Vyber nove Pentax sestavy
Moderátor: Moderátoři
Re: Vyber nove Pentax sestavy
...grip som ešte nezložil...už si to bez neho neviem predstaviť...a to fotoaparát nosím zo sebou skoro stále...
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ivan-K: Nesouhlasím, že je horní stavový displej k ničemu. Naopak je to super věc. Můžeš měnit parametry expozice "od pasu" a máš o nich neustále přehled. Taky v noci to není tak rušivé jako zadní displej. To, že to šetří baterku už je jenom takový bonus. Na K-x mi horní displej citelně chybí a příští tělo kupuju rozhodně s ním.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Možno mohli vedatori z pentaxu vyskušať mini displej. Len clonu a čas ukazovať. Miesto horneho napisu Pentax K-30.
Škoda že si se neptal dříve, mohl jsem ti ho půjčit, ale před týdnem jsem ho prodal dál.JP3112 píše:Takže jsem se akorát utvrdil v tom, že určitě vyzkoušet kdybych ho chtěl kupovat. Každopádně díky za pohled z druhé strany.
Len že ja som z tých ktorý s nasatvením príliš nešachujú, videl som fotiť ludí ktorý s tým šachujú neustále , ale ja nastavým prioritu clony, nastavím si ISO, a čas sa dopočítava, resopektíve clonu a ISO si nastavím také aby mi vychádzali také expozičné časy ako potrebujem.freddy krueger píše:Ivan-K: Nesouhlasím, že je horní stavový displej k ničemu. Naopak je to super věc. Můžeš měnit parametry expozice "od pasu" a máš o nich neustále přehled.
No a dôvod ktorý som uviedol je že zadný display používam pre kontrolu hotových foto, to že by som ho mal vypnutý by mi vadilo. Kludne by som mohol mať horný display, ale zadný potrebujem ovela ovela viac
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Já jsem zmínil vypnutí stavových informací a ne kontrolu fotky/histogramu po vyfocení....
Mě nejvíc vadilo, že mi zadní displej svítil do ostřícího oka.
Jan67
grip dám dole len keď dám foták na statív...kúpil som si ho aj ku k200d...keď som fotil makro z ruky často ma z toho bolela dlaň...grip to vyriešil a k-5 som už kúpil rovno sním
K1,K5,XF10,A7...
http://atrejphotography.blogspot.com/
http://atrejphotography.blogspot.com/
Tiez mam grip a pouzivam ho len malokedy , viac mi vyhovuje kompaktnost. A co sa tyka horneho displeja..., ani neviem v rychlosti domysliet ako sa da bez neho fotit. Je pravda ze som to este neskusal, mozno sa to da
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mne ostrí záber fotoaparát a moje oko pozoruje. Či....?Jan67 píše:Já jsem zmínil vypnutí stavových informací a ne kontrolu fotky/histogramu po vyfocení....
No je pravda, že nočné fotenie s rozsvietenym displejom nie je nič moc. Potom je možnosť stlmenia, alebo vypnutia. Udaje o čase a clone su vidno v hľadačiku, v prítmí su dobre viditelné.
Pojmem "ostřící oko" jsem myslel to oko, které se dívá do hledáčku, to druhé mám zavřené.
Ale měl jsem asi napsat "dívající se oko"
Ale měl jsem asi napsat "dívající se oko"
Jan67
Ahoj,
no tak teď váhám na alze s cashbackem za cca 27k K5+18-135 - vzít nebo počkat na K30 ve stejné komb o cca4k levnější ... no teď babo raď ;c))....
no tak teď váhám na alze s cashbackem za cca 27k K5+18-135 - vzít nebo počkat na K30 ve stejné komb o cca4k levnější ... no teď babo raď ;c))....
Pentax K5;smc 18-135 f/3.5-5.6 ED AL (IF) DC WR ;Tamron 17-50 2.8;Tamron AF SP 28-75/2,8 Di XR LD ASPH (IF) Macro;lensbaby muse 2.0;Tamron AF SP 90mm F/2.8 Di;Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di + nějaká roztodivná postarší skla ;c)
Tak pokud nevidis duvod proc K-5 ber K-30, 4 tisice jako kdyz najdes
Ja mel K-5, ted mam K-30 a muzu srovnavat a me vadi v podstate jen nemoznost exposure bracketingu na dalkovou spoust. Horni display, nebo zadni cidlo na dalkovou spoust bych uvital, ale pri foceni to nijak neprekazi. Na stativu se natahnu k prednimu cidlu a pri foceni vidim vsechno nastaveni v hledacku. Jinak vystup fotek je neroznatelny, obe tela se mi drzeli stejne dobre...
Ja mel K-5, ted mam K-30 a muzu srovnavat a me vadi v podstate jen nemoznost exposure bracketingu na dalkovou spoust. Horni display, nebo zadni cidlo na dalkovou spoust bych uvital, ale pri foceni to nijak neprekazi. Na stativu se natahnu k prednimu cidlu a pri foceni vidim vsechno nastaveni v hledacku. Jinak vystup fotek je neroznatelny, obe tela se mi drzeli stejne dobre...
Největší hustodémon a krutopřísňák jižně od Murmansku
Aktualna ponuka z Exapra: K5 - 764 eur , co je o 80 eur viac ako K30
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
Tak nakonec jsem podlehl K5 na alze a teď už jen čekám kdy pípne sms že si proň mohu dojít...
a jak tak koukám nebyl jsem sám protože už ji nemají skladem
a jak tak koukám nebyl jsem sám protože už ji nemají skladem
Pentax K5;smc 18-135 f/3.5-5.6 ED AL (IF) DC WR ;Tamron 17-50 2.8;Tamron AF SP 28-75/2,8 Di XR LD ASPH (IF) Macro;lensbaby muse 2.0;Tamron AF SP 90mm F/2.8 Di;Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di + nějaká roztodivná postarší skla ;c)
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
U nas ešte maju nejake 2 kusy: http://www.alza.sk/search.htm?exps=pentax+k+5