Brašna nebo batoh na běžky

Vše o příslušenství, filtry, stativy, brašny, baťohy a pod.

Moderátor: Moderátoři

Karas
Uživatel
Uživatel

Brašna nebo batoh na běžky

Příspěvek od Karas » 14 úno 2012, 21:25

Zdravím vespolek,
právě řeším, jakou si pořídit fotobrašnu případně batoh na běžky. Zatím používám "nouzový" systém, kdy svoje DSko s FA 35 nacpu do normálního (malého) batohu společně s termoskou, náhradním oblečením, apod. Má to samozřejmě plno nevýhod a ta největší je, že tenhle způsob je šíleně neoperativní. Když chci něco vyfotit, tak trvá věky, než foťák z batohu vylovím.

Takže hledám, jak to co nejlíp vyřešit. Nejdůležitější požadavky jsou rychlý přístup k foťáku a pohodlné nošení.

Velikost brašny nebo batohu by měla být taková, aby pojmula *ist DS s nasazeným objektivem FA 35/2, případně objektivem velikosti seťáku DA 18-55. Jinýmy slovy - musí se tam vejít malá zrcadlovka s nasazeným malým objektivem. Další příslušenství na běžky nenosím.

Zatím jsem našel v zásadě dvě možnosti:
brašnu, co se dá nosit na hrudníku, třeba http://www.lowepro.com/toploaderpro
sportovní batoh http://www.lowepro.com/photosport

Máte někdo nějaký nápad, návrh nebo řešení, co sami používáte? Za jakoukoliv radu budu vděčný.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Brašna nebo batoh na běžky

Příspěvek od Mara42 » 14 úno 2012, 21:45

Mám tenhle: www.vkfoto.cz/lowepro-compudaypack-cerno-sedy/
Nosil sem ho celou dovolenou (na běžkach).
Rozměrově je ok (měl sem v něm termosku, mikinu apod.), ale přístup je pomalej. To spíš něco jako ta kapsa zepředu. Navíc bys ve spodním oddílu bys musel mít jen tu zrcadlovku, což ale říkáš, že není u tebe problém. Mně ale hned začne vypadávat další harampádí :)

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 14 úno 2012, 21:54

Ja pouzivam i na bezky (pokud jsem mel sebou fotak) Lowepro Primus AW viz http://www.ifotovideo.cz/rubriky/prislu ... _1311.html (mam cernou variantu)

Je to vcelku dobry batoh. Fotak lze vyndat i bocnim vstupem bez nutnosti sundani batohu ze zad. Premyslim ze si misto klasickeho batohu na fotak poridim nejaky Deuter turisticky batoh, takze ten Lowepro bude zrejme naprodej. Kdyz bys mel o nej zajem, tak napis PM. O vikendu budu davat inzeraty o prodeji ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

iMD
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od iMD » 15 úno 2012, 08:25

Jestli toho na běžky netaháš sebou moc, snad by bylo operativní řešení něco z batohů Lowepro SlingShot :
http://www.lowepro.cz/Batohy/SLING-AW-35
Jsou v provedení AW, mají boční sponu na fixaci na zádech, malé rozměry. Dopředu si batoh přetočíš, po rozepnutí fixační spony, přes rameno a foťák pohodlně vyndáš. Po uložení zpět se zase batoh přetočí vzad, zapne jedna spona a je hotovo (viz obrázky v popisu jednotlivých velikostí).

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 15 úno 2012, 09:17

Presne taký mám, staší model SlingShot 100, používam ho na lyže a túrky. Výhody sú jednoznačné, pohotovosť. Celkom dobre drží. Nosím v ňom telo so sklom, ďalšie dve sklá, 540FGZ, čistiace potreby, filtre, baterky, káble. To všetko tam vojde, no na lyže a turky výbavu riadne odľahčujem a dutiny vyplňajú energy tyčinky a iné lakocinky :)

k.e.n
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od k.e.n » 15 úno 2012, 09:21

Kup si normální brašnu (tedy spíše brašničku) a klipsnové řemínky za 40,-. Brašna by měla mít vzadu poutko na bederák, na který ji (optimálně vlevo - pokud si pravák) navlíkneš - trochu nabok a trochu na břicho - aby nepřekážela hůlkám. Sundáš ramenní popruh a přes očka a řemínky zafixuješ brašnu k dalších popruhům na báglu tak, aby se při pohybu "nebimbala".

