klebety o novych modeloch K-5, K-r, EVIL
Moderátor: Moderátoři
Re: klebety o novych modeloch K-5, K-r, EVIL
Jak uvádí jeden z komentářů "one step forward, one step back" přesně vystihuje moje pocity. Myslím, že nebude mít takový úspěch, komu je velká zrcadlovka si moc nepomůže a navíc přijde o hledáček. Nová palačinka je ale luxusní
nedočetl jsem se nikde - má nebo nemá dotykový display???
Kdyby v tom byl FF čip tak by se velikost dala pochopit. Teď záleží i na tom, jestli budou následovat další změnšené objektivy...
nedočetl jsem se nikde - má nebo nemá dotykový display???
Kdyby v tom byl FF čip tak by se velikost dala pochopit. Teď záleží i na tom, jestli budou následovat další změnšené objektivy...
tiez tomu neviem prist na chut. Mat to ako kompakt - na to je to velke. Mat to miesto zrkadlovky - na to mi tam chyba hladacik. To, co vidim v hladaciku, mi ziaden display nenahradi. Zvlast pri kritickych svetelnych podmienkach. Aspon ze ponechali sucasny bajonet.
No ani ryba, ani rak. Neviem ...
No ani ryba, ani rak. Neviem ...
to uray: pisu, ze displej je ten isty ako u k-5, takze asi nie.
Fuji X-T3, X-T1 - Fuji 23/1.4, Fuji 27/2.8, Fuji 90/2, Fuji 10-24/4, Fuji 18-55/2.8-4
2x Fringer, Canon 50/1.8 STM, Canon 200/2.8 USM, Canon 55-250
Fuji X70
2x Fringer, Canon 50/1.8 STM, Canon 200/2.8 USM, Canon 55-250
Fuji X70
Mě rozdíl ve velikosti vůči K5 připadá nevýznamný, rozdíl v hmotnosti těla sice znatelný (ca 200g) ale s většími objektivy také relativně malý. Pokud má být cílovou skupinou nový zákazník, dosud používající P&S, tak mám velké obavy, jestli zrovna toto tělo ho ke K-mountu přivede. Když se to navíc bez hledáčku chová pořád stejně jako P&S. Hledáček byl to první, co jsem kdysi u P&S postrádal. To tam mohli dát aspoň levný OVF. Takže jsem opravdu zvědav na prodeje.
Přikládám korigované porovnání velikosti, na Dpreview je údajně zkreslené ve prospěch K5.
EDIT: A ještě jednu věc vůbec nechápu. Proč se věnovala energie vývoji nové 40mm, aby se ušetřil 1cm ? To mohli raději udělat nový pancake 24mm, který by mi přišel užitečnější i pro ostatní vlastníky K-mountu.
Přikládám korigované porovnání velikosti, na Dpreview je údajně zkreslené ve prospěch K5.
EDIT: A ještě jednu věc vůbec nechápu. Proč se věnovala energie vývoji nové 40mm, aby se ušetřil 1cm ? To mohli raději udělat nový pancake 24mm, který by mi přišel užitečnější i pro ostatní vlastníky K-mountu.
Jan67
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Pentax K-01 – retro či avantgarda?
http://www.ephoto.sk/fototechnika/novin ... vantgarda/
http://www.ephoto.sk/fototechnika/novin ... vantgarda/
-
- Pokročilý uživatel
No to K01 je nejake nemastne-neslane.....
a ta 40tka - je to sice divne ohnisko, ale mne sa napriklad FA 43 na APS-C zacalo celkom pacit...akurat je pravda naco brusit novu da40 ked uz stara je dost prtava....radsej vazne mohli vybrusit nejake pevne sklicko v rozmedzi 23-28mm so svetelnostou f2.....pancake-nepancake
ale zas v lens roadmape je chystany nejaky cca 20-40 limited zoom.....aj ked z akeho zdroja ta roadmapa je to netusim....
a ta 40tka - je to sice divne ohnisko, ale mne sa napriklad FA 43 na APS-C zacalo celkom pacit...akurat je pravda naco brusit novu da40 ked uz stara je dost prtava....radsej vazne mohli vybrusit nejake pevne sklicko v rozmedzi 23-28mm so svetelnostou f2.....pancake-nepancake
ale zas v lens roadmape je chystany nejaky cca 20-40 limited zoom.....aj ked z akeho zdroja ta roadmapa je to netusim....
