jaké pevné objektivy
Moderátor: Moderátoři
Moja 31-ka má riadny BF, na K 10 som si ju pri malých clonách moc neužil, ale na K 7 po korekcii kreslí tak ako má. Pre mňa to bolo po malom sklamaní veľké prekvapenie.
Toto sklo nieje len o ostrosti, vyniká po všetkých stránkach.
Napríklad Ghost less coating:
FA 31/1,8ltd:
FA 31/1,8 ltd+HOYA pro digital:
zoom 28-105 na podobnom ohnisku:
Toto sklo nieje len o ostrosti, vyniká po všetkých stránkach.
Napríklad Ghost less coating:
FA 31/1,8ltd:
FA 31/1,8 ltd+HOYA pro digital:
zoom 28-105 na podobnom ohnisku:
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak prosím:Chotouchovak píše:aCIDfire píše:poslal jsem ti PM, kde jsem ti popsal 31čku:)
To chtělo veřejně
"Ahoj Jirko, tvé obavy (reflexy, zjemnění obrazu atp.) jsou liché. ´Mám stříbrnou verzi Made in Japan, po který jsem už dlouho koukal po zahraničních forech a nakonec jsem ji koupil jako novou za 15 tic. od CyberSammyho tady z fora. Je to sklo skel, takže se nemusíš ničeho obávat, je to moje nejostřejší sklo, dělaný z drahých ULDR (ultra low dispersion) skel,,ostrý i na plnou díru, barvy jasný, přirozený, žádná chromatická aberace, žádný závoj, naopak má specifický podání barev jako FA skla, jediný co mi malinko vadilo, protože hodně fotím v protisvětle 15ctkou, tak zde někdy udělá v protisvětle sluníčko mírně zneokrouhlený nebo uvnitř světelnýho kotouče jakoby 2 o něco světlejší, ale to je maličkost, která jde snadno doretušovat. To je asi jediná obrazová věc co se dá vytknout, jinak opravdu nejde vytknout nic. Zevně mi trochu vadila integrovaná sluneční clona, ale dáš tam 2-3 prázdný filtry na sebe a na to pak můžeš šroubovat třeba destičkový filtry. CPL jsem koupil z HongKongu Hoya HD, kvalita je znát Ideální by bylo mít i DA *55, asi bych v tvém případě ze zač. raději volil právě 31/1.8,, 55 už je o dost užší zorný pole, taky jsem s ní fotil a bylo to taky nejostřejší sklo co jsem zkoušel. Pokud se rozhodneš pro 31, tak bych
asi koukal po Made in Japan verzi, přeci jenom pro vnitřní klid, líp se to
pak prodává (pokud vůbec:), s tím Vietnamem bych to neviděl tak černě,
zrovna ta 55 co jsem zkoušel byl Vietnamec a ostrý jak břitva, je to strojová práce, tak bych se nebál, ale stejně bych bral raději Japonce:)
Koukni na pentaxforums.com na marketplace, tam bych se nebál od někoho to koupit, sám tam prodávám i kupuju, zvlášť když jde dolar dolu. V následujících dnech budu nahazovat nějaký fotky z 31 teď z Šumavy, tak pak můžeš juknout. Přeju dobrej výběr, čau Marek."
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
Smazána citace předchozího příspěvku. Prosím necitujte přímo předchozí příspěvek (viz. Pravidla). Admin
To bych musel prodat manželku a stejně by to ještě nestačilo .
Jinak taková zajímavá informace. FA 31 končí a už nebude. V pondělí jsem měl avizováno, že v Evropě jsou poslední dva kusy, hned jsem jeden objednal a už nejsou. Zkouším jí teď shánět po světě, tak snad se zadaří. Už jsem se na ní opravdu začal těšit a do toho tohle .
To bych musel prodat manželku a stejně by to ještě nestačilo .
Jinak taková zajímavá informace. FA 31 končí a už nebude. V pondělí jsem měl avizováno, že v Evropě jsou poslední dva kusy, hned jsem jeden objednal a už nejsou. Zkouším jí teď shánět po světě, tak snad se zadaří. Už jsem se na ní opravdu začal těšit a do toho tohle .
JŠ
Jenom pro zajímavost. Vyzkoušel jsem novou jednatřicítku a je úchvatná. Byl jsem trochu skeptik, mám Vietnam verzi, ale moje obavy byly zcela rozptýleny. Kontrast, barvy a celkovej dojem z fotky (nechci nadsazovat, ale troufl bych si říct, že výrazně lepší než veškeré objektivy různých značek, které jsem dosud zkoušel) jsou největší plus. Naopak bych nemluvil jako o jedinečný vlastnosti o ostrosti. Ano, ostrá určitě je, ale když zacloním jí i seťák na stejným ohnisku, tak na ní moc neztrácí (i když nutno podotknout, že 31čka je na rozdíl od něj stejně ostrá v celý ploše, ne jen někde). Je tam taky chromatická aberace, ale s tím jsem počítal. Takže (předběžná) spokojenost.
