Problémy s K-5 - na co si dát pozor

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor

Příspěvek od cunesk8 » 16 črc 2012, 12:00

CyberSammy: tak to sis teda polepsil (doufam, ze s pristrojem nebudes mit nikdy problem), horsi sevis u nas neni !!!(vesmes vse putuje do Nemecka) a domluvy jak s opicema :(
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 16 črc 2012, 12:36

cunesk8: ...Ty si nejaký nabrúsený...zmena značky nikdy nerieši technické problémy, jedny sa vyriešia, druhé vzniknú...a fotografovanie je skutočne o cite, nie o technike....

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 16 črc 2012, 12:58

cunesk8 píše:CyberSammy: tak to sis teda polepsil (doufam, ze s pristrojem nebudes mit nikdy problem), horsi sevis u nas neni !!!(vesmes vse putuje do Nemecka) a domluvy jak s opicema :(
Pentax ma v CZ lepsi servis ako u nas na SK. Vsetky moje objektivy isli do CZ a co som komunikoval s kupujucimi, tak jeden potreboval zladit FA31/1.8 a spravili mu ju dobre. Mne to v Nemecku nevedeli, resp. mi rozladili objektivy a na SK Limitedy a SDM vtedy udajne nerobili. Ja som si s Exaprom zazil uz svoje, nikdy tam nebol technik a ked bol, tak neservisovali kopec veci a muselo sa to posielat do Nemecka. Cakacie doby boli neunosne dlhe a navyse to nie vzdy prislo opravene, prip. este nieco viac pokazili, co spravili naposledy, lebo uz pretiekla moja trpezlivost. Mal som DA* objektivy a FA Limitedy, ktore som predal a az na jeden, co bolo treba zladit a jeden co mal nejaky mechanicky problem s nimi kupci boli spokojny a na ten jeden som vyriesil pre kupcu servis. Nevedeli mi to zladit s mojim telom K20D a ani predtym K10D, stalo ma to nehorazne prachy a cas za co by som mal dalsie telo od inej znacky a vysledok ziadny. Nahovoriac o odidenych SDMkach z nicoho nic a blesku AF540FGZ alebo vypadanych tlacitok z AF360FGZ a o tom, ze fotak a objektivy boli viac v servise ako som s nimi vobec fotil. Komunikacia s Exapro na bode mrazu, bud ma ignorovali alebo neviem co, nikdy som sa nedozvedel, co som chcel. Hlavne, ze ak som chcel daco kupit alebo sa jednalo o platenie, tak komunikovali az moc aktivne. Naozaj nebolo jednej veci od Pentaxu, ktora by nemala nejaku chybu a predpokladam, ze v mojej smole to az tak nebolo. Odkedy mam Nikon, taketo veci neriesim a spokojne si fotim. Urcite by som bol podobne spokojny, keby si kupim napr. aj Canon/Sony/Panasonic, ci daco ineho. Ja som presiel na Nikon D700. Nakolko Pentax a ich nekvalitne vyrobky a otrasny servis a ignorantske zastupenie Pentaxu na SK (Exapro) vo mne spustili averziu nie len voci tejto znacke, ale aj voci servisnym strediskam, tak aj keby som mal nejaky problem v buducnosti, zrejme to nebudem riesit servisom, ale budem sa s tym snazit zit, pokial nenasporim na nove. Ak to ovsem nebude chyba, ze nepojde vobec fotak alebo objektiv, prip. blesk. Dakujem, ale Pentax uz nechcem ani vidiet. Radsej si kupim hocico ine. Napriek tomu, aj tak chodim na toto forum, lebo Pentax boli moje prve DSLR, mali super farby, nabral som s touto znazkou kopec skusenosti, atd.. a ak zbadam nejaku otazku Pentax usera, v ktorej viem pomoct, tak odpisem. Nechodim sem provokovat, ale nedalo mi nezareagovat na ten jeden prispevok. Dakujem za pochopenie.