Naposledy upravil(a) kingfisher dne 02 úno 2012, 16:43, celkem upraveno 1 x.
-
- Pokročilý uživatel
Podle mě se to nesmí brát jako náhrada něčeho....pro mě je to dobře zvolené doplnění systému. Porovnávaj jsem rozměry s PX Superprogram a je to o něco málo meší, což mi přijde dobrý při zachování stávajícího bajonetu a super apsc čipu. Navíc jiný bezzrcátka nejsou nějak extra menší, sice jsem to nestudoval nijak do podrobna, ale co jsem zběžně koukal, rozměry jsou sice v neprospěch K02, ale ne nijak zásadně. Ona totiž ani samotná k5 neni o nic moc větší než stávající bezzrcátka, navíc s menším čipem, snad jen kromě nexu. Z těch pár fotek to asi moc dobře nejde porovnávat, doufám, že bude brzo na krámech
Jinak osobně mi nejvíc vadí absence jakéhokoliv hledáčku ať už průhled nebo digi, i když jsem si jistej, že budou prodávat externí, je to pro mě zásadní nevýhoda. A pak ještě absence předního kolečka. Ideální mi to přijde třeba pro krajinkáře, do hor a vůbec tam kde je potřeba menší hmotnost při zachování kvalit K5. Design je asi u každýho jinak...mě je třeba fuk, jak to vypadá, víc mi vadí hledáček
Jinak osobně mi nejvíc vadí absence jakéhokoliv hledáčku ať už průhled nebo digi, i když jsem si jistej, že budou prodávat externí, je to pro mě zásadní nevýhoda. A pak ještě absence předního kolečka. Ideální mi to přijde třeba pro krajinkáře, do hor a vůbec tam kde je potřeba menší hmotnost při zachování kvalit K5. Design je asi u každýho jinak...mě je třeba fuk, jak to vypadá, víc mi vadí hledáček
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Exapro už poslal info:
Model PENTAX K-01 budeme ponúkať v nasledujúcich setoch:
K-01 telo čierne
K-01 čierne + DA 40mm XS čierny
K-01 čierne + DA L 18-55 čierny
K-01 čierne + DA L 18-55 čierny + DA L 50-200 čierny
K-01 telo strieborné
K-01 strieborné + DA 40mm XS čierny
K-01 strieborné + DA L 18-55 čierny
K-01 strieborné + DA L 18-55 čierny + DA L 50-200 čierny
K-01 žlté + DA L 18-55 čierny
Predpokladaný začiatok predaja modelu PENTAX K-01 - apríl 2012.
Model PENTAX K-01 budeme ponúkať v nasledujúcich setoch:
K-01 telo čierne
K-01 čierne + DA 40mm XS čierny
K-01 čierne + DA L 18-55 čierny
K-01 čierne + DA L 18-55 čierny + DA L 50-200 čierny
K-01 telo strieborné
K-01 strieborné + DA 40mm XS čierny
K-01 strieborné + DA L 18-55 čierny
K-01 strieborné + DA L 18-55 čierny + DA L 50-200 čierny
K-01 žlté + DA L 18-55 čierny
Predpokladaný začiatok predaja modelu PENTAX K-01 - apríl 2012.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když na to nasadíte takovou tu krytku/hledáček displeje, která se používá při natáčení videa s DSLR, tak máte hledáček luxusní
Jinak rozměr mi přijde skvělý, to sklo - no řekněme, že jiné ohnisko by asi neudělali tak tenký, takže je to marketing - "podívejte, jak je pentax cool" - pro japonce, kteří jsou hlavní cílovka, je to pecka.
Mně to splnilo představu, co může vypadnout ze spojení Pentax & Ricoh. Žádná snaha se prosadit tam, kde už jsou pozice obsazené, ale tvorba vlastního trhu. Kdybych pokukoval po bezzrcadlu, tak mám jasno.
