Focení novorozence
Moderátor: Moderátoři
Focení novorozence
Zdravím všechny fotonadšence.
Švagrová mě požádala jestli by jsem nemohl udělat nějaké fotky jejího čerstvě narozeného synka, tak by jsem se chtěl zeptat jak je to s používáním blesku u novorozenců, jestli to nepoškodí zrak nebo tak něco. Nemáte s tím někdo zklušenosti?
Díky
Švagrová mě požádala jestli by jsem nemohl udělat nějaké fotky jejího čerstvě narozeného synka, tak by jsem se chtěl zeptat jak je to s používáním blesku u novorozenců, jestli to nepoškodí zrak nebo tak něco. Nemáte s tím někdo zklušenosti?
Díky
Re: Focení novorozence
Čerstvý novorozenec bude fakt "čerstvý"? Jakože to narození je teprv v plánu a ty u toho budeš?
Obě mé děti dostávaly pravidelnou dávku záblesků již od prvních vteřin života a nijaké známky poškození jsme nezpozorovali. Přicházející bouřku komentují tím, že "Ten člověk má ale hlučný foťák..."
Obě mé děti dostávaly pravidelnou dávku záblesků již od prvních vteřin života a nijaké známky poškození jsme nezpozorovali. Přicházející bouřku komentují tím, že "Ten člověk má ale hlučný foťák..."
..nejhezčí pohled na svět je z komína!
k.e.n píše:Čerstvý novorozenec bude fakt "čerstvý"? Jakože to narození je teprv v plánu a ty u toho budeš?
Tím čerství myslím týdenní. Takže by blesk neměl být problém.
Snaz sa skor vyuzit prirodzene svetlo, napr. okno z jednej strany + odrazka z druhej.
Cerstve mimca cca do 9 dna su perfektne polohovatelne, daju sa s nimi urobit nadherne zabery.
Cerstve mimca cca do 9 dna su perfektne polohovatelne, daju sa s nimi urobit nadherne zabery.
Běžný, změkčený záblesk nepřesahující intenzitu vestavěného blesku z rozumné vzdálenosti a ne přímo do očí nebude vadit. Ale stejně, jak píše Oxi, lepší je využít běžného světla, nebo aspoň odrazu o strop. Plný manuál externího blesku by se patrně se zlou potázal...
Ono i větší děti se dají polohovat, když je dostatečně unavíš...
Ono i větší děti se dají polohovat, když je dostatečně unavíš...
..nejhezčí pohled na svět je z komína!
Pánové díky za rady.
kdysi jsem se focení novorozence účastnil - na záběry zblízka hodně pomůže odrazná deska (klidně kus papíru), blesk jedině změkčený/odrazem jak je psáno výše... pak hoď foto do galerky a ať se daří!
-
- Pokročilý uživatel
Jsem taky fotil dítě a už to asi dělat nebudu (roční) a docela dost tipů jsem našel v knihovně. Knížka se tuším jmenovala fotografujeme děti.
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-
Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30
Se světlem u dětí nebývá problém... spíš je to vždycky takovej trochu nevyzpytatelnej proces a je potřeba si připravit dost času a trpělivosti.
Odrazku mám, asi se tedy zajdu podívat do knihovny a fotky pak nějaký hodim do galeky pokud se mi teda povede vyfotit něco použitelnýho.
...blýskal by som, len ak by to bolo celkom nevyhnutné, vezmi 35-ku, odcloň čo najviac a skúšaj...
Niekde som čítal, že blesk musí byť minimálne 1m od očí ak je priamy. Odporúčam svetlo od okna, prípadne ako bolo napísané odrazy od stien, prípadne softbox atď.
...moje fotenie pár hodín po narodení...
http://www.bobo2.tym.cz/nina%20prve/
http://www.bobo2.tym.cz/nina%20prve/
Blisnut mi z metra do oci (a to niesom novorodenec) tak ju z fleku mas.Machro píše:Niekde som čítal, že blesk musí byť minimálne 1m od očí ak je priamy.
To je fakt dost divnej přístup, ne?
To jako flákneš každému, kdo Tě vyfotí s bleskem? . Jinak mi fakt uniká jakou souvislost má vzdálenost člověka od blesku bez znalosti toho, na jaký výkon je ten blesk nastaven.
Když Tě z metru cvaknu generátorem na 0,2F, dostane se Ti do sítnice mnohem méně světla, než když to udělám ze 4m s generátorem na 7,5F. U blesku to samé (jen stupnici si musíš přepočítat z 1/x a GN)...
Na děti je blbost blýskat subjektivně "hodně"... se vzdáleností blesku to ale přece nemá co dělat.
To jako flákneš každému, kdo Tě vyfotí s bleskem? . Jinak mi fakt uniká jakou souvislost má vzdálenost člověka od blesku bez znalosti toho, na jaký výkon je ten blesk nastaven.
Když Tě z metru cvaknu generátorem na 0,2F, dostane se Ti do sítnice mnohem méně světla, než když to udělám ze 4m s generátorem na 7,5F. U blesku to samé (jen stupnici si musíš přepočítat z 1/x a GN)...
Na děti je blbost blýskat subjektivně "hodně"... se vzdáleností blesku to ale přece nemá co dělat.