Jak měníte objektivy?
Moderátor: Moderátoři
Jak měníte objektivy?
Ahoj, měl bych dotaz, jakým stylem měníte v terénu objektivy. Se zrcadlovkou se teprve sžívám a nějak nemůžu přijít na optimální pořadí úkonů při výměně. Takže by mne zajímalo, jak to děláte vy
díky za odpovědi
díky za odpovědi
-
- Moderátor
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
ale k tematu: ja k tomu pristupuju taky tak nějak neorganizovaně - vétšinou s sebou beru objektivy podle toho co jdu fotit a snažim se nebrat vice než 2 - jeden na tělel a jeden pohozeny v brašně. A nemam nejaky specialni zpusob jak je měnit - prosté odšloubuju, vezmu druhy a nasadim... někdy si ale dopřeju trochu komfortu a objektiv předám mé dobré ženě, která na něj zpátky nasadí krytky a uloží ho do brašny, zatímco já už s druhým objektivem fotím - takže ideální stav je vozit s sebou dalšího člověka
cik.
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
...kde prodávají příručního človíčka...??cikorsky píše:
ale k tematu: ja k tomu pristupuju taky tak nějak neorganizovaně - vétšinou s sebou beru objektivy podle toho co jdu fotit a snažim se nebrat vice než 2 - jeden na tělel a jeden pohozeny v brašně. A nemam nejaky specialni zpusob jak je měnit - prosté odšloubuju, vezmu druhy a nasadim... někdy si ale dopřeju trochu komfortu a objektiv předám mé dobré ženě, která na něj zpátky nasadí krytky a uloží ho do brašny, zatímco já už s druhým objektivem fotím - takže ideální stav je vozit s sebou dalšího člověka
cik.
Pentax
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
No, toho si musíš najít sám a pak se s ním ještě oženit - jen tak ti pak bude podávat objektivy, které chceš
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
Ani ne. Měl to být vtip, nu co ne každý se musí povést...fjo píše:...koukám, že Kajfík má nějaký problém...Kajfik píše:NAco měnit? Kolik objektivů, tolik foťáků ne:))))
...něco ho štve a začíná tu v diskuzích docela prudit...
Nechtěl jsem prudit, nevím proč ti to tak prišlo.
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
...tak přišlo.. jako by jsi vstával pozadím napřed... tady poznámka o foťácích.. jasně, proč ne vtip, ale aspoň jsi mohl napsat, jak to provádíš Ty, protože se mi nechce zdát, že by jsi svůj GP měl jen ve vytríně na dívání... a pak ještě tady: http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... =6394#6394Kajfik píše:Ani ne. Měl to být vtip, nu co ne každý se musí povést...fjo píše:...koukám, že Kajfík má nějaký problém...Kajfik píše:NAco měnit? Kolik objektivů, tolik foťáků ne:))))
...něco ho štve a začíná tu v diskuzích docela prudit...
Nechtěl jsem prudit, nevím proč ti to tak prišlo.
...tak nevím, co se Ti dnes stalo...?? A když už jsem sem dal ten odkaz, co se Ti nezdá na jiném podaní barev a na učinnější stabilizaci díky lehčímu snímači...??
Pentax
Neodpověděl jsem protože némám žádné revoluční know-how. I u mě je měnění objektivu docela gymnastika...
položím si objektiv ktery chci nasadit a povolim krytku, puvodni postavim vedle nej, krytku prehodim a co nejrychleji se snazim nasadit ten novy s tim ze celou dobu drzim fotak bajonetem dolu...
A to je můj dlouhodobý názor na K20D. Ačkoliv s ní nemám zkušenosti, myslím si že je na tomhle webu tendence k jejímu přeceňování. Ale to už jsem tu psal. A je to jen můj názor. Moc se mi nechce věřit že by stabilizac byla nějak měřitelně účinnější. Já to beru tak že výrobce musí zkrátka do propagačních materiálů něco napsat...
položím si objektiv ktery chci nasadit a povolim krytku, puvodni postavim vedle nej, krytku prehodim a co nejrychleji se snazim nasadit ten novy s tim ze celou dobu drzim fotak bajonetem dolu...
A to je můj dlouhodobý názor na K20D. Ačkoliv s ní nemám zkušenosti, myslím si že je na tomhle webu tendence k jejímu přeceňování. Ale to už jsem tu psal. A je to jen můj názor. Moc se mi nechce věřit že by stabilizac byla nějak měřitelně účinnější. Já to beru tak že výrobce musí zkrátka do propagačních materiálů něco napsat...
Pentax K20D,
...jasně, asi je trochu obtížné změřit přesně rozdíl.. a zvlášť u krátkých skel to asi nebude markantní, ale to, co je u kratkých ohnisek zanedbatelný rozdím, může být u 300mm a dál už docela fajn navýšení...Kajfik píše:Neodpověděl jsem protože némám žádné revoluční know-how. I u mě je měnění objektivu docela gymnastika...
...přeceňování ne, jen je fajn, že tam je CMOS, protože barevná sytost CMOS snímačů Canon mi vždy ležela v žaludku ve srovnáním se "studeným" CCD SONY, který je trochu do modra... jasně, v době PC ediorů je to asi zanedbatelné, ale prostě je lepší, když mě přijemnou fotku udělá už foťák a já tak do ní nemusím až tak zasahovat... ...a nemohu si pomoci, skutečně jsou první snímky z K20D pro mě příjemnější.. barvy proti CCD jsou sytější, plnější, teplejší.. nevím, jak to popsat přesně... nechci napsat otřepanou (reklamní) frázi, že jsou jako filmové...
..a v neposlední řadě, značková fóra jsou značková proto, že se v nich setkávají fandové té konkrétní značky... a tak už je proto, že K20D je nový stroj, se na něj těším a chci věřit, že bude lepší... to, jetli to dokážu využít nebo ne, už není problém stroje..
Pentax