Jinak rozměr mi přijde skvělý, to sklo - no řekněme, že jiné ohnisko by asi neudělali tak tenký, takže je to marketing - "podívejte, jak je pentax cool" - pro japonce, kteří jsou hlavní cílovka, je to pecka.
Mně to splnilo představu, co může vypadnout ze spojení Pentax & Ricoh. Žádná snaha se prosadit tam, kde už jsou pozice obsazené, ale tvorba vlastního trhu. Kdybych pokukoval po bezzrcadlu, tak mám jasno.
-
- Pokročilý uživatel
ByWondra: To je pravda, určitě je to možný řešení, ale už to ztratí tu kompaktnost a zase je bazmek navíc Ostatně proto zavrhuju i ty externí hledáčky do sáněk...ale beru to jen podle svejch potřeb, neřikám, že je to všeobecně špatný
Dizajn je peckovy, ten chlapik sa asi vie co robi. Zaujme,odlisuje a to by som nepodcenoval.
Som zvedavy na fotky, ale pri kombinacii placky limited a cipu z K5 asi padneme na zadok.
Tento fotak nie je pre uzivatelov D-SLR odkojenych na hladaciku. Vacsina ludi z rodiny absolutne nechape ako ma fotit so zrkadlom! Fotak tejto kategorie ma byt v prvom rade funkcny a user friendly aj pre japonku a americanku. A to je! Hladky az strohy dizajn, jedn. tlacidla.
Bezny smrtelnik chce displej (aj ked na slnku prd vidi), moznost tlacit velke fotky do obyvaku, nemat zasumene fotky, tonovat fotky uz vo fotaku, cvaknut fcielku na kvete ala makro a mat fotak co fukne do vacsej ladvinky. A tomu pomaha ta ziletka s cockou. Uz ked tam mas 50mm tak je problem a zavadzia to-
Som zvedavy na fotky, ale pri kombinacii placky limited a cipu z K5 asi padneme na zadok.
Tento fotak nie je pre uzivatelov D-SLR odkojenych na hladaciku. Vacsina ludi z rodiny absolutne nechape ako ma fotit so zrkadlom! Fotak tejto kategorie ma byt v prvom rade funkcny a user friendly aj pre japonku a americanku. A to je! Hladky az strohy dizajn, jedn. tlacidla.
Bezny smrtelnik chce displej (aj ked na slnku prd vidi), moznost tlacit velke fotky do obyvaku, nemat zasumene fotky, tonovat fotky uz vo fotaku, cvaknut fcielku na kvete ala makro a mat fotak co fukne do vacsej ladvinky. A tomu pomaha ta ziletka s cockou. Uz ked tam mas 50mm tak je problem a zavadzia to-
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
...mne sa to tiež páči...fotiť by som s tým asi nevedel, ale ten žltý si možno raz kúpim do zbierky.....
Mám z toho modelu viac pozitívnych, ako negatívnych pocitov. Isté je, že na AF za ideálnych svetelných podmienok z neho vylezú tie najostrejšie zábery v dejinách Px
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Takže mirrorless je znamy. Ako aj to, že je to chytré, marketingove. Tých, čo prechadzaju z kompaktov na niečo lepšie nachytaju prave na toto. Kedykolvek zistia, že im to nepostačuje, prejdu na Pentax zrkadlovku, objektívy zostavaju.
Takže sa ten plan vyrobneho programu začína naplňať. Kompatibilita bajonetu zabezpečí hladky prechod na DSLR. Do leta možno nejake telo do 900€ a na jesen niečo silne poloprofi (ešte vyššie ako k-5)? A možno so snimačom APS-H? Dali by sa na to použiť súčasné sklá (na FF sa nedaju)?
Takže sa ten plan vyrobneho programu začína naplňať. Kompatibilita bajonetu zabezpečí hladky prechod na DSLR. Do leta možno nejake telo do 900€ a na jesen niečo silne poloprofi (ešte vyššie ako k-5)? A možno so snimačom APS-H? Dali by sa na to použiť súčasné sklá (na FF sa nedaju)?