Hezky.... Po dlouhé době jsem se zapletl do diskuze a výsledkem je výzva na souboj
.
Tak aby bylo jasno, hlavně Faktovi: přesto, že jsem se v cizině několikrát opravdu styděl, že jsem Čech a ty burany, kteří, jak říkáš, "to tady maj' rádi " bych nejraději propleskl, nepatřím k těm, kteří by ohýbali hřbet a hrdě se k Čechům hlásím. Ale musí být proč. Dostáváme se už docela daleko od tématu v prvním příspěvku a hlavně už se tady docela dlouho mlátí prázdná sláma.
Takže téma bylo: Přiměřenost chování Šibíka na kritiku jeho práce, která v tomto konkrétním případě nevybočuje z průměru a odvedl by ji, troufám si říct, každý průměrný profesionální fotograf, který vlastní výuční list na toto řemeslo. To je téma o kterém jsme mluvili, tedy i o tom, že Šibík našel okamžitě výmluvu a smazáním komentu a zablokováním uživatele zabránil diskuzi nad svou prací, kterou veřejně představil. To že pak Miky a Hilda vyrukovali s omlouváním profíků, jak to mají těžké, jak musí to nebo ono přišlo až později a na to jsem reagoval já svým " Holt jsme v Čechách".Napsal jsem to proto, že dnes a denně slyším i ve svém oboru, že to nejde, že se to nestihne, a podobné kecy, které použil jako argumenty Miky. Docela mě štve ta degradace celé společnosti. Jestliže Šibík chce sám sebe řadit mezi naprostou špičku v oboru a chce poučovat ostatní, jak to mají dělat a pořádat workshopy za těžký prachy, pak musí mít dost sebekritiky, aby si rozmyslel co zveřejní a co si nechá v šuplíku. Pochopil bych to v době analogu, kdy jsem fotil i já pro okresní plátek a kolikrát jsem doloval z negativu horko těžko nějakou publikovatelnou fotku. Ale dnes, při současných technologiích, kdy v podstatě nejde udělat technicky špatná fotka a chce se jen ten osobitý pohled, který ho odliší... to ho fakt nechápu.