Ukazatel vydrze baterie v K10D
Moderátor: Moderátoři
To jak ukazuje ukazatel stavu baterie neni problém K10D, ale vychází to z chování baterie. Ukazatel jen ukazuje napětí, které když klesne pod určitou hranici tak místo plné ukáže půl atd. Jenže Přesně tak se chová akumulátor. Drží napětí co nejdéle je schopen při daném odbíraném proudu, ale když už není schopen dodat dostatečný proud napětí rychle klesne. Bohužel natolik, že nž není schopen dostatečně zásobovat tělo. Stejně se mi to chovalo na Olympusu C60, Panasonicu FZ7. Je to prostě dáno charakteristikou akumulátoru.
Pentax K-70, DA 18-135 WR, DA* 16-50/2.8, DA* 50-135/2.8, Tamron SP AF 90/2.8, DA 18-250
taky mne rozciluje, ze se na ukazatel nemuzu spolehnout, tak radsi baterku pred nejakou vetsi akci pro jistotu nabijim..a nesouhlasim s tou FZ7, mam ji doma a musim rict, ze ukazatel ukazuje +- spolehlive, kdyz se rozblika, tak mam stavu tak na dvacet-tricet snimku, takze se rozhodne nekona necekane kleknuti..
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No ja jsem mel v Chile sebou 3 akumulatory a vzdycky mi to v pohode vyslo nez jsme se dostali nekam do civilizace, akorat jednou jsem mel na male pac jsem si myslel ze jsem tu jednu nabijel a pak jsem zjistil ze ne, ale nastesti to vyslo Pokud se jich bere vic, tak by to chtelo si je vzdycky hned nejak oznacit ze jsou vybite. Taky je pravda ze zalezi kolik pocitas ze vyfotis snimku, ja to zase tolik neprehanim, ikdyz je to digitalTomáš Fafek píše:Jasan.Podstatnější jsou jiné hardwear funkce.Za nedlouho jedu fotit na 14 dní do Pyrenejí.Samota.Tak abych kvůli el.en.nemusel běhat do údolí ob den.Jsem zvědavý jak to dopadne.Vše propočítám tak 2-3 nové kousky to ale ještě asi bude chtít- zima,vítr dlouhé časy.Kolik vám trvá dobíjení originálky z 0 na 100% kapacity? Mě +- 3h.
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
-
- V.I.P člen