Pentax K-5 seka video
Moderátor: Moderátoři
Pentax K-5 seka video
Dobry den,
prosim Vas niekoho o pomoc. Kupil som si Pentax K-5 od EXAPRO. Pri nahravani videa vo full HD rezime /tam je to vidiet najviac -cim nizsia kvalita, tak sa to menej prejavuje/, je pohyb sekany /zatrhava/ aj pri pomalom "svengovani". uz neviem ako to mam nastavit, aby islo vsetko hladko ako maju prezentacne videa na youtube. Pouzivam Glidecam. Pri volani do EXAPRA mi povedali, aby som to poslal, ze sa na to pozru. No cas ma tlaci a chcem len vediet, ci to nie je nejaka zalezitost nastavenia video-rezimu. Karta SanDisk Extreme III 2GB video trha, karta Patriot memory LX PRO 16 GB class 10 tam to tiez seka. Na tej SanDiske som to skusal ci to bude tiez trhat. /Viem ze na 2GB moc nenahram/. Neviem v com je problem do certa..., firmware 1.13., PC mam silny, nakolko casto stiham a robim s grafikou. Mam pocit ze to seka aj pri prehravani vo fotaku. uz svengujem uuuuplne pomalicky a stale je tam sekanie. Vsetky nastavenia som vyresetoval na tovarenske. Mam pocit, ze to bude nieco s cipom. Alebo treba specialne nastavenie pre tocenie v pohybe?
Velmi pekne dakujem za ochotu.
S uctou
Peter
prosim Vas niekoho o pomoc. Kupil som si Pentax K-5 od EXAPRO. Pri nahravani videa vo full HD rezime /tam je to vidiet najviac -cim nizsia kvalita, tak sa to menej prejavuje/, je pohyb sekany /zatrhava/ aj pri pomalom "svengovani". uz neviem ako to mam nastavit, aby islo vsetko hladko ako maju prezentacne videa na youtube. Pouzivam Glidecam. Pri volani do EXAPRA mi povedali, aby som to poslal, ze sa na to pozru. No cas ma tlaci a chcem len vediet, ci to nie je nejaka zalezitost nastavenia video-rezimu. Karta SanDisk Extreme III 2GB video trha, karta Patriot memory LX PRO 16 GB class 10 tam to tiez seka. Na tej SanDiske som to skusal ci to bude tiez trhat. /Viem ze na 2GB moc nenahram/. Neviem v com je problem do certa..., firmware 1.13., PC mam silny, nakolko casto stiham a robim s grafikou. Mam pocit ze to seka aj pri prehravani vo fotaku. uz svengujem uuuuplne pomalicky a stale je tam sekanie. Vsetky nastavenia som vyresetoval na tovarenske. Mam pocit, ze to bude nieco s cipom. Alebo treba specialne nastavenie pre tocenie v pohybe?
Velmi pekne dakujem za ochotu.
S uctou
Peter
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pentax K-5 seka video
Nebylo by špatné, kdybys někam uploadnul kousek toho videa, těžko se radí, když není vidět, kde je problém. Pod tím tvým "sekáním" si dokážu představit pomalu cokoliv.
Posli mi prosim ta email na autopredaj@autopredaj.eu . Mam to na firemnom FTP. Poslem ti heslo.freddy krueger píše:Nebylo by špatné, kdybys někam uploadnul kousek toho videa, těžko se radí, když není vidět, kde je problém. Pod tím tvým "sekáním" si dokážu představit pomalu cokoliv.
Peter
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Stačí, když to pošleš jako soukromou zprávu (tlačitko SZ pod nickem).
mne neseka nic, len je problem s rolling shutter
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
Skúšal si vypnúť stabilizáciu?Nepíšeš či si mal aparát na statíve,vtedy musí byť vypnutá.Mám dojem,že aj ja mám video lepšie keď robím z ruky a mám ju vypnutú a stabilizujem jeu až v počítači.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Zo stativu to je bez problemov, ale ked ho dam na glidecam a zacnem s nim chodit tak to seka. Skusal som stabilizaciu aj zapnutu aj vypnutu. Proste nechapem. Skusal som aj kratke aj dlhe casy. Stale dookola to iste. Vobec s tym nenan skusenosti, ako nastavit rezim nahravania. Ale ved je to takmer libuvdorne a mne to stale seka...Klingo píše:Skúšal si vypnúť stabilizáciu?Nepíšeš či si mal aparát na statíve,vtedy musí byť vypnutá.Mám dojem,že aj ja mám video lepšie keď robím z ruky a mám ju vypnutú a stabilizujem jeu až v počítači.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
aco tak nahrat to niekam kde si to hocikto stiahne a dat link?
