Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Za to může to nahrávání videa. V takovém horku se tomu absolutně nemůžeš divit, když ti na to přímo svítí slunce.
To video bych jako příčinu nebral, protože izolovaná sekvence pod jednu minutu by neměla hrát žádnou roli. nenatáčel jsem 8 minut najednou, ale občasné videosekvence do 1 minuty. V ostatní dobu bylo LV neaktivní.
Hilda
Hilda
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Fotila jsem svatbu v přímém poledním slunci na volném prostranství , teploty překračovaly 30stupňů...s K5 žádný problém...jen ta ostrost a tu už mám vyřešenou...pracovníky prodejny , kde jsem K5 kupovala, posláno do servisu k panu Kautskýmu( Praha)..ten neshledal na pentaxu žádnou závadu, proto ji poslali dál do servisu sigmy..objektiv 17-70.....kde ji spolu se zrcadlovkou seřídili....
protože mám sigmu i K5 ještě v záruce, tak mě to nestálo ani korunu...
protože mám sigmu i K5 ještě v záruce, tak mě to nestálo ani korunu...
Pentax K5
PentaxK100super D
objektiv:setový 18-55
objektiv sigma 17-70...
nějaké starší sklíčka přes redukci M42
PentaxK100super D
objektiv:setový 18-55
objektiv sigma 17-70...
nějaké starší sklíčka přes redukci M42
Teda Dančo,
prohlédl jsem Tvojí galerii a fakt paráda. Mám rád portréty a tady jsem si užil. Pověš sem prosím občas něco.
Petr
prohlédl jsem Tvojí galerii a fakt paráda. Mám rád portréty a tady jsem si užil. Pověš sem prosím občas něco.
Petr
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Čau Hildo, fotím teď jednu akci každej den vždy od 14:00. Videa mám v plánu nahrávat až dnes, ale fotek sem udělal přibližně 500-600 každej den. Teď se dívám, že podle exifu sem na přímým slunku atakoval vnitřní teplotu 40 °C. Foťák sem neschovával do brašny za celej den vůbec a vysoká teplota se na fotkách nijak nepodepsala (ISO 100-200).
Zkus se podívat třeba přes PhotoME, kolik byla vnitřní teplota kolem té 16:00.
Zkus se podívat třeba přes PhotoME, kolik byla vnitřní teplota kolem té 16:00.
Ahoj Hildo, mohl by jsi prosím tě nějakou tu fotku někam nahodit, prosím? Já jen tak ze zajímavosti, teda jestli jsi to rovnou nesmaznul. Díky
to Mara42:
Podle PhotoMe byla teplota v těle 39°C.
to bazi77:
Jednu jsem poslal na adresu http://www.2i.sk/9bd66b4192
Žádné úpravy, jen převod, zmenšení a ořez.
Hilda
Podle PhotoMe byla teplota v těle 39°C.
to bazi77:
Jednu jsem poslal na adresu http://www.2i.sk/9bd66b4192
Žádné úpravy, jen převod, zmenšení a ořez.
Hilda
Pracuje niekomu na K5 Metz 58 bez nutnosti korekcii? Na K20 v pohode, na K5 nutna korekcia alebo fotenie na manual /co je casto lepsia volba, ale.../
Ako ste to vyriesili?
Ako ste to vyriesili?
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
Metze nemám,ale oni furt inzerují možnost upgradu fw blesku pomocí přípojky usb.Zkusil jsi to?
ahoj peppe, mám sice Pentax K-x a Metz 50, ale bez korekcí taky nefunguje vždycky moc spolehlivě. Např. u Sigmy 28 1.8 musím na plnou díru davat korekci -1 EV a na f/8.0 zase +0.6 EV. Už jsem si na to zvykl a není to pro mě problém. Stejně tu Sigmu mam skoro furt na f/1.8. Stejně se to chová i s Pentax A 50 1.7... seťák a Tamrona 70-300 sem nezkoumal.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Aky konkretny problem mas? Vyskusam, ja som zatial problemy s bleskom nemal...peppe píše:Pracuje niekomu na K5 Metz 58 bez nutnosti korekcii? Na K20 v pohode, na K5 nutna korekcia alebo fotenie na manual /co je casto lepsia volba, ale.../
Ako ste to vyriesili?
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
To co popisuje Hilda se mi stalo taky. Nějakou dobu foťák velmi špatně snášel vyšší (ale z mého pohledu nepřehnané) teploty a pak "odešel". Byl mi vyměněn za nový kus.
Metz 58 mám, má nejnovější FW a bez korekce mi fungoval na tuším třetím těle K5. Od té doby v závislosti na konkrétním těle - 1-2 clony.
Metz 58 mám, má nejnovější FW a bez korekce mi fungoval na tuším třetím těle K5. Od té doby v závislosti na konkrétním těle - 1-2 clony.
Ta ista scena, ten isty objektiv a blesk, vymene len tela, u K20 vsetko expozicne ok, na K5 nutna v rezime P-TTL korekcia (myslim ze do minusu). Soft aktualizovany.bigfoot píše: Aky konkretny problem mas?
No, aby šlo dělat nějaký závěry, bylo by možná dobrý napsat o jaký šlo objektiv a jaký byl zvolený způsob měření expozice. Od dob K 20 se toho asi změnilo hodně, včetně zdokonalení sytému automatického měření. Zkus to přepnout na jednoduší způsob s Multi-segment na Center-weighted. Třeba to potom bude šlapat jak si zvyklej.
Co se týče Hoya corp, taky si myslim že to bylo pro Pentax šlápnutí do pořádnýho hovna. Když se to veme s toho pohledu že Hoya se chtěla fotodivize od začátku zbavit, neni se asi co divit. Když nevyšel Samsung následoval prodej Ricohu. Podotýkám naštěstí Ricohu, Samsung fotoaparáty nejsou kvalitou dvakrát proslulé. U Ricoh je záruka že to v tomto ohledu bude v pořádku, důrazem na vysokou kvalitou svých výrobků je známí. Dál má hlavně k výrobě fotoaparátů vztah a má s ní zkušenosti. Defakto foťáky a optiku dělá od třicátých let do teď. Kdežto Pentax s foťákam začal až v padesetkách, i když nutno podotknout že se do toho tenkrát obul pořádně.
Co se týče Hoya corp, taky si myslim že to bylo pro Pentax šlápnutí do pořádnýho hovna. Když se to veme s toho pohledu že Hoya se chtěla fotodivize od začátku zbavit, neni se asi co divit. Když nevyšel Samsung následoval prodej Ricohu. Podotýkám naštěstí Ricohu, Samsung fotoaparáty nejsou kvalitou dvakrát proslulé. U Ricoh je záruka že to v tomto ohledu bude v pořádku, důrazem na vysokou kvalitou svých výrobků je známí. Dál má hlavně k výrobě fotoaparátů vztah a má s ní zkušenosti. Defakto foťáky a optiku dělá od třicátých let do teď. Kdežto Pentax s foťákam začal až v padesetkách, i když nutno podotknout že se do toho tenkrát obul pořádně.
OBjektiv 35lmt, merania zhodne, skutocne zhodne podmienky. Nema cenu v tom sparat, proste Metz 58 AF1a K5 nic moc kombinacia, ak to niekomu fahci v poriadku na P-TTL tak prosim napiste.Švesi píše:No, aby šlo dělat nějaký závěry, bylo by možná dobrý napsat o jaký šlo objektiv a jaký byl zvolený způsob měření expozice.