Rozjetý AF u nové K-r a 18-55
Moderátor: Moderátoři
Re: Rozjetý AF u nové K-r a 18-55
K mojmu predoslemu skumaniu :
Urobil som zopar dalsich testov a prehlasujem, ze moj KR so sklom Sigma 28-300 DG MACRO foti ako ma za kazdych svetelnych podmienok bez rusiveho FF/BF aj na AWB
Urobil som zopar dalsich testov a prehlasujem, ze moj KR so sklom Sigma 28-300 DG MACRO foti ako ma za kazdych svetelnych podmienok bez rusiveho FF/BF aj na AWB
Za dvacet táců d90 se 18-105? Pokud ti příjde těch 50mm navíc jako vysvobození z bludnýho kruhu seťáků, gratuluju. To sis měl koupit K-5 a za 800 Kč by ti seťák několik lidí určitě poslalo. Navíc bys dostal momentální top aps-c obrazovou kvalitu, utěsnění a podobný věci, který pentaxácí vychvalují pořád dokola
Jinak btw. 70-300 byl asi ten poslední objektiv, kterej bych potřeboval. Používám ho hodně málo a prakticky ho udržuju ve vlastnictví jen kvůli případnýmu použití na motorky/formule/zoo/ptáky. Stejně z tohoto segmentu stojí fotky za hovno.
Batoh mám tento: http://www.vkfoto.cz/lowepro-compudaypack-cerno-sedy/
Sem s ním spokojenej, je hodně velkej. Bez problému do něj dám K-x, tři objektivy, ministativ, pití, tablet a nějaký drobnosti.
Jinak btw. 70-300 byl asi ten poslední objektiv, kterej bych potřeboval. Používám ho hodně málo a prakticky ho udržuju ve vlastnictví jen kvůli případnýmu použití na motorky/formule/zoo/ptáky. Stejně z tohoto segmentu stojí fotky za hovno.
Batoh mám tento: http://www.vkfoto.cz/lowepro-compudaypack-cerno-sedy/
Sem s ním spokojenej, je hodně velkej. Bez problému do něj dám K-x, tři objektivy, ministativ, pití, tablet a nějaký drobnosti.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
uuuch, aaach... cvak cvak cvakcvak cvak cvak cvak, cvak cvak cvak, cvak cvak.... technofili ^^
inac pravda je, ze ten objektiv nieje vobec vyhra ja osobne by som kupoval uz len prime...
dalsia pravda, ze ako pise, na pentax zanevrel, tak mu ho nenutte. D90 je dobra masinka a za tie prachy... na nikon ma napriklad lacnejsie prime skla ako na PX
inac pravda je, ze ten objektiv nieje vobec vyhra ja osobne by som kupoval uz len prime...
dalsia pravda, ze ako pise, na pentax zanevrel, tak mu ho nenutte. D90 je dobra masinka a za tie prachy... na nikon ma napriklad lacnejsie prime skla ako na PX
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale no tak...rozdílv obrazové kvalitě, to na A4 stěží někdo pozná Jo,snad na vysoká ISO, ale ty opravdu nepotřebuji 1600 je tam maximum, které bych potřeboval - a tam je D90 těžce v klidu. Skla mám levnější a o 18-105 skle se hádat nebudu... Mám svůj názor. Ve spojení s D90 ho znám více, než dobře.
Jinak 70-300 máš pravdu, použití malé, ale chci ho mít, když se toulám přírodou, nikdy nevíš, na co narazíš a pak se telesklo hodí....
Bágl je právě malej, no napadlo mě, že končí a třeba by se někomu tip hodil...
Jinak 70-300 máš pravdu, použití malé, ale chci ho mít, když se toulám přírodou, nikdy nevíš, na co narazíš a pak se telesklo hodí....
Bágl je právě malej, no napadlo mě, že končí a třeba by se někomu tip hodil...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
cport » ta trava zelensia nebude, len bude mat viacej detailov o 4ev
Na druhu stranu ked clovek vie co robi, tak mu staci aj stara nokia ci kompakt ....
Na druhu stranu ked clovek vie co robi, tak mu staci aj stara nokia ci kompakt ....
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ukončeme to, nevěřím osobně v to, že bude větší viditelný rozdíl v obrazové kvalitě...zásluhou snímače
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
kym neuvidis, tak neuveris. Ja som drzal v ruke, videl vysledky a mozem ti povedat, ze kde budes ty pouzivat prechodovy filter, tak na k5 ho nepotrebujes... svoje ti vie povedat djluke9
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
jj, taky už ho nepoužívám. Ale jestli přejde, tak téměř stejnýho výsledku dosáhne s D7000.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jasně jasně... Ono přechoďák do výbavy patří, ale zase nedělejte. Ani s Olympusem jsem ho nemusel používat na každé fotce...a když na něj prostě dojde, tak ho použiju. Nebo dvě fotky a HDR... A D90 je v tomhle jinde (vím, fotil jsem jednou s Oly a vedle stál kamarád s D90). Každopádně, Pentaxu věřím aktuálně asi jako Renaultu v autech. Edit: hlavně po tom, co se podívám na vlákno problémů s K-5 Podobné, jako Canon 7D...