Inac Klingo ma pravdu, ked pouzivas stabilizaciu, tak to seka hlavne ked sa otacas. Je to tym, ze sa fotak snazi udrzat obraz a neskoro si uvedomi, ze sa zamerne hybes a potom to rychlo napravi a tym obraz trhne.
Inac Klingo ma pravdu, ked pouzivas stabilizaciu, tak to seka hlavne ked sa otacas. Je to tym, ze sa fotak snazi udrzat obraz a neskoro si uvedomi, ze sa zamerne hybes a potom to rychlo napravi a tym obraz trhne.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
Ak to je na statíve dobré tak to vypadá na stabilizáciu.Mám dojem že pri videu je lepšia stabilizácia digitálna,taká, ako je v kamerách,alebo možno tá v objektíve.S tým nemám skúsenosť,nemám taký .Stabilizáciu musíš ale vypnúť v nastaveniach videa,nie tú,čo je v rýchlom menu(tl. info).
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Já s K-x docela i nahrávám a musím říct, že to chce docela specifickej pohyb, aby video bylo plynulý. Co sem zkoušel chodit, tak mně to nejlíp šlo s nataženýma rukama před sebou a nohy prakticky posouvat po zemi.
Jakmile se člověk začne otáčet, stabilizace to spíš mrví + rolling shutter efekt je prostě problém skoro všech zrcadlovek.
Jakmile se člověk začne otáčet, stabilizace to spíš mrví + rolling shutter efekt je prostě problém skoro všech zrcadlovek.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No nevím teda, mně se video se zaplou stabilizací na K-x vůbec neseká ať se otáčím, jak se otáčím. Naopak bych řekl, že stabilizace výrazně pomáhá k plynulosti videa.
Jinač fakt někam hoď to video, dokud to neuvidíme, tak ti neporadíme.
freddy krueger píše:No nevím teda, mně se video se zaplou stabilizací na K-x vůbec neseká ať se otáčím, jak se otáčím. Naopak bych řekl, že stabilizace výrazně pomáhá k plynulosti videa.
Uz to ladujem na youtube. Ked to tam bude, hodim sem Link.
Ale pre zaujimavost
1 nastavenie cas 1/50, clona 8 - stabilizator zapnuty --video seka
2 nastavenie cas 1/50, clona 8 - stabilizator VYPNUTY --video seka
NECHAPEM KD MOZE BYT PROBLEM.........
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem koukal na ty videa a řekl bych, že na nich není nic nenormálního kromě rolling shutter, což dělá ale každá zrcadlovka. Není špíš problém v tom, že ti PC neutáhne Full HD video? Kdyžtak napiš specifikaci PC, na kterém to přehráváš.
freddy krueger píše:No tak jsem koukal na ty videa a řekl bych, že na nich není nic nenormálního kromě rolling shutter, což dělá ale každá zrcadlovka. Není špíš problém v tom, že ti PC neutáhne Full HD video? Kdyžtak napiš specifikaci PC, na kterém to přehráváš.
Mam tocit skateboardistov a chcem dosiahnut tentro vysledok. Chcem vedla neho bezat s Glidecamom atd, atd. proste nie zo stativu.
http://www.youtube.com/watch?v=bAh8jznG ... re=related
PC mam vo firme, ale mam tam dvojadrovy procesor, dobru graficku kartu a 2GB RAM. Tam by som problem nehladal, lebo na nom strihame bezne videa a robime grafiku
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se dělá se stativem a s kolejničkama, jinak to tak plynulé nikdy z ruky ani s glidecamem nebude.