JŠ
Tak abych nešířil bludy, opravuji své první dojmy. I ostrost je mimořádná. Nevím, co jsem včera dělal, každopádně je MNOHEM ostřejší než seťák - i na otevřenou clonu je výrazně lepší než zacloněnej seťák. Zdá se mi ovšem, že bude poměrně citlivá na "zacházení", zejména na plošné protisvětlo. Když jí přesvítím plošně (ne bodově), tak v navazujících oblastech fotky zjevně ztrácí ostrost (a to mnohem markantněji ve vztahu ke svým možnostem než seťák). Zdá se mi, že se typicky projevuje tradované zjemnění kresby kinofilmového objektivu na DSLR těle, kterým seťák (byť je mnohem horší ve všech směrech) netrpí. Budu muset poladit clonu. Každopádně spokojenost se změnila v nadšení .
JŠ
Re: jaké pevné objektivy
Zdravim, at nezákládám zbytečně vlákno...., chci 70tku..., Pentax 2,4/70 nebo Sigma 2,8/70 ex dg macro..., jedno vím jistě, sigma bude horší na protisvětlo a bude pomaleji ostřit....., díky za každý postřeh a názor.
Pentax K-m, sigma 24-70 3,5-5,6 UC
Dobrý den, zdravím. Asi jsem se netrefil do správného vlákna, tak se omlouvám...
Mám dotaz. Válí se mi ve skříni starý Kijev (kinofilm) a k němu ve velmi dobrém stavu objektivy Jupiter - 8m 2/50 a Jupiter - 11 4/135. Na Kijevu kreslily velice pěkně.
1) nechají se přes nějakou dostupnou redukci použít na současných digitálních Pentaxech?
2)pokud ano, má cenu se tím vzhledem k výsledné kvalitě vůbec zabývat?
Samozřejmě automatické ostření a měření expozice nepředpokládám, tedy expozimetr do ruky...
Děkuji.
Mám dotaz. Válí se mi ve skříni starý Kijev (kinofilm) a k němu ve velmi dobrém stavu objektivy Jupiter - 8m 2/50 a Jupiter - 11 4/135. Na Kijevu kreslily velice pěkně.
1) nechají se přes nějakou dostupnou redukci použít na současných digitálních Pentaxech?
2)pokud ano, má cenu se tím vzhledem k výsledné kvalitě vůbec zabývat?
Samozřejmě automatické ostření a měření expozice nepředpokládám, tedy expozimetr do ruky...
Děkuji.
Ahoj,Side píše:Zdravim, at nezákládám zbytečně vlákno...., chci 70tku..., Pentax 2,4/70 nebo Sigma 2,8/70 ex dg macro..., jedno vím jistě, sigma bude horší na protisvětlo a bude pomaleji ostřit....., díky za každý postřeh a názor.
nedávno jsem řešil podobné ohnisko. Ve výběru ještě byli T 90/2,8, 77/1,8 a 100/2,8. Nyní jsem pevně rozhodnut pro 70/2,4.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
JoKu:
Pokud jsem si to vyhledal správně, tak vámi zmiňované objektivy jsou na závit M39 - tedy na DSLR by bylo potřeba použít redukci z M39 na K bajonet. Vím jen o adaptéru na M42 závit pro pentaxí bajonet - který se dá sehnat i originální Pentax. Ten na M39 se tak dobře nalézt nikde nedá, možná někdo jiný poradí. Jestli se nepletu, tak ještě existují redukce mezi M39 a M42?
Každopádně máte pravdu, že autofokus fungovat nebude. M2řit expozici by ale měla zrcadlovka zvládat s jakýmkoli objektivem...
Pokud jsem si to vyhledal správně, tak vámi zmiňované objektivy jsou na závit M39 - tedy na DSLR by bylo potřeba použít redukci z M39 na K bajonet. Vím jen o adaptéru na M42 závit pro pentaxí bajonet - který se dá sehnat i originální Pentax. Ten na M39 se tak dobře nalézt nikde nedá, možná někdo jiný poradí. Jestli se nepletu, tak ještě existují redukce mezi M39 a M42?
Každopádně máte pravdu, že autofokus fungovat nebude. M2řit expozici by ale měla zrcadlovka zvládat s jakýmkoli objektivem...
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...