Ahoj Pentaxáci!
Jsem čerstvým spokojeným majitelem K10D. Jen pár prkotin mi vrtá hlavou a na ty bych se právě rád zeptal:
1) Přestože mám své oko naprosto zdravé , musím dioptrickou korekci hledáčku nastavit úplně doprava (-). Obávám se, že jak budu stárnout a oči začnou krátkozračet, nebude mi rozsah dostačovat. Nejde tedy hledáček nějak vykalibrovat?
2) Očekával jsem, že když je signalizace nabití baterie rozdělena na 2 poloviny, bude mi to hlásat aspoň hodinu dopředu, že je skoro vybitá. Bohužel, jen pár minut na to, co indikátor zahlásil "baterie má malou energii" se mi fotoaparát vypnul. Možná je to tím, že jsem zatím zažil jen 2 nabíjecí cykly ...Co si o tom myslíte?
3) Doporučujete nechat zaplé oklepávání čipu? Vím, že už se to tady řešilo, ale už je to nějaký pátek, tak by mně zajímalo, jakým směrem se vyvíjejí Vaše názory na věčný boj s prachem.
Přeji příjemný den!
Dioptrická korekce aj.
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dioptrická korekce aj.
Pentax K10D; Sigma 17-70/2.8-4.5; Tamron 70-300/4-5.6 Macro; Pentax 50/1.4; Sigma EF-530 DG Super
Re: Dioptrická korekce aj.
...díval jsi se do manálu, jak seřídit správně dioptrickou korekci? Dívat se přes hledáček na bílou čistou plochu, aby jsi viděl rámeček v hledáčku a pak seřídil korekci až bude rámeček v hledáčku ostrý..??Hus píše:Ahoj Pentaxáci!
Jsem čerstvým spokojeným majitelem K10D. Jen pár prkotin mi vrtá hlavou a na ty bych se právě rád zeptal:
1) Přestože mám své oko naprosto zdravé , musím dioptrickou korekci hledáčku nastavit úplně doprava (-). Obávám se, že jak budu stárnout a oči začnou krátkozračet, nebude mi rozsah dostačovat. Nejde tedy hledáček nějak vykalibrovat?
2) Očekával jsem, že když je signalizace nabití baterie rozdělena na 2 poloviny, bude mi to hlásat aspoň hodinu dopředu, že je skoro vybitá. Bohužel, jen pár minut na to, co indikátor zahlásil "baterie má malou energii" se mi fotoaparát vypnul. Možná je to tím, že jsem zatím zažil jen 2 nabíjecí cykly ...Co si o tom myslíte?
3) Doporučujete nechat zaplé oklepávání čipu? Vím, že už se to tady řešilo, ale už je to nějaký pátek, tak by mně zajímalo, jakým směrem se vyvíjejí Vaše názory na věčný boj s prachem.
Přeji příjemný den!
Baterie... no, možná to bude tím.. v podstatě všechny baterie se musí dostat do plné kapacity tím, že se musí párkrát nabít a vybít a tyto cykly jsou kratší...
...oklepáváné čipu jsem měl zapnutý pří spínání těla stále a neměl jsem s tím sebemenší problém... ...tohle je asi na "intimním pocitu každého soudruha"
Pentax
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dioptrická korekce aj.
Právěže jsem si korekci nastavoval dle manuálu. Proto je mi to divné...ale čert to vem ; dokavaď mně bude zrak sloužit jak doposud, není důvod k panice . Díky.fjo píše: ...díval jsi se do manálu, jak seřídit správně dioptrickou korekci? Dívat se přes hledáček na bílou čistou plochu, aby jsi viděl rámeček v hledáčku a pak seřídil korekci až bude rámeček v hledáčku ostrý..??
Pentax K10D; Sigma 17-70/2.8-4.5; Tamron 70-300/4-5.6 Macro; Pentax 50/1.4; Sigma EF-530 DG Super
Kupte si očnici MII např. u http://www.foto-servis.cz.
Do ní lze vložit čočku pro vaše oko o průměru 19,2 mm.
Mne ji udělali v optice za 130 kč.
Na pravém oku mam mírný astigmatizmus a bez korekce bych pravým okem nemohl přesně manuálně zaostřit. V takovémto případě si musíte nechat udělat na korekční čočce zářez, aby jste ji kotrekně zorientoval. Já s tím ostřím v pohodě, a když potřebuji fotit svisle tak tak ve vodorovné poloze zaostřím a pak otočím K10-ku svisle .
Na pravém oku mam mírný astigmatizmus a bez korekce bych pravým okem nemohl přesně manuálně zaostřit. V takovémto případě si musíte nechat udělat na korekční čočce zářez, aby jste ji kotrekně zorientoval. Já s tím ostřím v pohodě, a když potřebuji fotit svisle tak tak ve vodorovné poloze zaostřím a pak otočím K10-ku svisle .
K10D
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to zni dobre to by my mozna pomohlo. Vydim spatne na dalku a prisel jsem na to ze musim mit jinak nastavenou korekci pri foceni krajinky a pri foceni makra. Sice mi trosku nejde do palice jak to funguje, nicmene je tomu tak.bjan píše:Kupte si očnici MII např. u http://www.foto-servis.cz.