Bol som polyžovať na Martinských holiach a hneď prvý deň som si vybehol večer pofotiť Martin. Rozložil som sa na kopci, postavil a vycentroval statív, založil foťák a začal fotiť. Mienil som do panorámy -najskôr som pofotil v normálnej polohe a potom na viacej snímkov na stojáka. Prvé dva sa podarili vporiadku, no stredové sa mi akosi nevydarili.
Teplota bola tak okolo -5 a blblo to skutočne len v polohe na boku a v jednom konkrétnom smere fotenia.
Má niekto podobnú skúsenosť?
Spočiatku som si myslel, že som do statívu drgol, takže som začal panorámu odznova. Opäť to isté. Prvé dva snímky ok, ďaľšie rozmazané. Keď som fotoaparát preklopil do pôvodnej polohy, fungoval v poriadku. Keď som ho umiestnil na stojáka, znova to v priamom smere záberu blblo. Nakoniec som to po opetovnom pokuse vzdal. Byť už v chate mi kamarát, ktorému som sa so zážitkom zdôveril, inak Martinčan, vravel, že na martinskej veži majú vojaci rušičku. Je možné, aby mala takýto vplyv na digi foťák?Zvláštny úkaz
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvláštny úkaz
Tak to jsem ještě nezažil no, ani nikde nečetl, jak fotky vypadá na šířku?
Popřípadě, mohla to udělat stabilizace obrazu, ale tak hodně, nevím. Ale jenom typ
To ti spíše kluci co fotí hory řeknou jestli to je stabilizace. Ale rušička, to je podle mě blbost jevím jak by dokázal rušit foťák....
Popřípadě, mohla to udělat stabilizace obrazu, ale tak hodně, nevím. Ale jenom typ
To ti spíše kluci co fotí hory řeknou jestli to je stabilizace. Ale rušička, to je podle mě blbost jevím jak by dokázal rušit foťák....
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
rusickou to urcite nie je.
Mozno haluzila stabilizacia, podla mna sa ti to proste pohlo na stative
Inac novy PS ti s tym pomoze
Mozno haluzila stabilizacia, podla mna sa ti to proste pohlo na stative
Inac novy PS ti s tym pomoze
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
Stabilizácia zapnutá nebola. Skresľovanie nastalo len v zvislej polohe a to len pri určitom uhle voči veži za mnou.
Inak s tým vplyvom rušenia digitálu celkom nesúhlasím. Pred asi 15. rokmi som lietal na bezmotorovom rogale a chodieval som na Kráľovú hoľu. Štartovisko bolo poniže veže so silnými žiaričmi. Keď som svahoval - teda lietal pozdĺž svahu v krajných polohách moje mechanické let. prístroje išli ok. Len čo som sa priblížil k veži, tak to začalo blbnúť. Ručička variometra lietala hore -dole. Keď som z miesta odletel, zase bolo všetko v poriadku. Podobné skúsenosti mali i piloti s digitálnymi prístrojmi. Je zaujímavé, že to rušenie nebolo stále rovnaké.
Jáj a ešte ten statív.... mám dvojkovú radu - 2?? (nechce sa mi vstávať a pozrieť ). Je to dobrý, pevný statív, tu problém určite nebol.
Inak s tým vplyvom rušenia digitálu celkom nesúhlasím. Pred asi 15. rokmi som lietal na bezmotorovom rogale a chodieval som na Kráľovú hoľu. Štartovisko bolo poniže veže so silnými žiaričmi. Keď som svahoval - teda lietal pozdĺž svahu v krajných polohách moje mechanické let. prístroje išli ok. Len čo som sa priblížil k veži, tak to začalo blbnúť. Ručička variometra lietala hore -dole. Keď som z miesta odletel, zase bolo všetko v poriadku. Podobné skúsenosti mali i piloti s digitálnymi prístrojmi. Je zaujímavé, že to rušenie nebolo stále rovnaké.
Jáj a ešte ten statív.... mám dvojkovú radu - 2?? (nechce sa mi vstávať a pozrieť ). Je to dobrý, pevný statív, tu problém určite nebol.
Lahko .. stabilizacia ked je vypnuta, tak chip je drzany v stabilnom elmg poli .. staci nieco co bude narusat toto pole a je vybavene. Rusicky mozu byt uzko smerovane lucom .. ovsem, ci toto je dovod , tazko povedat. Ale da sa vhodne narusat aj prijem z GPS satelitu ...Dmb píše:nevím jak by dokázal rušit foťák....
Pre overenie, ci je to tym, tak pouzit vhodnu odrusovaciu klietku, alebo chip podlozit drievkom
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1