Test skel při přchodu z k20D na k-5 (sraz Brno)
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Test skel při přchodu z k20D na k-5 (sraz Brno)
Ahoj a ještě jednou dík za test. Teď už je jasno. Jen počkat až ministr financí dodá prostředky a hurá na nákup. Výstup ze zoomu dobrý, ale ta sedmdesátka ......
No prostě to je fakt maso. Dokud to člověk nemá v reálu, tak nechápe co na tom všichni mají.
No prostě to je fakt maso. Dokud to člověk nemá v reálu, tak nechápe co na tom všichni mají.
-
- Pokročilý uživatel
... tak, pánové, tohle vlákno jsem zcela minul ...
Pokud vymyslíte ještě další hromadnou vycházku - rád se přidám.
Dokonce i ta Stránská skála je teď o 2 měsíce později zase jinak krásná a více pochmurně podzimní.
Dá se ovšem podniknout i přírodní vycházka na Soběšice nebo krátkej výlet v centru Petrov - Špilas.
Můžu vzít na vyzkoušení manuální skla Chinon 50/1,4, Zeiss Jena 120/2,8 nebo Helios 58/2 . (4.serie) a z AF skel DA 55/1,4 SDM, Tamron 17-50/2,8 či "extralevnej" zoom Sigma 70-300 APO Macro, kterej jsem asi trefil mimořádně povedenej kus a navíc z Aukra za 2k i s poštou
Pokud vymyslíte ještě další hromadnou vycházku - rád se přidám.
Dokonce i ta Stránská skála je teď o 2 měsíce později zase jinak krásná a více pochmurně podzimní.
Dá se ovšem podniknout i přírodní vycházka na Soběšice nebo krátkej výlet v centru Petrov - Špilas.
Můžu vzít na vyzkoušení manuální skla Chinon 50/1,4, Zeiss Jena 120/2,8 nebo Helios 58/2 . (4.serie) a z AF skel DA 55/1,4 SDM, Tamron 17-50/2,8 či "extralevnej" zoom Sigma 70-300 APO Macro, kterej jsem asi trefil mimořádně povedenej kus a navíc z Aukra za 2k i s poštou
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
Rád bych, ale mám teď v práci takovej záhul, že nestíhám krom rodiny už nic jiného. Možná nějakej weekend dopoledne by to šlo. Hodím řeč s rodinnou radou a ozvu se dopředu.
Rád bych, ale mám teď v práci takovej záhul, že nestíhám krom rodiny už nic jiného. Možná nějakej weekend dopoledne by to šlo. Hodím řeč s rodinnou radou a ozvu se dopředu.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
ja můžu po-čt, po a ut bejvám dlouho v práci (ale dá se to přesunout..). Docela bych se podíval na toho Heliose a tu 55 1,4 - občas je kolem tutoho skla rušno a něco na f 1,4 bych i koupil, tak bych aspoň měl představu.
ja můžu po-čt, po a ut bejvám dlouho v práci (ale dá se to přesunout..). Docela bych se podíval na toho Heliose a tu 55 1,4 - občas je kolem tutoho skla rušno a něco na f 1,4 bych i koupil, tak bych aspoň měl představu.
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Uživatel
Pokud by to vyšlo tak bych se taky přidal, můžu v po-čt v různé doby, podle rozvrhu
-
- Pokročilý uživatel
Mataku - pokud máš zájem o 1,4 - tak ten Chinon je na prodej - vyzkoušíš - uvidíš.
Já ho používal na střídačku s tím Heliosem než jsem koupil tu 55/1,4.
Helios je podle mě příjemnější delším ohniskem a měkčím - portrétnějším podáním, Chinon je ostrej a dobrej na různý hrátky s HO ... Helios jde koupit v kdejakým bazaru za babku i s foťákem (většinou Zenit 11) a pak už je třeba jen redukce - Chinon byl z bazaru na Kounicove za 2,2k, pustil bych ho o něco levněji ...
Na vycházku se těším - víkendy mám volnější, ve všední dny odpo to je ovšem možné taky. Mimo čt., to chodíme se ženou tancovat a můj pozdní návrat domů by nebyl dobrou variantou
Já ho používal na střídačku s tím Heliosem než jsem koupil tu 55/1,4.
Helios je podle mě příjemnější delším ohniskem a měkčím - portrétnějším podáním, Chinon je ostrej a dobrej na různý hrátky s HO ... Helios jde koupit v kdejakým bazaru za babku i s foťákem (většinou Zenit 11) a pak už je třeba jen redukce - Chinon byl z bazaru na Kounicove za 2,2k, pustil bych ho o něco levněji ...
