Rozjetý AF u nové K-r a 18-55

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ptr
Nový uživatel
Nový uživatel

Re: Rozjetý AF u nové K-r a 18-55

Příspěvek od ptr » 04 led 2012, 07:50

Tak drzim palce a som velmi zvedavy ako to dopadne, urcite sem napis.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 04 led 2012, 14:26

to je divný... pro mě to byl takovej svátek, když sem si jel osobně pro K-x :) Až si za pár (snad hodně) let budu kupovat nový tělo, určitě si pro něj pojedu zase osobně. Vždyť to je uplnej svátek nehledě na to, že tam právě ta možnost otestování je :) Přes net se kupují kompakty.

honcka
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od honcka » 04 led 2012, 20:40

ted jsem testoval moji K-r a ostri v pohode, ale mozna je to, ze nemam setak, mam 17-70 F4

bodlina
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od bodlina » 10 led 2012, 09:03

Cau, ja mel ten samy problem, v servisu Pentax v Eliasove ulici v Praze 6 to bez problemu opravili a ted ostri dobre, akorat me servisak upozornil, ze na 18mm se setakem nefotit, vzdy to alespon o kousinek posunout.
bodlina

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 10 led 2012, 17:04

No to je fajn řešení teda :D Takže nejširší ohnisko je pak nepoužitelné, jo? Hm..."to auto jsme vám opravili, ale nemůžete s ním jezdit pomaleji, než 50" :D. Velmi podobné. Ale je to známka, že se s tím snad dá něco dělat. Blblo ti to jen při "žárovkách", nebo všude? A mš více objektivů - zajímá mě, jak se bude chovat jiný (tzn. jestli nastavovali nějak tělo a to se bdue chovat vzorně pro všechna skla, nebo jestli s každým novým sklem bude následovat servis...). Rice High tvrdí, že "žárovkový problém" mají veškeré K-r a nepomohu si, ale toho, jak jsem už pochopil, je třeba brát se značnou rezervou....
Klidně bych si i počkal na nástupce K-r, ale jen, ejstli vůbec nějaký bude!

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 10 led 2012, 18:05

řekl bych, že zoom objektivy nebývají v krajních polohách uplně super (seťáky dvojnásob).
Já nevím... běž asi vyzkoušet Canon a Nikon, jestli mají nějaký chyby. Kdyžtak si je zkus aspoň vyzkoušet v obchodu a porovnat s K-r. Zkoušej jen ty modely za 12-13 000 :)
Ono člověk má pocit, že za to vyplácl hrozný prachy a musí to byt dokonalý... ale ty skoro dokonalý foťáky začínají přece uplně jinde :)
Na druhou stranu chápu, že tě to ostření štve... možná až díky tobě nelituju, že sem si koupil K-x v době, kdy už uplně končilo a bylo jen o 1 000 levnější než K-r.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 10 led 2012, 19:16

U levné zrcadlovky těžko hledat dokonalost. Naposledy třeba Nikon D40x mě dost šokoval tím, jak mizerně ostří. Skoro pořád vedle. Stejně tak levnější Canony, ale tam hodně záleželo na použitém objektivu.

stevo
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od stevo » 10 led 2012, 19:43

Zdravím tak aj ja prihodím ako sa hovorí pod kotol.Tiež som prechádzal z oly e420 a oly e520 ktore boli tak isto radene ako low end hlavne e420 a myslím si že spracovaním boli na vrchole naprieč značkami.Ale k veci kúpil som Pentax kr z exapra ten ostril dobre ako zo setakom tak aj s 35 2,4 ,sice mal pri žiarovkovom osvetleni tiež menšie problémy,ale s tým som sa napriek tomu čo v danej cenovej kategorii ponúka zmieril.Napriek tomu po troch mesiacoch skončil v servise ostavalo ako keby visiet zrkadlo a po stlačení hocakého tlačidla alebo voliča sa sklápalo ako keby fotil.Tak asi tak.Ale inač som s nim velmi spokojny .
Pentax K5ll.Pentax smc 18-55WR.Pentax smc 50-200WR.Pentax smc 35 f2,4.Sigma 10-20 f4-5,6.Tamron 90 f2,8.

