Užívateľské nastavenia

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Jura
Nový uživatel
Nový uživatel

Užívateľské nastavenia

Příspěvek od Jura » 14 úno 2008, 09:07

Dobrý deň.
Prešiel som z istD na K10D a mám na vás takúto otázku. istD mal možnosť 3 rôznych užívateľských nastavení, teda pri jednoduchom prepnutí sa jednorázovo zmenila celá škála prednastavených parametrov. K10D takúto možnosť neponúka? Alebo ju len /dúfam/ neviem nájsť?
Ďkujem.
Juraj

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

sharkman
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od sharkman » 14 úno 2008, 10:37

Co USER na kolečku expozičních režimů...to bude asi něco obdobného
K10D + seťáky 18-55 a 50-200, M 50/1,7, blesk Metz 50 AF-1, C-PL Marumi, přechodové filtry Cookin, stativ Fencier

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 14 úno 2008, 20:14

A když už jsme u toho, nehceš napsat nějaké postřehy přechodu z istD na K10? To by mě zajímalo, jak K10D hodnotíš jako bývalý majitel déčka???

Jura
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Jura » 15 úno 2008, 10:20

Dobrý deň.
Ďakujem sharkman, pretože som "mimo" foťáku ten USER som ešte nevyskúšal, ďakujem za radu, dúfam, že to bude ono /hľadal som to ako na istD, teda inde/

asdf: porovnanie istD/K10D.
istD som kúpil okamžite, ako bol v SR k dispozícii, takže mi slúžil pár rokov k plnej spokojnosti a funguje ďalej /má ho kámoška/ vydarené telo. Rozhodli praktické skúsenosti, keď som cca týždeň fotil rovnaké zábery = rôzne telá/rovnaké objektívy do raw-u. Nepochyboval som, že 10,2 Mpix a tých pár rokov /vývoja/ tam musí byť vieť, ale aj tak som bol milo prekvapený. Nechcem, aby to vyznelo dehonestujúco pre istD, píšem o zlepšeniach. Keď si dáš dve rovnaké fotografie vedľa seba, vidíš rozdiel. Menší šumu v plochách, menej "rozpadávajúce" sa hrany celkovo sa záber javý "hotový" /mám za to, že počítač by sa pri tejto triede foťáku už mal používať minimálne/ toto je "viditeľné" pri porovnaní. Keď pôjdem na tenký ľad = pocity /ber s rezervou/, zlepšenie v často kritizovaných parametroch digifoto, expozičná pružnosť, kontrast a farebná hĺbka. Počas porovnania bola škaredá sychravá jeseň, čo /podľa mňa/ ešte zlepšilo podmienky porovnávania.
Príjemne ma zaskočilo fungovanie stabilizácie. Štandartne so sebou vláčim statív, to sa nezmení, ale už ho pri niektorých príležitostiach nemusím rozbaľovať. Skúšal som stabilizáciu na oboch "koncoch" makro foto /rozumej makro objektív, nie mech/ a aj teleobjektívy. Je tam citeľné rozšírenie možností dopracovať sa /v prípade potreby a v rozumnej miere/ k dobrým výsledkom aj bez statívu.
Držanie - ovládanie nebudem hodnotiť toto považuje za individuálne u každého fotografa, navyše u mňa ovplyvneného "prechodom". Len dodám že pri "testovaní" som mal ku K10D bateriovú rukoväť, táto zostava ma neoslovila, a K10D je /asi/ ináč vyvážená ešte mi "nesadla".
Keď to zhrniem, sú to dobré telá, no s K10D sa dopracuješ k /ešte/ lepším výsledkom.
Stačí takto? Ak nie, pýtaj sa.
Juraj

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“