K-5 a blesk METZ
Moderátor: Moderátoři
Re: K-5 a blesk METZ
Ta nabídka , alespoň na K 5, tam rozhodně je. Proto mě to mátlo. Právě kdyby tam nebyla, nastavil bych to na blesku a vůbec to neřešil.
Berem späť, má to aj Kejsevn v menu tela. Má, ale na druhú lamelu treba nastaviť priamo na blesku.
Mne to nejde. Možno záleží od modelu blesku alebo SCA adaptéru....bigfoot píše:klingo, neviem kde si to vycital, ale hore uvedene funkcie.mi idu nastavovat z tela. Druhu lamelu som tiez vzdy musel nastavit na blesku
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
ja ti neviem, ale ked si vsimnes, mam metz 58AF1 a vzdy pisem o tomto blesku. Ty pises o "METZ 54MZ-4 s adaptérom SCA 3702" co je dost velky rozdiel.
mimochodom nesluzi nahodou ten adapter na pouzitie blesku v slave mode mimo telo aparatu?
mimochodom nesluzi nahodou ten adapter na pouzitie blesku v slave mode mimo telo aparatu?
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
No však preto to píšem..on sa tam hore spomínal ešte nejaký (iný) Metz...
-
- Pokročilý uživatel
sorry ale zas tak dramatický rozdiel to nie je
Nevšimol som si...bigfoot píše: mimochodom nesluzi nahodou ten adapter na pouzitie blesku v slave mode mimo telo aparatu?
Ten SCA adapter sa klikne na spodok blesku a blesk sa bavi s pentaxom. Das tam iny SCA adapter a bavi sa s inou značkou (conaon atd). Ten SCA je potom súčasť blesku (nožička)
Inak našiel som SUPER ceny na všetky METZ SCA adaptéry (nielen PENTAX) za 100Kč !!!!!
http://www.oehling.cz/inshop/totalni-metz/
http://www.oehling.cz/inshop/totalni-metz/
Tak ani ten novy SCA 3702 M3 tomu nepomohol.
Žiadna zmena. Proste s K-5 je Metz TTL prepadák.
Žiadna zmena. Proste s K-5 je Metz TTL prepadák.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
neplac furt, to sa stane obcas ked pouzijes neoriginalne prislusenstvo. Moj metz problem nema
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
Neviem čo si teraz chcel oznámiť ostatným, asi si chcel počuť že obdivujem Tvoju šikovnosť a udatnosť. Proste to vieš lepšie ako ja.bigfoot píše:neplac furt, to sa stane obcas ked pouzijes neoriginalne prislusenstvo. Moj metz problem nema
Neplačem ale referujem aby z toho mali niečo i ostatní.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
v tom pripade referujes zbytocne vela a casto o jednom konkretnom probleme konkretnej kombinacie o ktorej tu uz referovane bolo.
A posem o tom, ze nemozes cakat plnu kompatibilitu ked nemas original px blesk.
A posem o tom, ze nemozes cakat plnu kompatibilitu ked nemas original px blesk.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
...aj keď v manuali SCA adapteru pisu zeby to fungovat malo...bigfoot píše:A posem o tom, ze nemozes cakat plnu kompatibilitu ked nemas original px blesk.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
co potom stale riesis. Ak v manuali pisu, ze je kompatibilny s pentax K-5 tak to chod reklamovat.
Naozaj nechapem o co ti ide tym rozpiplavanim niecoho co neporiesis. Ked nieco kupim, zaruku mam presne na to, ked to nefunguje ako ma.
Naozaj nechapem o co ti ide tym rozpiplavanim niecoho co neporiesis. Ked nieco kupim, zaruku mam presne na to, ked to nefunguje ako ma.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
Ja zas neviem o čo ide tebe.