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 10 led 2012, 20:17

Tak nejsem magor, neočekávám zázraky za tu cenu a abych byl upřímný, až na problém s ostřením (který je ale zásadní, kdyby to udělalo jednou, dvakrát z deseti fotek, neřeknu popel, nebo kdyby to byla minimální odchylka, která se už při cloně 4 zcela ztrácí...) na K-r prostě neshledávám nejmenší chybu a z fotťáku jsem byl nadšený, proto mě to také tak žere a mrzí. Protože opravdu aspoń v mém případě šlo o zásadní chybu - nebyl bych ve stavu nafotit pár momentek doma...což někdy, by´t nerad, musím :D
Jinak Oly 420 byl prcek, měl jen tři ostřící body, ovládání pomalu jak kompakt a veliksot jako kompat, ale byl to miláček, skutečně to budu přirovávat k první ženské a budu asi do smrti na něj rád vzpomínat - vždyť jsem se na něm "vyfotil". Konstrukčně byly Olympusy někde jinde, než zbytek světa - takové těla mají jen orpavdu vyšší řady foťáků, a to všechn značek. Mezi levnými pak K-r vede suveréně, přebíjí a dražší Canon D550, a to značně...
Vůbec nepolemizuji, že za ty prachy se hraje na kompromis, souhlasím - ale tady jde prostě o značnou chybu, bohužel.
Co se levných skel týče, opět do mrtě souhlasím, Oly měl tady také náskok, ale pentax na tom není o moc gůře, jestli vůbec. Na to jsem neměl možnost vyzkoušet zákla´dák zatím více, jen mi připadalo, že oproti Olymu je zde trošku větší aberace snad...ale nic zásadního.

Shrnuto - celkově je K-r super stroj, Nikon D3100 je kilometry za ní, Canon 1100D ignoruji zcela - o čem bych uvažoval, je tak 500/550/600D - což ale stojí jiné prachy, má daleko bakelitovější tělo a základní sklo je horší, než Pentaxí, soudě dle testových fotek. Leč - pokud bych, ač nerad, musel nakonec Pentax zabalit, šel bych asi do něj..
Stále ale věřím, že to dopadne. otazpro věštce: co myslíte, bude nástupce i K-r, nebo se Pentax na tenhle segment vykašle?

stevo
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od stevo » 10 led 2012, 20:28

Tak dúfam že to s tými kr-kami dopadne dobre a nebudeme už musiet riešit takéto nepríjemnosti.Ale venovat sa tomu čo nas baví.
Pentax K5ll.Pentax smc 18-55WR.Pentax smc 50-200WR.Pentax smc 35 f2,4.Sigma 10-20 f4-5,6.Tamron 90 f2,8.

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 10 led 2012, 20:36

Věřte, že bych fakt raději fotil :? . No, možná už zítra...tentorkát zkouším přímo v krámu, jen tak 100% budou mít k mojí smůle bílé zářivky, pod kterýma to bude fachat a doma budu, kde jsem byl. Ne, vážně...nějak nevěřím tomu, co psal Rice High, že tohle mi budou dělat všechny... Trošku možná ano, nebo sem tam, ale snad ne tohle...
Kdybych měl zaručeného nástupce za podobnou cenu, který to bude mít vyřešené, skoro si na něj počkám asi ale :)

cibo
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od cibo » 10 led 2012, 20:52

Je to fakt velka skoda ze to AF je take ake je:(
Pani v pentaxe by sa mali konecne uvedomit a nejako to riesit, ked nebol pre nich problem vymysliet 100 farebnych variantov, tak by nemal byt problem urobit 1 firmware.
Pentax K-r
Pentax A 50mm F1,7

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 10 led 2012, 21:10

Hm, hlavně víš co, kdyby to nešlo, neřeknu. Ale ta finta - nastavím WB na žárovku a je to lepší, když dám pak korekci na -10, je to skoro ok (bez natsavení WB na žárovku pořád bída!), ta říká, že by to jít mělo. Stačilo by nějak nadupat do FW, aby při zjištění takového světla (což snad foťák pozná, viz auto WB, které trefuje korektně - jestli dám auto či žárovku je z toho hlediska skoro jedno...) zapnul WB na žárovku (nebo prostě její hodnoty) a provedl korekci AF jen pro ten případ...to by jít skara mělo - a z případu K-5 jsem pochopil, že to asi i jde...
No, jako měli by s tím něco udělat. Jak jsem jim ohledně toho psal, náš Pentax řekl, že to předal Pentax Europe a ti se ještě neozvali - a nečekám, že se ozvou. Kvůli jednomu užvateli, když už je určitě s tímhle otravovalo více lidí...

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 10 led 2012, 21:58

nechcem urazat Vasu skoropravnicku urodzenost, ale auto WB je urcene az po expozicii snimku a zistuje sa statistickym vypoctom z obrazovych dat. Preto aparat nemoze vediet o ake osvetlenie ide bez Vasho urodzeneho zasahu do nastaveni WB. Mozno prave preto je korekcia AF riesena "fintou so ziarovkou"

;-)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

JakubCh
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JakubCh » 10 led 2012, 22:56

V tom případě to je horší a možná to fakt nemá pomocí FW řešení. Na K-5 mohl být problém z jiných důvodů, to ví autoři jejího FW...každopádně tam oprava pomohla :wink:

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“