Vypnutí klepání čipu
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Sekce pro otázky začátečníků a nových uživatelů. Prosím ty zkušenější, aby se pokoušeli na ně odpovídat.
Sekce pro otázky začátečníků a nových uživatelů. Prosím ty zkušenější, aby se pokoušeli na ně odpovídat.
Vypnutí klepání čipu
Prosím, lze vypnout jakýkoliv pohyb čipu? Zatím jsem našel: Shake reduction mám off, odstranění prachu ukončit mám zaškrtnuto.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vypnutí klepání čipu
vypnutím deaktivuješ stabilizáciu ale klepanie budeš počuť vždy, ak budeš s telom hybať. Stabiliácia vo vypnutom stave nema žiadnu aretaciu na zafixovanie.
Ne, já myslel , že se mi po každém vypnutí stroje asi aktivuje setřepání prachu z čipu. Prostě to tam děsně zaharaší. Zbytečně.
-
- Pokročilý uživatel
No podla toho aky mas fotak. Co ja viem tak K-r malo cistenie cipu len pri vypinani a K30 ho mam aj pri zapinani tak skus pozriet hlbsie do menu ci nemas aktivovane cistenie cipu pri zapnuti.
Pentax K30, DA 15\4 Ltd, DA 18-135 WR, DA 55-300 WR ...a par drobnych chobotin...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
teraz som zistil, že som asi neporozumel otazke v teme.MATĚJ píše:Ne, já myslel , že se mi po každém vypnutí stroje asi aktivuje setřepání prachu z čipu. Prostě to tam děsně zaharaší. Zbytečně.
U svého modelu zabráním klepání čipu tak, že vypnu odstranění prachu při zapnutí/vypnutí fotoaparátu.MATĚJ píše:Prosím, lze vypnout jakýkoliv pohyb čipu? Zatím jsem našel: Shake reduction mám off, odstranění prachu ukončit mám zaškrtnuto.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Jo, už jsem to našel. Musí se odškrtnout obě volby.