TAMRON SP AF 17-50/2,8 XR Di II LD ASPH (IF)
Moderátor: Moderátoři
Re: TAMRON SP AF 17-50/2,8 XR Di II LD ASPH (IF)
Já mám ten objektiv od Vánoc a chová se stejně (blbě) jak ten Doomův, řešil jsem ten problém tady dost obsáhle. Myslíte, že mám šanci aby mi to spravili/vyměnili, když jim s tím budu dost mlátit o hlavu?
-
- Pokročilý uživatel
Jp: Když jim s tím budeš mlátit o hlavu hodně tak nebudou mít co opravovat (Omlouvám se za OT, ale prostě jsem musel:-))
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mně přišli lidi ve fototrade docela ochotní. Teď jen, jestli budou mít stejný názor, nebo jim to přijde v normě. Jak jsem psal, na široko moc neostřím, akorát v LV, tam mám vše nekompromisní. Se seťákem bylo ostření na široko dost nespolehlivé, ale furt lepší, než seťáky C a N (tehdy na K200D / 450d / D60). Takže jsem to bral jako "vlastnost". Jak je na tom v porovnání s jinými srovnatelnými skly moje (či vaše) 17-50 nevím. Je i sice naprosto minimální možnost, že servisák bude mít pravdu, když řekne, že je to v pohodě. Třeba to sklo je prostě na naše nároky nedostatečně schopné a měli jsme koupit něco od konkurence.
Ale věřím, že jestli je to prostě rozhašené, nebudou dělat cavyky.
Ale věřím, že jestli je to prostě rozhašené, nebudou dělat cavyky.
Neviem, ako sú na tom fishiny, ale aj P16-45/4 je na 16mm na tom tak isto, po service trocha lepšie.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
na 35mm už ostří spolehlivě, mezi 17 a 35 jsem to moc nepozoroval, takže tam neumím kloudně odpovědět. ale zítra to zkusím a napíšu
Materiál: Pentax K-5 II, Pentax K-r, Pentax K10, Orestor 135, Pentacon 50/1,8, Helios 44-2, CZJ Flek 35/2,4 , Sigma 17-70 2,8-4 C, Pentax 35/2,4 AL, Tamron 70-300 4-5,6
Doom bloguje, fotky dává na picasu, má rád hudbu, chová bílého Supa a silničku.
vsetky skla mi vzdy ostrili presne na vsetkych ohniskach a bez zasahu servisu:
-Pentax K100D Super + Pentax DA 18-55/3.5-5.6 AL
-Pentax K20D + Pentax DA 16-45/4 AL + Sigma 10-20/4-5.6
-Pentax K5 + Sigma 10-20/4-5.6
-Pentax K5 + Sigma 17-50/2.8 EX OS HSM az po nastaveni v servise
Neviem akym sposobom dokazu technici v servise (SK/CZ/DE) nastavit Tamron 17-50/2.8, ci uz s telom alebo bez, ale inak by som to asi ani neriesil.
-Pentax K100D Super + Pentax DA 18-55/3.5-5.6 AL
-Pentax K20D + Pentax DA 16-45/4 AL + Sigma 10-20/4-5.6
-Pentax K5 + Sigma 10-20/4-5.6
-Pentax K5 + Sigma 17-50/2.8 EX OS HSM az po nastaveni v servise
Neviem akym sposobom dokazu technici v servise (SK/CZ/DE) nastavit Tamron 17-50/2.8, ci uz s telom alebo bez, ale inak by som to asi ani neriesil.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
hlásím výsledek anabáze s objektivem.
na začátku října jsem ho posílal do autorizovaného servisu fy. fototrade. no příběh jak z nosa.
objektiv cca 14 dní ležel ve fototrade, než se mi ozval jejich technik, že pentaxí skla neumí opravovat a musí to poslat do německa. přitom od začátku věděli, že jde o objektiv pro pentax. nechápu, na co těch 14 dní čekali. až zahřmí? je fakt, že jsem je po asi 10 dnech od zaslání objektivu otravoval mejlem, jak to vypadá. mám pocit, že se na ten objektiv prostě vysrali a probralo je až moje pruzení
objektiv teda odešel do německa. s ním jsem posílal i tělo a tele 70-300, aby mi ho seřídili na moje šumítko.
