Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Přesně jak píše Klingo...opravdu to nevybruje. A to s počítadlem může bejt kartou, pokud si tam vložil nějakou kartu na který jsi měl nafocený už předtim jiný fotky, foťák se toho chytil a prostě pokračoval dál. Já jsem si tak z nuly poskočil na šest tisíc
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, čištění je s k-5 opravdu jen takové bzuknutí, ale i to může někdy rušit, hlavně když se aktivuje po každém probuzení, ale furt lepší než to staré drcání.
Používání více karet může udělat v počítání dost velkou paseku. Už se mi to párkrát stalo. Doporučuji karty pravidelně formátovat.
Používání více karet může udělat v počítání dost velkou paseku. Už se mi to párkrát stalo. Doporučuji karty pravidelně formátovat.
-
- Významný člen
Taky je třeba trochu respektovat názvy složek, řazení souborů atd. (v menu Nastavení 2) - doporučuji po formátování příslušné karty ověřit si skutečný počet expozic (třeba na PhotoME), abych se pak v tom neztratil...
Pavel
Děkuji všem za rady a odpovědi, tolik reakcí jsem ani nečekal. S tím počítadlem to tak opravdu je. PhotoME ukázal 123 cvaků. Jde ten počet expozic ve foťáku nějak srovnat? Na PhotoME je neskutečný množství dat o fotce .
Karty používám 3 - Sandisk II, Extrem III a Kingston ultimate X, tak jsem je "testoval" na rychlost zápisu a na jedný z nich byly fotky z k-m a nebyla zformátovaná Příště si dám pozor.
A s tím tichým zabzučením je to tak, jak píše ByWondra. Když si dám ucho na foťák a spustím ho, je to slyšet. Docela mi spadl kámen ze srdce.
Karty používám 3 - Sandisk II, Extrem III a Kingston ultimate X, tak jsem je "testoval" na rychlost zápisu a na jedný z nich byly fotky z k-m a nebyla zformátovaná Příště si dám pozor.
A s tím tichým zabzučením je to tak, jak píše ByWondra. Když si dám ucho na foťák a spustím ho, je to slyšet. Docela mi spadl kámen ze srdce.
Pentax smc DA 40 mm F 2,8 Limited, Pentax smc D FA 100 mm F 2,8 Macro
Pentax smc DA* 60-250 mm F 4,0 (IF) SDM, Sigma 17-70 mm F 2,8-4 DC
Metz 48 AF 1, stativ Benro-C 268+kulová hlava,monopod Benro MC-63
Pentax smc DA* 60-250 mm F 4,0 (IF) SDM, Sigma 17-70 mm F 2,8-4 DC
Metz 48 AF 1, stativ Benro-C 268+kulová hlava,monopod Benro MC-63
-
- Pokročilý uživatel
Mockrát jsem to zkusil - dám si ucho ke svojí K-5 a neslyším prachotřes ani omylem ... Žádný zabzučení.
Sorry za OT: Dnes jsem odnesl reklamovat svýho Tamrona 17-50/2,8 kvůli předostření a cca na 3 týdny ho budu postrádat. A potom možná K-5, protože je tu furt ta možnost, že je to rozhašený v ní. Předostřoval mi podle vzdálenosti zaostřovaného objektu v rozmezí nutných korekcí na foťáku mezi -15 až -20. Je to k vzteku - když zaostří přesně, nebo to dám ručně - tak dělá nádherný fotky. Ale proč s ním furt ostřit ručně, když je v záruce, že?
Pokud pojede pryč i K-5 - snad se zblázním. Nosím ji všude s sebou a za půlrok jsem si na ni zvykl a zamiloval si ji. A navíc jsem svůj starý foťák nedávno prodal ..... Držte mi palce - ať je to tím Tamronem
Sorry za OT: Dnes jsem odnesl reklamovat svýho Tamrona 17-50/2,8 kvůli předostření a cca na 3 týdny ho budu postrádat. A potom možná K-5, protože je tu furt ta možnost, že je to rozhašený v ní. Předostřoval mi podle vzdálenosti zaostřovaného objektu v rozmezí nutných korekcí na foťáku mezi -15 až -20. Je to k vzteku - když zaostří přesně, nebo to dám ručně - tak dělá nádherný fotky. Ale proč s ním furt ostřit ručně, když je v záruce, že?