Tak sa mi Kr vratil zo servisu mal problem zo zrkadlom menili cely motor zrkadla ale co ma zarazilo bolo ze aj ked som mal mensi problem z bf a ff tento problem uplne zmizol a Kr ostri uplne presne aj v slabom osvetleni.Vycistili mi dokonca aj snimac .Bol v nemecku.Vsetko v ramci reklamacie.Takze servis na jednotku.
Pentax K5ll.Pentax smc 18-55WR.Pentax smc 50-200WR.Pentax smc 35 f2,4.Sigma 10-20 f4-5,6.Tamron 90 f2,8.
Když se koukneš na vlákna problémů uživatelů s foťáky u jakéhokoli výrobce a u jakéhokoli jeho foťáku vždycky narazíš na spoustu různých problémů. Pentax není vyjímkou. Vřele doporučuji, vždycka tak zjistíš do čeho jdeš. Múžu říct, že mám zkušenosti i s podobným foťákem Canon, konkrétně EOS 550D, a co se týče ostření má často větší problémy než tento Pentax Kr, teda s výjímkou!
Co se týče Kr má skutečně problém s BF a FF v umělém osvětlení klasických wolfram žárovek, jiných světelných zdrojů se to prakticky netýká, ale můžeš tady použít ostření přes LV. Ostření přes display detekcí kontrastu funguje bez problémů.
Mám také Kr a fotím s tim koncerty v jednom klubu, též při velmi špatném osvětlení a nemůžu si na AF stěžovat. Ale mají tam jiný zdroj světla než wolframové žárovky...
Jistou útěchou tady může být že se s tímto druhem umělého osvětlení v praxi už moc nesetkáš, protože tyto žárovky se již fakticky nevyrábí a silnější než 100W už nejde sehnat myslím déle než dva roky! V současnosti je možné sehnat myslím už jen 40W a nižší výkonem. Osobně jsem se s tim setkal pouze v lustru u rodičů v pokoji. Takže když vyměníš žárovky za úsporky nebo LED bude to pravděpodobně OK.
Problém tady je s nějakým způsobem zmateným AF, nikoli s nedostatkem světla. Díval jsem se i na zahraniční servery uživatelů Kr a problém se týká asi opravdu jen tohoto typu žárovek. Vyzkoušel jsem to a je to přesně jak píšeš, 18-55 tady ostří jak chce, všimnul jsem si spíše problém s BF než FF, tady by ještě možná šla použít korekce AF, ale se světelným objektivem Pentax F 50 1.7 jsem byl při TTL ostření přes hledáček prakticky bez šance.. otření přes LV funguje normálně.
Co se týče Kr má skutečně problém s BF a FF v umělém osvětlení klasických wolfram žárovek, jiných světelných zdrojů se to prakticky netýká, ale můžeš tady použít ostření přes LV. Ostření přes display detekcí kontrastu funguje bez problémů.
Mám také Kr a fotím s tim koncerty v jednom klubu, též při velmi špatném osvětlení a nemůžu si na AF stěžovat. Ale mají tam jiný zdroj světla než wolframové žárovky...
Jistou útěchou tady může být že se s tímto druhem umělého osvětlení v praxi už moc nesetkáš, protože tyto žárovky se již fakticky nevyrábí a silnější než 100W už nejde sehnat myslím déle než dva roky! V současnosti je možné sehnat myslím už jen 40W a nižší výkonem. Osobně jsem se s tim setkal pouze v lustru u rodičů v pokoji. Takže když vyměníš žárovky za úsporky nebo LED bude to pravděpodobně OK.
Problém tady je s nějakým způsobem zmateným AF, nikoli s nedostatkem světla. Díval jsem se i na zahraniční servery uživatelů Kr a problém se týká asi opravdu jen tohoto typu žárovek. Vyzkoušel jsem to a je to přesně jak píšeš, 18-55 tady ostří jak chce, všimnul jsem si spíše problém s BF než FF, tady by ještě možná šla použít korekce AF, ale se světelným objektivem Pentax F 50 1.7 jsem byl při TTL ostření přes hledáček prakticky bez šance.. otření přes LV funguje normálně.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
testovacia matrica a navod
http://focustestchart.com/focus21.pdf
http://focustestchart.com/focus21.pdf