Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
Moderátor: Moderátoři
Re: Mám nový objektiv a chci se pochlubit...
marmot: ešte že si tam nemal nasadenú 43ku alebo dokonca 40ku limited nemal si ho nechať pichnúť sa pred teba
K1,K5,XF10,A7...
http://atrejphotography.blogspot.com/
http://atrejphotography.blogspot.com/
....a este ked som bol fotit na skalach s K5 + 15/4Limited + 800g karbon.stativ....ze co to mam za hracku...a ake fotky mi z toho lezu ( Canon 50D + 17-40L nic moc:-p )
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
bobo2: No cloveka take nieco zarazi a zamrzi. Ale je vela roznych ludi a kazdy zije ako vie . Ja som s majou technikou spokojny.
Atrej: Na s tou 40kou by po mne cumeli uz asi vsetci
Atrej: Na s tou 40kou by po mne cumeli uz asi vsetci
Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie
-
- V.I.P člen
Ono je to medzi neznalými úplne bežný jav.
Stačí mať na tele objektív s veľkou prednou čočkou a už sa na Vás ľudia obracajú s otázkou Ty nám sprav fotku
Alebo druhý príklad, mel som v práci K10D skoro každý deň na stole a nikto si to veľmi nevšímal. Ale keď som na ňu dokuúpil aj battery grip, tak zrazu otázky, aký foťak, koľko stál, musí fantasticky fotiť... Tak som sa len pousmial a fotil si úplne rovnako ďalej
Stačí mať na tele objektív s veľkou prednou čočkou a už sa na Vás ľudia obracajú s otázkou Ty nám sprav fotku
Alebo druhý príklad, mel som v práci K10D skoro každý deň na stole a nikto si to veľmi nevšímal. Ale keď som na ňu dokuúpil aj battery grip, tak zrazu otázky, aký foťak, koľko stál, musí fantasticky fotiť... Tak som sa len pousmial a fotil si úplne rovnako ďalej
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Nic bych si z toho nedělal - jen se tomu zasmál. Asi si velikostí objektivů něco kompenzují
Ale je fakt že často i nezasvěcení lidé kolem hodnotí um fotografa jen podle toho s jak velkým objektivem ho uvidí...
Ale je fakt že často i nezasvěcení lidé kolem hodnotí um fotografa jen podle toho s jak velkým objektivem ho uvidí...
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, když fotim nějakou akci a nasadim blesk + sigmu, tak jsem hned středem pozornosti - de facto by se na to daly balit ženský
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Přesně a jen proto mám tu 300 - kvůli tomu abych dobře vypadal. Na focení ji vůbec jinak nepoužívám
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
a další...
a další...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
no ja neviem, skusal som na spominanej akcii spravit rozumnu fotku so sigmou 70-200, utvrdil som sa, ze nie dobra volba a najlepsia bola ako vzdy zo sirokaca
Inac naozaj ma pobavilo ked pan fotograf bezal za organizatorom aby nas odstranil z placu Pochopil by som, keby povie, moze dojst k urazu, ak chcete, tamto sa zaregistrujte... ale slova ako nemate tu co robit na akcii ktora je pre ludi...
Inac naozaj ma pobavilo ked pan fotograf bezal za organizatorom aby nas odstranil z placu Pochopil by som, keby povie, moze dojst k urazu, ak chcete, tamto sa zaregistrujte... ale slova ako nemate tu co robit na akcii ktora je pre ludi...
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
Pri takychto cvakalkoch zvyknem vytiahnut novinarsky preukaz, kde je vzadu uvedene nieco v tom duchu, ze by mi nemal branit v praci
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
-
- Pokročilý uživatel
... problém je v tom, že většina z nás novinářský průkaz nemá ... Co bych za něj dal. V poslední době jsme s kolegou při nočním fotografování několikrát zažili, že z baráku vyleze (jsme na normální veřejné ulici) sekuriťák a říká, že ten dům si nesmíme vyfotit (IBM na Technické, Vaňkovka, Tesco u Kampusu - vše v Brně) ... už mi začínají docházet slušné výrazy.
Jináč - abych nebyl OT - i já mám nový objektiv na chlubení.
21/3,2 limited
Zatím si zvykám na streetový ohnisko a bádám nad ostrostí, kterou nemůžu najít dost uspokojivou. Ještě půjčím kolegovi na test a pak uvidím - možná s ní v obchodě třískli. Furt doufám, že je to jen gramlavýma rukama - a špatným výběrem scenerie. Su nějak chcíplej a nemám možnost delší procházky po venku a tak je to zatím i nedostatečně otestovaná hračka ...
Jináč - abych nebyl OT - i já mám nový objektiv na chlubení.
21/3,2 limited
Zatím si zvykám na streetový ohnisko a bádám nad ostrostí, kterou nemůžu najít dost uspokojivou. Ještě půjčím kolegovi na test a pak uvidím - možná s ní v obchodě třískli. Furt doufám, že je to jen gramlavýma rukama - a špatným výběrem scenerie. Su nějak chcíplej a nemám možnost delší procházky po venku a tak je to zatím i nedostatečně otestovaná hračka ...
