Hele... když projedeš pár mejch postů dozadu, tak toho o *55 píšu docela dost.chalejkum píše: ...jinak prave po *55 jsem pokukoval a na dpreview v testu uvadi i takovou negativni zkusenost ze se starsimi dslr od px dochazi ke spatnemu zaostreni - zamereni objektu a pri novejsich je to lepsi a lepsi ...
...jak jsi s 55tekou spokojen? nejakej testik nemas? ...
Kdybych to měl shrnout do 3 vět, tak:
- opticky i mechanicky je to velmi slušné sklo, s touhle stránkou bych byl spokojen
- opticky je na tom mírně lépe než Canon i Nikon 50/1,4, otázkou je, zda toto zlepšení omluví téměř dvojnásobnou cenu... nicméně je opravdu lepší
- sklo mi přišlo s BF jak z praku... na K5 jsem někde na -7 až -8, což samo o sobě nepovažuju za dobrou vizitku Pentaxu... u jiného systému se mi tohle nikdy nestalo u skla této kategorie
- AF je velmi pomalý, srovnatelný s první generací 50/1,2 od Canonu...
- z AF jsem nešťastný i na K5... zhruba až od F3,5 se na něj dá opravdu spolehnout, na nižší clony musím používat LV. Clony pod F2 jsou s klasickým AF +- nepoužitelné, je to naprostá loterie
Žádný test jsem přímo nedělal, ale v případě zájmu mi můžeš napsat PM a vyfotim Ti nějakej objekt dle přání nebo Ti pošlu full jpg z nějaké série, kterou jsem s tím fotil.