2x po odeslání do německa jsem je mailem otravoval, aby mi sdělili prognózu. technik mi totiž tvrdil, že německá pobočka zrovna nevyniká rychlostí práce a je vysoce pravděpodobné, že nestihnou měsíční reklamační lhůtu.
na OBA maily mi nikdo neodpověděl. technik se ozval až v okamžiku, kdy došlo avízo z německé pobočky, že posílají zpět opravené věci
v reklamačním protokolu nebyl uveden způsob opravy, jenom obecné kecy - seřízení, vyčištění. a hlavně, soudruzi mi neposlali paměťovou kartu. asi jsem blb, ale tělo jsem jim posílal s paměťovkou (tu jsem uvedl v seznamu příslušenství v průvodním dopise)
výsledek opravy jsem zatím moc nezkoušel, jenom pár cvaků z balkonu - zdá se, že objektiv po opravě funguje dobře, ale musím to testnout pořádně.
nicméně, s postupem servisu rozhodně nejsem spokojen. komunikace šílená, čeká se na všechno... a ta ztracená paměťovka je třešínka na dortu. hned jakmile jsem zjistil, že mi chybí karta, jsem jim psal nasraný mail. odpověděli mi, že mě zkontaktuje PPL - vypadá to, že se chybějící kartu snaží hodit na dopravce, nicméně zásilka mi přišla v neporušené fólii a na reklamačním protokolu nebyla karta v přislušenství uvedena.
takže, pokud máte problémy s ostřením u tohohle objektivu, oprava je pravděpodobně možná, ale obrňte se trpělivostí, autorizovaný servis má zákazníka těžce v paži.
edit: stačilo pořádně zadupat a karta se našla
na začátku října jsem ho posílal do autorizovaného servisu fy. fototrade. no příběh jak z nosa.
objektiv cca 14 dní ležel ve fototrade, než se mi ozval jejich technik, že pentaxí skla neumí opravovat a musí to poslat do německa. přitom od začátku věděli, že jde o objektiv pro pentax. nechápu, na co těch 14 dní čekali. až zahřmí? je fakt, že jsem je po asi 10 dnech od zaslání objektivu otravoval mejlem, jak to vypadá. mám pocit, že se na ten objektiv prostě vysrali a probralo je až moje pruzení
objektiv teda odešel do německa. s ním jsem posílal i tělo a tele 70-300, aby mi ho seřídili na moje šumítko.
2x po odeslání do německa jsem je mailem otravoval, aby mi sdělili prognózu. technik mi totiž tvrdil, že německá pobočka zrovna nevyniká rychlostí práce a je vysoce pravděpodobné, že nestihnou měsíční reklamační lhůtu.
na OBA maily mi nikdo neodpověděl. technik se ozval až v okamžiku, kdy došlo avízo z německé pobočky, že posílají zpět opravené věci
v reklamačním protokolu nebyl uveden způsob opravy, jenom obecné kecy - seřízení, vyčištění. a hlavně, soudruzi mi neposlali paměťovou kartu. asi jsem blb, ale tělo jsem jim posílal s paměťovkou (tu jsem uvedl v seznamu příslušenství v průvodním dopise)
výsledek opravy jsem zatím moc nezkoušel, jenom pár cvaků z balkonu - zdá se, že objektiv po opravě funguje dobře, ale musím to testnout pořádně.
nicméně, s postupem servisu rozhodně nejsem spokojen. komunikace šílená, čeká se na všechno... a ta ztracená paměťovka je třešínka na dortu. hned jakmile jsem zjistil, že mi chybí karta, jsem jim psal nasraný mail. odpověděli mi, že mě zkontaktuje PPL - vypadá to, že se chybějící kartu snaží hodit na dopravce, nicméně zásilka mi přišla v neporušené fólii a na reklamačním protokolu nebyla karta v přislušenství uvedena.
takže, pokud máte problémy s ostřením u tohohle objektivu, oprava je pravděpodobně možná, ale obrňte se trpělivostí, autorizovaný servis má zákazníka těžce v paži.
edit: stačilo pořádně zadupat a karta se našla
Materiál: Pentax K-5 II, Pentax K-r, Pentax K10, Orestor 135, Pentacon 50/1,8, Helios 44-2, CZJ Flek 35/2,4 , Sigma 17-70 2,8-4 C, Pentax 35/2,4 AL, Tamron 70-300 4-5,6
Pořádně to vytestuj a dej vědět jestli ta oprava měla opravdu smysl... Ikdyž stejně uvažuju o přechodu na světelnou +-35 a +- 50 jako doplněk k mojí 15. Nemít ten tamron super 2.8 ostrou na 17mm tak neváhám, ale to je od dost mizerné 4ky na 15ce rozdíl (tam je třeba zaclonit aspoň o 1 číslo ještě)...
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no zdá se, že to ostří spolehlivě i v relativní tmě...
zítra to proženu za světla
zítra to proženu za světla
nečetl jsem celý vlákno jen poslední stránku takže když tak sorry za ot.
měl jsem problémy z tamronem 28-70/2.8. poslal jsem jej do www.foto-servis.cz popád dnes se mě pán ozval telefonicky na mé číslo že by mělo být vše ok že foťák po dohodě za nějaký peníz teda vyčístí seřídí a jak bude vyřízeno pošlou mail že je odesláno. Tak se i stalo vše fotíspokojenost nejvyší. Pokud bude příště problém jenom tam nikde jinde .. MImo jinné doporučení bylo z tohoto fóra. Takže ne jenom moje zkušenost .
měl jsem problémy z tamronem 28-70/2.8. poslal jsem jej do www.foto-servis.cz popád dnes se mě pán ozval telefonicky na mé číslo že by mělo být vše ok že foťák po dohodě za nějaký peníz teda vyčístí seřídí a jak bude vyřízeno pošlou mail že je odesláno. Tak se i stalo vše fotíspokojenost nejvyší. Pokud bude příště problém jenom tam nikde jinde .. MImo jinné doporučení bylo z tohoto fóra. Takže ne jenom moje zkušenost .