Pokud pojede pryč i K-5 - snad se zblázním. Nosím ji všude s sebou a za půlrok jsem si na ni zvykl a zamiloval si ji. A navíc jsem svůj starý foťák nedávno prodal ..... Držte mi palce - ať je to tím Tamronem
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
-
- Významný člen
"... žádný zabzučení": jestli to není tím, že čekáš bzučení - a ono jde spíše o cvaknutí/bzuknutí prodloužené na dobu cca 0,3 sekundy (?), podobné tomu, co jsme kdysi slyšeli při spínání kontaktů s pérkem... možná, že lidé, mladší více jak o generaci, uslyší i písknutí, já už ne
Jinak Ti držím palce, ať je to tím sklem - mně kvůli AF vrtají do stroje už několikrát za sebou - prý by snad i vyměnili tělo, ale mají jich teď trochu nedostatek po nějakých záplavách snad v Thajsku
Jinak Ti držím palce, ať je to tím sklem - mně kvůli AF vrtají do stroje už několikrát za sebou - prý by snad i vyměnili tělo, ale mají jich teď trochu nedostatek po nějakých záplavách snad v Thajsku
Pavel
Je to zvuk cca +-13kHz, takže to určite nepočuje každý ja do 15,8kHz, moja do 17kHz. Mám na androide app Favorite Frequencies generátor zvuku od 0 do 20kHz a z neho som vychádzal.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co znamená nutné korekce na foťáku mezi -15 až -20? To je jako úprava AF ve foťáku nebo něco jiného? Myslím ta čísla. Protože já mám úpravu AF u K-5 jen mezi +10 až -10.Želvák Bob píše:Předostřoval mi podle vzdálenosti zaostřovaného objektu v rozmezí nutných korekcí na foťáku mezi -15 až -20.
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
-
- Pokročilý uživatel
jj, úprava AF ve foťáku -10 pro jeden a k tomu i -5 až -10 pro všechny ...
Je možný, že přebírá jen jedno z toho - ale prostě se to hejbe. Někdy víc - jindy míň a to v závislosti jak na vzdálenosti - tak možná i na světle - a už nemám nervy držet to na stativu a před každou změnou vzdálenosti zjišťovat kam to nastavit ... Bez korekcí mám na 50mm při blízkých objektech cca 2 cm předostřeno na větší vzdálenosti (nad cca 10 metrů) se prakticky netrefím při ostření s jakoukoli kompenzací. Leda ručně ... Tristní je to i při zaclonění na 8 či 11, kde už by měla být hloubka ostrosti dost velká, aby pokryla kdejakou odchylku.
Je možný, že přebírá jen jedno z toho - ale prostě se to hejbe. Někdy víc - jindy míň a to v závislosti jak na vzdálenosti - tak možná i na světle - a už nemám nervy držet to na stativu a před každou změnou vzdálenosti zjišťovat kam to nastavit ... Bez korekcí mám na 50mm při blízkých objektech cca 2 cm předostřeno na větší vzdálenosti (nad cca 10 metrů) se prakticky netrefím při ostření s jakoukoli kompenzací. Leda ručně ... Tristní je to i při zaclonění na 8 či 11, kde už by měla být hloubka ostrosti dost velká, aby pokryla kdejakou odchylku.
... sváteční cvakal a zběsilý pilot autobusu a VW buggy ...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Odporucam servis Neviem si predstavit fotit a v podstate sa nikdy netrafit do HO...
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to je ono. Ale foťák přebírá jenom jedno z těch nastavení (což je ale IMHO škoda, že se to nesčítá).Želvák Bob píše:jj, úprava AF ve foťáku -10 pro jeden a k tomu i -5 až -10 pro všechny... Je možný, že přebírá jen jedno z toho - ale prostě se to hejbe.
Cituji návod: I když hodnota úpravy byla uložena s použitím [Pro jeden], a jestliže stisknete
tlačítko 4 s [Pro všechny] zvolené v kroku 3, je použita hodnota [Pro všechny]
namísto hodnoty [Pro jeden].
Takže buď +10 až -10 pro všechna skla, nebo +10 až -10 pro jedno sklo (jeden typ), ale kombinovat se to žel nedá.
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
No ja mám smolu,
reklamovaný prach pod zadným LCD dislejom v Exapro - vyčistené, ani nie za mesiac je tam prach znova, pomaličky sa tam hromadí...
Tiež som reklamoval, že pri použití korekcie tieňov (na akomkoľvek levely) mi robí fotky do bordovo-ružova, najmä na pokožke to je vidieť, aj farby sú presaturované. Vrátilo sa z Exapra, že všetko OK a pritom mi to stále robí s bordovo-ružovým nádychom.
jááááj, Pentax
reklamovaný prach pod zadným LCD dislejom v Exapro - vyčistené, ani nie za mesiac je tam prach znova, pomaličky sa tam hromadí...
Tiež som reklamoval, že pri použití korekcie tieňov (na akomkoľvek levely) mi robí fotky do bordovo-ružova, najmä na pokožke to je vidieť, aj farby sú presaturované. Vrátilo sa z Exapra, že všetko OK a pritom mi to stále robí s bordovo-ružovým nádychom.
jááááj, Pentax
Zdravím a přeji všem nej do Nového roku. Přesaturované barvy mohou být uživatelským nastavením snímku na jas - pravá šipka na čtyřcestném voliči. Dělalo mi to totéž. Nastavil jsem režim normální nebo přirozený, teď přesně nevím a je to OK.
No to ja viem, že tam sa "volia" farby, ale ten bordovo-ružový nádych tým neodstránim, jedine, že by som úplne vypol "vytiahnutie" tieňov (shadow correction), čím by som ale znížil dynamický rozsah.
Tak si sniz saturaci a pohrej si s vyvazenim bile a nastavenim odstinu. Co je an tom tak tezkeho, nastavit si fotak k vlastni spokojenosti? Nota bene K-5.