Pentax AF-540-FGZ nastaveni P-TTL
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Re: Blesk - Pentax AF-540-FGZ
... mám stejný problém - určitě jsem žádný zvuk nevypínal, ale FGZ540 je potichu. Používám víceméně pouze přes wireless - a občas si taky prostě nejsem jist. Ale zkusím znovu prohledat návod, jestli to nepůjde nějak zapnout.
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
-
- Významný člen
Tak som sa mýlil metz. 58 af pípa keď nabije blesk.
Zistil som ale veľmi exaktne ešte môžem overiť. že ten môj metz. 58 af má o dosť menej citlivé čidlo na prímanie wireless ako Pentax AF-540-FGZ. tam kde pentax odpálim spoľahlivo metzu sa to podrí len občas alebo vôbec.
metz. 58 af je oveľa citlivejší na slabé baterky - keď sú vybité tak mi nehcel vo wireless skoro vôbec odpaľovať, hoci z tela, keď bol v sánkach, odpaľoval bez problémov.
Zistil som ale veľmi exaktne ešte môžem overiť. že ten môj metz. 58 af má o dosť menej citlivé čidlo na prímanie wireless ako Pentax AF-540-FGZ. tam kde pentax odpálim spoľahlivo metzu sa to podrí len občas alebo vôbec.
metz. 58 af je oveľa citlivejší na slabé baterky - keď sú vybité tak mi nehcel vo wireless skoro vôbec odpaľovať, hoci z tela, keď bol v sánkach, odpaľoval bez problémov.
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
spat k nabijackam. chcem kupit sanyo eneloop baterky. co vravite na original nabijacku, ktoru ponukaju k baterkam? je tam ponuka klasickej nabijacky - http://www.baterie.sk/nabijacky-pre/nab ... -2000-mah/
alebo rychlonabijacky - http://www.baterie.sk/sanyo-eneloop/san ... neloop-aa/
alebo rychlonabijacky - http://www.baterie.sk/sanyo-eneloop/san ... neloop-aa/
Fuji X-T3, X-T1 - Fuji 23/1.4, Fuji 27/2.8, Fuji 90/2, Fuji 10-24/4, Fuji 18-55/2.8-4
2x Fringer, Canon 50/1.8 STM, Canon 200/2.8 USM, Canon 55-250
Fuji X70
Fuji X70
Nabíječku bych k Eneloop baterkám doporučil (odzkoušeno) tuhle :
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... C0BK09QN62
Je to ta levnější varianta, která má všechno, co je potřeba k rozumné údržbě AA + AAA nabíjecích článků. Nabíječky dodávané výrobcem mi nepřipadají nijak výhodné, co člověk ušetří na ceně, zaplatí při nákupu nových článků za ty staré, "vyždímané".
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... C0BK09QN62
Je to ta levnější varianta, která má všechno, co je potřeba k rozumné údržbě AA + AAA nabíjecích článků. Nabíječky dodávané výrobcem mi nepřipadají nijak výhodné, co člověk ušetří na ceně, zaplatí při nákupu nových článků za ty staré, "vyždímané".
Tuto nabíječku mám pod označením Voltcraft a mohu se pod ní podepsat. Funkčně a cenově asi nemá konkurenci. Dá se koupit bez označení L. Verze bez L je dražší, ale nabízí větší nabíjecí proud, nějaké nástavce na akumulátory typu C a D a kabel do autokonektoru.
Mám tuhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... C0BK09QVTQ
Uživatelský nastavení nemá (nabíjecí proud), ale funkčně je prakticky stejná jak IPC-1L. Nabíjecí proud je 450mA, což jsem považoval za rozumnej kompromis (používám rok a nepozoruju změnu výdrže). Teď bych možná šel do IPC-1L kvůli vyššímu nabíjecímu proudu, ale s tím je spojená vyšší teplota při nabíjení a tím pádem nižší životnost akumulátoru.
Teď je spíš otázka, jestli ten rozdíl případné životnosti má vůbec význam Už bych totiž očekával opět nějaký posun v nabíjecích baterkách, protože je divný, že eneloopy sou po těch letech pořád špička.
Origo nabiječku nekupuj (pokud vím, nemá 4 šachty a celkově je to krám). Navíc na alfacompu se da koupit 1 AA eneloop za 69 Kč, takže pak tě ten šmejd nevýjde ani superlevně.
Uživatelský nastavení nemá (nabíjecí proud), ale funkčně je prakticky stejná jak IPC-1L. Nabíjecí proud je 450mA, což jsem považoval za rozumnej kompromis (používám rok a nepozoruju změnu výdrže). Teď bych možná šel do IPC-1L kvůli vyššímu nabíjecímu proudu, ale s tím je spojená vyšší teplota při nabíjení a tím pádem nižší životnost akumulátoru.
Teď je spíš otázka, jestli ten rozdíl případné životnosti má vůbec význam Už bych totiž očekával opět nějaký posun v nabíjecích baterkách, protože je divný, že eneloopy sou po těch letech pořád špička.
Origo nabiječku nekupuj (pokud vím, nemá 4 šachty a celkově je to krám). Navíc na alfacompu se da koupit 1 AA eneloop za 69 Kč, takže pak tě ten šmejd nevýjde ani superlevně.
