Zdravím všechny,
cca týden mám doma K-r a pořád mžourám na údaje v hledáčku; v šeru to jakž takž přečtu, ale venku na denním světle je to bída. Dá se to nějak nastavit? V manuálu o tom není zmínka, v recenzích ani tady na fóru se o tom nepíše, tak mám buď vadný oko nebo přístroj...
Předem díky za odezvu.
K-r čitelnost údajů v hledáčku
Moderátor: Moderátoři
-
- Nový uživatel
Re: K-r čitelnost údajů v hledáčku
Pěkně vítám, jediný způsob jak to zjistit, je myslím si porovnat s jinou K-r.
Mám sice K-x, ale to by mělo být stejný. Žádnej problém se čtením nemám ani při hodně intenzivním světle. Takže je to buď vada, nebo ještě vyzkoušej posunout dioptrickou korekci nad očnicí.
Mám K200D a při plném světle na slunci je to bez šance přečíst. Ještě štěstí že to má alespoň stavový displej na vrchu těla. Nicméně nereklamoval jsem to kvůli tomu.
Tak je pravda že je to slabé musím se na ně zaostřit,při normálním pohledu na fotografovaný objekt zaniknou.
Mám K200 i K5 a při velmi jasném světle mívám taky problém se čtením údajů v hledáčku (u obou mašinek, i když čtení u K5 je lepší - takže je to zcela jistě mým zrakem a ne vadou přístroje). Neříkám, že to u některého kusu nemůže být výrobní vada, ale jistě v tom hraje roli i naše genetická výbava. Celé dny čučím do monitoru a zrak to odnáší.
Osvědčuje se mi fígl, kdy si pomocí dlaně objektiv na chvíli ho zacloním a přečtu nebo nastavím parametry. Je to rychleší než dávat foťák pryč od oka a řešit to přes stavový display.
Osvědčuje se mi fígl, kdy si pomocí dlaně objektiv na chvíli ho zacloním a přečtu nebo nastavím parametry. Je to rychleší než dávat foťák pryč od oka a řešit to přes stavový display.
K5, BG4, K200D, P DA12-24, P DA18-55 AL II, P DA55-300, TA 17-50/2.8, METZ48