PS. a vobec neviem, ci som to sem mal napisat, mam to chut vymazat, lebo tu nechcem odradzat novych uzivatelov od tejto znacky alebo im ju nejak znechucovat. Pentax je a aj bude dobra znacka vo svojej triede, ktora ponuka oproti mainstreamu viacej za menej penazi. Ak Admin chce, nech tento prispevok vyhodi, lebo tu nema co podla mna hladat. Stazovat som sa mal vtedy skor na SOI ako to teraz komentovat tu na fore.
Naposledy upravil(a) CyberSammy dne 16 črc 2012, 13:21, celkem upraveno 5 x.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 16 črc 2012, 13:01

bobo2 píše:cunesk8: ...Ty si nejaký nabrúsený...zmena značky nikdy nerieši technické problémy, jedny sa vyriešia, druhé vzniknú...a fotografovanie je skutočne o cite, nie o technike....
ano, to je fakt a suhlasim s tymto prispevkom.. nevravim, ze Nikon je bezchybny alebo ktorakolvek ina znacka. Aj na mojej D700 je jeden detail, ale neobmedzuje ma pri foteni. Kazdopadne tym, ze presiel Pentax pod Ricoh si myslim, ze sa vyriesim kontrola kvality, ktoru mala podla mna Hoya na haku. Aspon uzivatelia, co uz maju made in Ricoch fotak, reportuju menej problemov, resp. ziadne.. co sa tyka konkretne K-5.

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 16 črc 2012, 13:18

cunesk8 píše:CyberSammy: tak to sis teda polepsil (doufam, ze s pristrojem nebudes mit nikdy problem), horsi sevis u nas neni !!!(vesmes vse putuje do Nemecka) a domluvy jak s opicema :(
a na Nikon CZ servis som pocul vela zleho a aj vela dobreho, takze tazko povedat.. stazovali sa hlavne uzivatelia s amaterskou radou Nikon fotakov, ale ak sa jednalo o nejaku HW chybu, napr. nesla spust, tak to vyriesili. Naopak, co sa tyka profesionalnej rady, tak vacsinou staznosti neboli. Ja som si od nich objednaval podlozky pod matnicu a poslali mi ich celkom rychlo. Komunikacia normalna, ale ano, pocul som, ze vela toho chodi do Nemecka a ze v tom CZ servise, niektori technici ani Cestinu neovladaju. Takze tazko povedat. Lepsie je nemat problemy ako riesit servis :)

Qwerts59
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Qwerts59 » 16 črc 2012, 13:50

Ja mam treba K-x a obcas si od souseda pujcim D90 s NIKKOR AF-S DX 18-200 F/3,5-5,6G ED VR II, ktery rozhodne neni tak spatkny, jak jsem od univerzalu ocekaval (ne nadarmo asi stoji 20000), kazdopade proti K-x s Tamronem 17-50/2.8 ostri opravdu velmi rychle ale taky neskutecne presne, nad ostricima bodama v hledacku jsem se rozplyval. Proste celkove jsem nemel co se ostreni tyce skoro zadny odpad, kdyz jsem fotil deti, ktere se nijak zvlast rychle nepohybovali, jakmile jsem vzal pentax, tak kazda treti fotka byla ostra...
Tak jsem si zacal rikat, lepsi telo by se mi libilo, uz jen ty ostrici body mi strasne chybi a rychlejsi sklo by bylo taky supr, jenze pak se clovek podiva, ze procento selhani SDM u pentax da* 16-50 je 35%, u da* 50-135 je to 22% a u 17-70 je to 33%... jako sorry ale to mi prijde trochu moc za tak drahe objektivy, ze si rikam, jestli nebude levnejsi prejit na nejaky canikon kterej bude ostrit rychlejc a spolehlivejc a nebudu se kazdy vecer modlit jestli mi neodejde ostrici motor...

zdroj: http://www.pentaxforums.com/news/pentax ... sults.html

Kurna dal jsem do to jineho tematu nez jsem chtel :D akorat nemuzu najit zpusob jak to smazat
Naposledy upravil(a) Qwerts59 dne 16 črc 2012, 14:22, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-x, Asahi Pentax ESII
Tamron 17-50/2,8, RMC Tokina 28/2,8, Takumar 55/1,8, Helos 44-2 58/2, Pentax A 70-210/4, Metz AF-1 50

hilda4sea

Příspěvek od hilda4sea » 16 črc 2012, 14:17

Moje celoživotní nejlepší zkušenost byla se servisem fotoaparátů z NDR (dlouhodobě žádné opravy). Druhá nejlepší byla s Canonem - jediná oprava mechanického poškození kolečka dioptrické lupy hledáčku (postupně 4 různé Canony v profesionální zátěži).
Pak jsem ještě používal Mamiya C23, Hasselblad, Linhof - tam ovšem automaticky očekám, že žádné závady prostě nesmějí být.
Hilda