Na vycházku se těším - víkendy mám volnější, ve všední dny odpo to je ovšem možné taky. Mimo čt., to chodíme se ženou tancovat a můj pozdní návrat domů by nebyl dobrou variantou
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
Ahoj, také bych se připojil. Můžu z padesátek vzít na vyzkoušení FA50/1,7, A50/1,4, Heliose 58/2 šestou sérii (Valdai, MC, měl by být ostřejší). Časově by se mi mělo podařit se přizpůsobit. Volil bych také spíš Petrov nebo Špilák.
Petr
Petr
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Dneska si jdu pro toho Heliose, co jsem z něj viděl fotky tak se mi líbili. Světelnej objektiv chci na reporty, takže AF, ohnisko 50..70..?? cenově nechci nic drahýho, protože o to můžu rychle přijít, nebo to zničit. Kdy dáme ten sraz?
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Sraz - stále mám možnost se přizpůsobit, nemám "cvikačky", úterý nebo středa odpoledne? Mohlo by být i slušný počasí.
Sklo na reporty - podle toho co píšeš nejspíš nějaká padesátka z druhé ruky, v testech i praxi nevychází vůbec špatně. Cvakneš si nějaký testy a uvidíš jestli to to co hledáš.
Sklo na reporty - podle toho co píšeš nejspíš nějaká padesátka z druhé ruky, v testech i praxi nevychází vůbec špatně. Cvakneš si nějaký testy a uvidíš jestli to to co hledáš.
Neviem teda čo fotíš na reportoch ale tie sklá čo píšeš sú po prepočte skôr portrétne ako reportážne.Na report tak niečo okolo 24mmmatak77 píše:Dneska si jdu pro toho Heliose, co jsem z něj viděl fotky tak se mi líbili. Světelnej objektiv chci na reporty, takže AF, ohnisko 50..70..?? cenově nechci nic drahýho, protože o to můžu rychle přijít, nebo to zničit. Kdy dáme ten sraz?
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No beru to z vlastních zkušenosti. Ta 24 neni "ani kočka ani pes", resp. je krátká a nic se do ní nevejde. Chci to na momentky a co jsem koukal tak většinu mám na 70mm něco málo na 50-60mm, ojediněle 35mm a ta sigma 24-70 f/2,8 je na to pořád tmavá (ale s bleskem neskutečnej dělník). Na 24mm tam nic nemám, to bych musel lidem ten foťák nacpat až před xicht a to pak nebude momentka, páč o mě budou vědět . Na 24mm dělám celkový záběry a na to je málo široká, takže vlastně potřebuju i něco se záběrem 160-180st F/3 a světlejší. Do toho chci pořídit nový tělo a nevim jestli s filtrem nebo bez. Je to boj.. Ještě že jsou ty vánoce a člověk si to může dát jako pod stromeček
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Pokročilý uživatel
Takovej detail, bavíš se o ohniscích před přepočtem na crop nebo po?
Potom čo píšeš mi je jasné že nemáš ani potuchy čo chceš.Na jednu stranu píšeš o "momentkách"na ohnisku okolo 70mm a na druhej strane o "reportáži".Neviem kde si vzal že objektív 24 mm je ani ryba ani rak?Prečo podľa teba majú profi kompakty a iné reportážne stroje objektívy s ohniskom 35mm(24 na digi )? Práve že je to ideálne ohnisko-nemusíš ešte ľudom liezť do nosa,aby si spravil nejaký detail(pozor-nie portrét!!!)zároveň nie si tak ďaleko aby si bol mimo deja,tak ako by si bol s ohniskom 70 mm.Nemáš jasno čo chceš.Potom ale aj nechápem,prečo by ti nemohla vyhovovať sigma 24-70,tá je presne v rozmedzí tvojich požiadaviek.Clona 2,8 je absolútne dostačujúca.Vysoko svetelné objektívy proste niesú na tvorbu momentiek,je problém s nimi zaostriť presne aj keď objekt fotografovania o tom vie,nieto ešte na nejaké akčné fotenie .Niežeby to nešlo ale odpad je obrovský.Podotýkam,že túto sigmu som mal ale v prvej vezií a na 70mm bola hodne makká,inak mi ohniskami presne sadla na typ fotenia aký požaduješ ty.Čo som videl výstup so súčasnej verzie,je hodne lepšia.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Hele kluci nevysvětlujte mi co chci, nějak to nemám rád, asi jako když si jdu koupit hadry a ta pani cpe mejch 188cm/90kg do velikosti L a tvrdí mi že to je přesně to co potřebuju )). Jestli chcete přijít v Brně na pokec a třeba i něco pofotit, tak napište kdy můžete/chcete, OK? Dík za pochopení.
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Ahoj, pokud by teda byla nějaká vycházka, rád bych se přidal. Měl bych čas třeba teď o víkendu, případně potom po večerech přes týden. Na vyzkoušení bych mohl donést 15 a 70 Ltd a 35 2,4.