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám nabíjčku Sanyo Eneloop MQN04 a k nej 4 sady eneloopiek 2000mAh. Používam ich v tele, gripe a blesku už vyše dvoch rokov a žiaden problém. Pravda, ak potrebujem nabiť naraz 2 - 3 sady, treba na to aj dva dni. Eneloop odporúčam!
Pentax K200D, smc DA 18-55/3,5-5,6 AL, Sigma 180mm f/3.5 EX DG Macro, Helios m44-6, blesk AF 540FGZ, Batériová rukoväť D-BG3, 4GB SDHC, 12ks Sanyo eleloop + nabijacka, stativ, brasna Lowepro Nova 180AW, kablova spust, redukcny a reverzny kruzok, filtre.
adrian...kup od kondradu nabijecku ipcl i s bateriemi - ja je koupil pred 3-4rokmi a bracha ted...baterky i kdyz jsou psane jako 2700 nabijes i po 3-4letech cez 3000 a drzi...
AFY
AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
Ahoj,
To jsem teď řešil taky k novému METZ 58 AF2, nakonec po pátrání a rozhodování (GP, Infinium) koupena ta MQR06 + 4x akumulátory Sanyo eneloop AA (620 Kč) a zatím vše úplně v pohodě. sice to není high-end Volcraft, nicméně nabíjí výrazně rychleji než ta MQR04 a pro mě vyhrála i proto, že je lehká, skladná - nemá kabel a dá se sundat vidlice do zásuvky - tahám to na cesty. Koupím k tomu ještě další sady Eneloopů a bude. Nějakou dlouhodobou životnost neřeším, zatím mi nikdy baterky nevydržely než pár let. i když to před tím nebyly tyhle "chytré" baterky.
Ať vybereš cokoliv, ať to slouží...
EDIT: -- majster333--- Existuje tu funcia edit príspevku, je to lepšie ako napísať nový komentár
To jsem teď řešil taky k novému METZ 58 AF2, nakonec po pátrání a rozhodování (GP, Infinium) koupena ta MQR06 + 4x akumulátory Sanyo eneloop AA (620 Kč) a zatím vše úplně v pohodě. sice to není high-end Volcraft, nicméně nabíjí výrazně rychleji než ta MQR04 a pro mě vyhrála i proto, že je lehká, skladná - nemá kabel a dá se sundat vidlice do zásuvky - tahám to na cesty. Koupím k tomu ještě další sady Eneloopů a bude. Nějakou dlouhodobou životnost neřeším, zatím mi nikdy baterky nevydržely než pár let. i když to před tím nebyly tyhle "chytré" baterky.
Ať vybereš cokoliv, ať to slouží...
EDIT: -- majster333--- Existuje tu funcia edit príspevku, je to lepšie ako napísať nový komentár
Mishak
Fuji X-E2, XF 56/1,2 - XF 23/1,4 - XF 18-55/2,8-4 - Samyang 12/2, stativ Ravelli, záblesky PE DM250Ws, soft/stripboxy, BDs, RogueGrid, radioodpalovače AOKATEC, flashmetr electra a další šrot z amazonu, ebay.
Fuji X-E2, XF 56/1,2 - XF 23/1,4 - XF 18-55/2,8-4 - Samyang 12/2, stativ Ravelli, záblesky PE DM250Ws, soft/stripboxy, BDs, RogueGrid, radioodpalovače AOKATEC, flashmetr electra a další šrot z amazonu, ebay.
dakujem vsetkym za rady a pripomienky. rozhodol som sa pre voltkraft a k nemu kupim eneloopy. paci sa mi ta funkcia ozivovania.
Fuji X-T3, X-T1 - Fuji 23/1.4, Fuji 27/2.8, Fuji 90/2, Fuji 10-24/4, Fuji 18-55/2.8-4
Fuji X70
Fuji X70
-
- Nový uživatel
Dobrý den, měla bych k Vám prosbu. Mám nějakou dobu výše uvedený blesk a nyní začal zlobit. Tváří se, že je připravený a když zmáčknu spoušť, tak je vidět jen celé černé pole, případně jen nějaký silnější zdroj světla ( svíčka, lampa atd). Nevím co s tím je, může mi prosím někdo poradit....asi jsem něco udělala špatně. Tedy doufám, že je chyba jen v nějakém nastavení, ale už jsem vyzkoušela leccos a nic. Děkuji za odpovědi.
-
- Nový uživatel
neblýská...ale je připraven, někdy i blýskne, ale výsledek je stejný
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Kontakty?
Riesil by som to servisom.
Inac do cca mesiaca pojdem cez n. jicin, ak to neporiesis, mozme sa dohodnut a pozriem co to robi, ako sa to sprava...
Riesil by som to servisom.
Inac do cca mesiaca pojdem cez n. jicin, ak to neporiesis, mozme sa dohodnut a pozriem co to robi, ako sa to sprava...
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- Nový uživatel
Servis bych brala jako poslední možnost, ale byla bych ráda, kdyby se na něj někdo mrkl. Děkuji