Zdravím. Včera jsem byl na výletě, vyzkoušet si K-5tku taky venku (zatím jsem fotil jen v ateliéru) a po chvilce jsem byl hodně rozčarovanej, protože ty snímky, to byl celkem blivajz. Celou procházku jsem se tedy šťoural v nastavení a hledal, co může být špatně, ale i po resetu jsem měl stejné výsledky. Ztlumené barvy, mrtvolný obličej, vyblitá zelená. Přiložím malé náhledy. Upozorňuji že jsem neměl zapnutý nějaký speciální filtr. Vše bylo na nastavení přirozené, jas, či portrét... stejný výsledek u všech fotek. Barvy byly lepší a přijatelnější, až když jsem nastavil saturaci téměř na plno. Překvapil mě celkem i výsledek fotek na clonu 2.8 (tamron 17-50), s kterou nebylo v podstatě možné fotit za sluníčka, protože fotky byly hned přpálené. Používám program P, tak bych očekával, že pokud nastavím 2.8, že fotoaparát nastaví zbytek. Nevím no...jestli bylo prostě divně kontrastní počasí, nebo je něco s foťákem, nebo s rukama?? (ne s rukama ne

Dříve jsem měl Sony A580 a později jsem si koupil Tamrona 90mm/2.8. Ty výsledky jsou nesrovnatelný s K-5tkou

Sony měl nádherný barvy a s tím tamronem fotky byly nádherně ostré. Něco obdobného jsem čekal od této kombinace, ale ty výsledky jsou dost rozdílné, bohužel v neprospěch k-5.
Někdo podobné zkušenosti?

- Program P, clona 2.8
- _IGP6159.JPG (149.03 KiB) Zobrazeno 3046 x

- Program P, clona 2.8 - zelená nezelená, jakýsi žlutozelený obličej
- _IGP6220.JPG (149.91 KiB) Zobrazeno 3046 x