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Novinářský průkaz není právní/zákonná listina/doklad - můžeš si ho namalovat klidně na papír od tlačenky a bude platit stejně jako ten od Syndikátu. Už jsem jich pár viděl vydaných webovýma novinama apd. nejdůležitější je hodně velikej nápis PRESS a nejlépe aspoň v 5i jazycích To se mi v Brně nestalo, např. ve Vaňkovce jsem fotil i uvnitř, stačí za tím pánem zajít, slušně ho požádat a on ti řekne co přesně nesmíš fotit. Někdy to stojí 50,- jindy úsměv někdy tě opravdu vyhoděj.. je to různý. Zákon to vidí jasně, když ti někdo řekne nefoť mě - nesmíš ho fotit a můžeš mít průkazku klidně do knihovny, to samý se soukromým majetkem (budovy, pozemky, auta..).
ad/ objektiv, koupil jsem MF Pentacon 50 f/1,8 MC AUTO M42, zatim nebyl moc čas ho vyzkoušet. Upravil jsem mu ten čudlajs co mu koukal zezadu na ovládání clony, aby byl pořád zamáčklej a šla nastavovat clona - takže už vlastně neni auto
ad/ objektiv, koupil jsem MF Pentacon 50 f/1,8 MC AUTO M42, zatim nebyl moc čas ho vyzkoušet. Upravil jsem mu ten čudlajs co mu koukal zezadu na ovládání clony, aby byl pořád zamáčklej a šla nastavovat clona - takže už vlastně neni auto
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Pokročilý uživatel
Myslím, že v tomto se mýlíš.matak77 píše: Zákon to vidí jasně, když ti někdo řekne nefoť mě - nesmíš ho fotit a můžeš mít průkazku klidně do knihovny, to samý se soukromým majetkem (budovy, pozemky, auta..)
Můžeš mi dát odkaz na takovej paragraf?
Moje info mluví o tom, že mi můžou zakázat fotit na soukromém pozemku/v budově - ale nikoli na veřejném místě (leda místní vyhláškou či zákonem země) - mohou mi ale nedat souhlas se zveřejněním těch fotografií. A nepotřebuju žádný průkaz. Pokud nemám souhlas - musím při zveřejnění lidem rozostřit obličej a autům RZ ...
O tom, že by se hodil mluvím spíš ve spojitosti s možností ofiko akreditace na nějakou akci a taky občas to funguje na hloupější černý šerify
Želvák Bob : info máš dobré,tak hovorí zákon,ale sú tu i iné právne veci,ktoré sú proti nám. Ak niekoho,alebo niečo odfotíš verejne a nebude o tom vedieť,zverejníš to,môže na Teba podať žalobu - dodatočne za nesúhlas . Stretol som sa s tým v Bulharsku,no skončilo to našťastie iba osobnou výmenou názorov,ospravedlnením a vymazaním fotiek - nepodstatných,ale...
K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
jedná se o ochranu soukromí http://business.center.cz/business/prav ... cast1.aspx - na objektu/pozemku by mělo být jasně vyznačno že si majitel nepřeje pořizování jeho obrazových záznamů. Takovej lehkej výcuc je i na wiki: http://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1vn ... %A1n%C3%AD v praxi si myslím že hádat s nějakym tamtim, jestli si můžu vyfotit kýčovitej obchoďák, nemám zapotřebí a radši se domluvim na focení s kamarádkou.
Na akreditaci nepotřebuješ vůbec nic akorát si o ní napsat. Buď ti jí daj nebo ne, záleží na pořadateli. Obecně je lepší když za tebou stojí nějakej "tisk" ale není to nutnost. Někdy taky stačí nasadit pořádnej objektiv, tvářit se sebevědomě, nakráčet mezi novináře a začít fotit - zbytek se pak děje tak nějak sám
Na akreditaci nepotřebuješ vůbec nic akorát si o ní napsat. Buď ti jí daj nebo ne, záleží na pořadateli. Obecně je lepší když za tebou stojí nějakej "tisk" ale není to nutnost. Někdy taky stačí nasadit pořádnej objektiv, tvářit se sebevědomě, nakráčet mezi novináře a začít fotit - zbytek se pak děje tak nějak sám
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Pokročilý uživatel
jj - už jsem si to našel taky - jednalo se právě o objekty které nejsou opatřeny žádným nápisem ani piktogramem zakazujícím fotografování.
Ad akreditace - díky za info - dosud jsem žil v přesvědčení, že bez tisku (příp. agentury) za zády nemám nárok nějaou dostat. Stejně ale - jak ostatně naznačuješ - je lepší něco takového mít.
Jinak - každá země má jiné zákony týkající se fotografování - je dobré si to zjistit před cestou. Dík i za tu příhodu z Bulharska - jinde to může být ještě více zlé ...
Ad akreditace - díky za info - dosud jsem žil v přesvědčení, že bez tisku (příp. agentury) za zády nemám nárok nějaou dostat. Stejně ale - jak ostatně naznačuješ - je lepší něco takového mít.
Jinak - každá země má jiné zákony týkající se fotografování - je dobré si to zjistit před cestou. Dík i za tu příhodu z Bulharska - jinde to může být ještě více zlé ...