se hodil. A světelný telezoom taky. Jen proboha ne SDM!!!

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“