PentaxFan
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PentaxFan » 26 črc 2012, 21:25

CyberSammy, plne s tebou suhlasim co sa tyka servisu (skôr NE-servisu) EXAPRO!!! Su to uplni ignorantski smejdi a ak odradzam pripadnych kupujucich, tak to myslim vazne! Predat to hej, na to su experti, ale ked maju brat zodpovednost za predane vyrobky, tak to sa uz tvaria, ze som vecny frflos a otravujem ich!!!! Sam som si uzil s nimi svoje - 4x servis, naposledy mi "dokonale" nastavili BF na origo objektiv 18-135, tak ze na 35 mm ostri uplne inam! Uz nemam nervy na to, posielat im to tam, lebo su to uplni babraci! Este su taki drzi, ze ked im clovek napise vsetko pekne a podrobne v sprievodnom liste, tak maju tu drzost odignorovat polku veci, co im tam popisem! Drzia to tam aj mesiac a pritom ti to vobec neopravia, ba co viac, casto este aj nieco dalsie poseru... Volal som do Px servisu do Prahy, ci mozem davat fotak im, no bohuzial, ze vraj na medzinarodny servis plati len rok zaruka a ja uz mam pres rok :(

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 26 črc 2012, 21:56

Zdá sa, že averzia na Exapro je problém u viacerých. Čo je celkom škoda, lebo sa potom prenáša aj priao na značku. Cyber... už mal dilemmu či opustiť značku, alebo ostať verný, veľmi dávno. Porovnávať profi FF D700 s K20D je predsa len trošku silná káva. Ešte tak v tom čase s Nikonom D90 či možno D300:)

Pre mňa je Pentax "PENTAX" a zatiaľ sa mi páči, čo Ricoh dokázal za tak krátky čas :) Mal som K10D, ktorá vydržala neuveriteľne veľa, a teraz jej žezlo prebral K-5 a zatiaľ si ju nemôžem vynachváliť... :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 27 črc 2012, 05:51

Preto som k-30 nekupil v exapro, ale v alza. A cez kreditku čsob a mam 3 roky záruku.

Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 27 črc 2012, 07:41

Alebo za 100 eur predlzit zaruku na 5 rokov :)
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 27 črc 2012, 08:45

Ja mam zaruku nad ramec o jeden rok zadara. Už som to tu písal. Nalistujte si ponuku čsob a kreditne karty.

Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 27 črc 2012, 12:31

To som ja hned pochopil ja som len pisal alternativy pre ostatnych.
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek

hilda4sea

Příspěvek od hilda4sea » 21 srp 2012, 08:49

Hjústne - zavařil jsem K5!

V neděli jsem v rámci přátelské pomoci fotil dokument o akci, která trvala od 11.oo do 16.3o. Venkovní teplota ve stínu 28°C, 750 metrů n.m.. Pokud jsem neměl foťák na oku, byl ve světle zelené brašně, abych ho chránil před přímým slunečním svitem. Nafoceno 240 snímků a 8 videoklipů max á 1 minuta. (Z ruky fotím jen přes hledáček).
Po třetí hodině odpoledne se začala objevovat na displeji informace o vysoké teplotě uvnitř těla (teploměr). Odnesl jsem tělo zchladit do klimatizované restaurace. Pak bylo vše zase chvilku O.K.. Nebudu dále unavovat detaily. Kolem čtvrté kvalita snímků klesla na kritickou úroveň. Kontroloval jsem údaj na LV a zase na mne mrkal teploměr. Všechno co jsem nafotil po 16 hodině je na vyhození - totálně rozpatlané.
Zažil jste někdo něco podobného?
Hilda

PS: O kousek dál byla jiná akce s kolegou vybaveným Nikonem. Ten tyto problémy neměl.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 21 srp 2012, 08:58

Ešte to môže byť závada len na tvojom tele.
Ja bývam pod svahmy Malych Karpat, 145 m.n.m. Aj teraz, čo su opäť extremne teploty nemam žiadny problem na k-30, predtym k-x, resp.k-r.

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-7, K-5 (II (s))“