Na běžkách je to naprosto v pohodě a vozím to takhle i při dost náročných bikových vyjížďkách a je to pohodlné, extrémně pohotové (na skle UV a kovová clona, takže nemám ani krytku) a nepřekážející. (Na biku mám pro sichr ještě popruh od foťáku karáblí přicvaklý k prsnímu popruhu.
..nejhezčí pohled na svět je z komína!

beetle
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od beetle » 15 úno 2012, 10:18

Osobne tiez na taketo "eventy" nosim Lowepro primus AW. Ako pisal Bena, ma bocne "dvierka" a zmesti sa do hornej casti relativne dost osobnych veci. A su pekne oddelene. Termosku vies dat do dedikovanej prepazky. So stativom tiez nie je problem, nakolko sa da jednoducho prichytit. Ja osobne som s nim velmi spokojny, kupoval som hlavne kvoli vyvazenosti miesta na techniku a osobnych veci.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 15 úno 2012, 10:32

No ja jsem s tim Primusem taky spokojeny, jen mi posledni dobou chybi trochu vic mista na osobni veci ..., hlavne na vodu, tak se tam blbe umistuje ve velkem mnozstvi (treba 3L na cely den je problem). Jinac je to dobry batoh ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 15 úno 2012, 10:58

Na bežkách nechodím, ale na bicykel sa mi osvedčila Kata T 214 : http://www.adorama.com/KAT214.html

Je to veľmi pohotový bag, pre fototechniku bezpečný a ergonomický. Horšie je to s ergonomiou nosenia v lete.
Chrbát je zle odvetraný a ramenný popruh mohol byť konfortnejší. V chladnom počasí s nejakou vrstvou oblečenia nemám voči nemu žiadne výhrady.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

Karas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Karas » 15 úno 2012, 11:04

k.e.n píše:Kup si normální brašnu (tedy spíše brašničku) a klipsnové řemínky za 40,-. Brašna by měla mít vzadu poutko na bederák, na který ji (optimálně vlevo - pokud si pravák) navlíkneš - trochu nabok a trochu na břicho - aby nepřekážela hůlkám. Sundáš ramenní popruh a přes očka a řemínky zafixuješ brašnu k dalších popruhům na báglu tak, aby se při pohybu "nebimbala".
Hmm, to jo vypadá jako celkem dobré řešení za pár peněz. Zatím je to můj favorit :D

k.e.n
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od k.e.n » 15 úno 2012, 11:36

Hmm, to jo vypadá jako celkem dobré řešení za pár peněz. Zatím je to můj favorit :D
Osobně mi přijdou ty fotobatohy krutě předražené. Hodí se spíš lidem, co jdou primárně fotit a jídlo a oblečení jim někdo nosí :-). Ale na ježdění s občasným focením je lepší Camelbak s 3l nádrží.
..nejhezčí pohled na svět je z komína!

akjosino
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od akjosino » 15 úno 2012, 12:19

Fotobatohy jsou pro mě docela drahé a hlavně se do nich moc nevejde a já nosím na běžky, kolo a tůry poměrně dost věcí, tak jsem si koupil ledvinku od Lowepro. K ní se dá připojit ramenní popruh a pak se dá pohodlně nosit i na břiše a na zádech tak můžu mít jakýkoliv batoh.

Ta ledvinka už se nevyrábí, ale tato serie je jí hodně podobná
http://lowepro.cz/Ledviny/OUTBACK-57
Nevím jak jsou na tom současné ledivnky, ale ta moje nemá moc silné stěny, takže nedrží pevný tvar a neuchrání techniku před všemi pády... ale zase se dobře nosí :)

Pro drsnější podmínky mám Vanguard Outlawz, je to kopie Lowepro Top Loader Pro, jen vnější kapsy jsou možná trochu menší než u Lowepro
http://www.vanguardworld.co.uk/index.ph ... 1-213.html
mám k tomu popruhy pro nošení na břiše a jsem spokojen :) jen do toho vlézt a vylézt trvá trochu déle, než je člověk zvyklý u batohů :)

lubeek
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubeek » 15 úno 2012, 12:29

Inak ak by si rozmyslal o nejakom co ma jeden popruh, mam v skrini novy, nikdy nepouzity, s vysackami, Lowepro Classified Sling 180AW... Nepotrebny, rad ho predam :)

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 15 úno 2012, 23:07

Zatim jsem to take resil pomoci brasny na bederni pas, ale pro lepsi roznos zatizeni nechavam popruh na brasne, ktery pretahnu pres rameno, aby byla zatizena i druha pulka tela a navic se vice stabilizovala (prestane se pohupovat na bedernim pasu). Ale vetsinou chodim jen pesky bez lyzi,takze tolik neprekazi jako pri behani. Tam bych spis volil nejakou ledvinku, ktera nevadi pri behani (nepoti se zada,...) a zaroven lze rychle mit fotak po ruce....
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 16 úno 2012, 08:12

Na bežkach som tuto zimu nestal, ale chodievam ak su podmienky. A ako píše zadavatel temy, v batohu na chrbte je to cvokareň. To vyberanie a vkladanie späť. Snehu sa už asi nedočkam a z toho dovodu sa mi nič originalne neoplatí kupovať.
Bike je ina vec. To mam na riaditkach v duplovanom puzdre, na jedno otvorenie vonku. Až bude sezona. nafotim.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenstv, filtry apod“