shake reduction na starsie skla
Moderátor: Moderátoři
shake reduction na starsie skla
Zdravim,
chcel by som sa spytat, ci a ako je mozne nastavit shake reduction na starsie manualne skla. Toto mala byt jedna z vyhod Pentaxu, mam nejake starsie skla, kupil som takumar 50mm 1,4, ale ako nahle nasadim sklo, shake reduction nie je mozne v menu nastavit. Dufam, ze je to len moja neznalost a nastavenie funguje, inak by to bol vcelku velky fail. Vdaka za kazdu radu.
chcel by som sa spytat, ci a ako je mozne nastavit shake reduction na starsie manualne skla. Toto mala byt jedna z vyhod Pentaxu, mam nejake starsie skla, kupil som takumar 50mm 1,4, ale ako nahle nasadim sklo, shake reduction nie je mozne v menu nastavit. Dufam, ze je to len moja neznalost a nastavenie funguje, inak by to bol vcelku velky fail. Vdaka za kazdu radu.
-
- Významný člen
Re: shake reduction na starsie skla
Ako náhle nasadím no name objektýv a to je jedno či M42 alebo K mont píta sa ma na ohniskovú vzdialemisť.Iba ak mám vypnutý SR vtedy mu to je jedno.
Pentax K10
Nikon D610
Nikon D610
Smazána citace předchozího příspěvku. Prosím necitujte přímo předchozí příspěvek (viz. Pravidla). Admin
Skusal som nasadit objektiv s tym, ze pred tym som mal zapnuty SR, ziadna otazka, nic, moznost SR seda...Niekde asi robim ja chybu, len neviem kde
Skusal som nasadit objektiv s tym, ze pred tym som mal zapnuty SR, ziadna otazka, nic, moznost SR seda...Niekde asi robim ja chybu, len neviem kde
-
- Významný člen
Dokonca sa poíta aj keď namáš nasadený žiaden obj.
Pentax K10
Nikon D610
Nikon D610
Problem je, ze fotak sa ma na nic take nepyta. Skusim este pozriet v menu nastavovanie ohniskovej vzdialenosti, ale akonahle nasadim manualne sklo, polozka SR je v menu neaktivna. Rozmyslal som, ci to nemoze byt tym, ze adapter "necvakne" do bajonetu ako klasicky objektiv, neviem.
A použití clonového kroužku máš povoleno?
Nic som nenastavoval.myslel som,ze cela problematika spociva iba v prehodeni skla a zmene afs na mf na tele fotaku.
RTFM
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.
-
- Významný člen
Keď nemáš povolené použitie clonového krúžku tak sa ťa nič nepíta - vyskúšané .Čiže povoliť v menu a malo by to fungovať.
Pentax K10
Nikon D610
Nikon D610
MF není ani třeba přepínat tedy alespoň u k-5 pokud nemá přenos dat z objektivu tak nic nevrčí naprázdno jen potvrdí zaostření a to pouze na středovém bodu
Něco se taky zeptám co je důvod s m42 objektivem při LV že v okamžiku správného zaostření přepne na hledaček?
Něco se taky zeptám co je důvod s m42 objektivem při LV že v okamžiku správného zaostření přepne na hledaček?
Tak dakujem za radu,bolo to skutocne iba v prepnuti pouzitia clonoveho kruzku,takze problem solved navyse ma neskutocne potesil fungujuci indikator spravneho zaostrenia.