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jsem nějak zazdil pokračování mé lovestory
zdání klamalo. soudruzi v německu sice objektiv spravili a ostření na širším konci pracuje spolehlivěji, ale asi tu opravu prováděli zhulení superskankem z maroka, protože objektiv po jejich zásahu vykazuje strašný front focus. minulé pondělí jsem po mailové domluvě navštívil osobně svatostánek fy. fototrade v praze, donesl jim milé sklo i se zrcadlem a ať to zas pošlou do německa na další opravu. chlápek v servisu ze mě byl dost nervní bo jsem po něm chtěl, aby mi němci poslali i testovací snímky pořízené objektivem na mém těle po druhé opravě. prý to německý servis nedělá...
no mám pocit, že fa. fototrade asi nedělá dobré jméno značce tamron - jejich chování v roli oficiálního zastoupení je dost mizerná. servisák jenom pořád mlel něco o mizerné komunikaci se servisem.
pro zichr jsem psal maila přímo na německý servis, aby se laskavě snažili víc.
uvidíme, co s tím provedou na druhý pokus.
dost mě to sere. objektiv za deset tisíc a je víc v servisu než u mě doma.
zdání klamalo. soudruzi v německu sice objektiv spravili a ostření na širším konci pracuje spolehlivěji, ale asi tu opravu prováděli zhulení superskankem z maroka, protože objektiv po jejich zásahu vykazuje strašný front focus. minulé pondělí jsem po mailové domluvě navštívil osobně svatostánek fy. fototrade v praze, donesl jim milé sklo i se zrcadlem a ať to zas pošlou do německa na další opravu. chlápek v servisu ze mě byl dost nervní bo jsem po něm chtěl, aby mi němci poslali i testovací snímky pořízené objektivem na mém těle po druhé opravě. prý to německý servis nedělá...
no mám pocit, že fa. fototrade asi nedělá dobré jméno značce tamron - jejich chování v roli oficiálního zastoupení je dost mizerná. servisák jenom pořád mlel něco o mizerné komunikaci se servisem.
pro zichr jsem psal maila přímo na německý servis, aby se laskavě snažili víc.
uvidíme, co s tím provedou na druhý pokus.
dost mě to sere. objektiv za deset tisíc a je víc v servisu než u mě doma.
Je mi to ľúto,mám Tamrona a ako na K-x,tak na K30 šlape ako švajčiarske hodinky,hold,asi obyčajná smpla,prajem Ti,nech to zoberie rýchly spád a hlavne nech môžeš spokojne fotiť s objektívom,ktorý keď sa vydarí,nie je čo riešiť...
K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5
-
- Pokročilý uživatel
... tak - můj Tamron 17-50/2,8 má zatím jen jednu záruční opravu - kvůli ostření vyměnili celou elektroniku
A už mažu na druhou ... začal se zasekávat ostřící prstenec - resp - v jednom místě při ostření jakoby přituhne a následně pak povolí a skočím dál ... v obou směrech ... Vzhledem k tomu, že občas prostě AF vypínám a používám vlastní oko a ruce je to k vzteku ...
Nejraděj bych jim ho omlátil o hlavu a vzal jiný sklo - už mě to s ním nějak nebaví ...
Asi i tím, že jsem si osahal mezitím pevný skla - abych byl k tomu Tamronu spravedlivej ...
Takže prostě nemá šanci.
Až se vrátí z opravy pomaže do nabídky na prodej ...
A už mažu na druhou ... začal se zasekávat ostřící prstenec - resp - v jednom místě při ostření jakoby přituhne a následně pak povolí a skočím dál ... v obou směrech ... Vzhledem k tomu, že občas prostě AF vypínám a používám vlastní oko a ruce je to k vzteku ...
Nejraděj bych jim ho omlátil o hlavu a vzal jiný sklo - už mě to s ním nějak nebaví ...
Asi i tím, že jsem si osahal mezitím pevný skla - abych byl k tomu Tamronu spravedlivej ...
Takže prostě nemá šanci.
Až se vrátí z opravy pomaže do nabídky na prodej ...
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
-
- V.I.P člen
Stabilizovaná nie je pre Pentax, lebo Pentax ma stabilizáciu v tele. A čo sa týka optickej kvalitz, tak nestabilizovana je omnoho lepšia...
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
Informace od Tamronu:
Záruka bude v délce 5 let na vše. Od 1. dubna 2013 - a není to apríl.
http://www.tamron-objektivy.cz/default. ... zaruka.htm
Záruka bude v délce 5 let na vše. Od 1. dubna 2013 - a není to apríl.
http://www.tamron-objektivy.cz/default. ... zaruka.htm
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2