Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Moderátor: Moderátoři
Re: Problémy s K-5 - na co si dát pozor
Reklamace horního displeje (nečitelnost údajů při standardní teplotě) na K5 proběhla bez problému v servisu v Praze v 10/2011. Horní displej byl vyměněn za nový.
Dále bylo reklamováno špatné nastavení vodováhy K5 a tím pádem i chybně pracující funkce "korekce horizontu" - má K5 přetáčí fotky výrazněji ve směru hodinových ručiček (ověřeno vodováhou), ukazatel natočení těla ukazuje chybně. V servise problém pochopili/uznali, kvůli opravě nutno poslat do Německa - časově nespecifikováno (tedy klasických max. 30 dní). Ještě jednou díky Jardovi (elho_cid) za pomoc při konkretizaci problému, .
Dále bylo reklamováno špatné nastavení vodováhy K5 a tím pádem i chybně pracující funkce "korekce horizontu" - má K5 přetáčí fotky výrazněji ve směru hodinových ručiček (ověřeno vodováhou), ukazatel natočení těla ukazuje chybně. V servise problém pochopili/uznali, kvůli opravě nutno poslat do Německa - časově nespecifikováno (tedy klasických max. 30 dní). Ještě jednou díky Jardovi (elho_cid) za pomoc při konkretizaci problému, .
Rád pomůžu, když můžu.
-
- Pokročilý uživatel
to já naopak doufám, že pentaxa do tohohle konceptu, kterej krade hromadu světla fotosenzoru, nikdy nepůjde. pokud by tohle měla být budoucnost zrcadlovek, tak abych se pomalu začal poohlížet po nějaké bezzrcadlovce od aspoň trochu rozumného výrobce (což není ani oly/panasonic, ani sony, ani nikon a pentax, možná ten samsung to dělá mému srdci nejblíže, ale i tak je to příliš velký komporomis ve srovnání s Kr/K5.Želvák Bob píše:Pevně doufám, že Pentax nezaspí a vyvine taky nějaký stroj této technologie s pevným "polopropustným" zrcadlem - myslím, že tohle je budoucnost zrcadlovek ...
hw: K200D + O-ME53 + klínová matnice, 8xEneloop, Tamron 18-200, Porst Color Reflex MC Auto 55/1.2, (v šuplíku 18-55 II, Vivitar 50/2.0, Jupiter 135/3.5, MD Rokkor 45/2.0, MC Rokkor-X PG 50/1.4); sw: DNG; Photivo/Rawtherapee + GIMP
Vřele souhlasím, SLT je slepá ulička vývoje. Kombinuje nevýhody DSLR a EVIL do jednoho jediného špatného foťáku. I Sony brzo zjistí, že tudy ne a vybodnou se na to.
Sony je vobec taky priekopnik veci, ktore su divne .. uz len ten memorystick .. ale na druhu stranu, kedze maju problem s odoberanim svetla, tak sa snazia to kompenzovat spickovym senzorom a vdaka nemu je K-5 (K-x,K-r) tak dobra v DR.
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kvůli vodováze do Německa? Já bych čekal, že seřízení bude hračka, že to pude nastavit třeba v nějakém servisním menu, podobně jako doladění AF.zirecek píše:Dále bylo reklamováno špatné nastavení vodováhy K5 a tím pádem i chybně pracující funkce "korekce horizontu" - má K5 přetáčí fotky výrazněji ve směru hodinových ručiček (ověřeno vodováhou), ukazatel natočení těla ukazuje chybně. V servise problém pochopili/uznali, kvůli opravě nutno poslat do Německa - časově nespecifikováno (tedy klasických max. 30 dní).
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
To jsem si myslel take, vcetne toho, ze to timpadem nebude dlouho trvat. Bohuzel mi bylo receno, ze to tady neudela a musi to poslat... .
Měl jsem stejný problém s vodováhou a bylo to zpátky další týden, tzn max 10 dní celkem. Ale taky netuším proč to nemůžou udělat tady, tyhle gyročipy se kalibrujou relativně snadno úpravou nějaké proměnné v SW.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Presne ten isty problem som mal na novom K-5 a tiez musel do Nemecka. Tolko roznych nastaveni ma tato masina v menu a takato blbina tam byt nemohla?
K-1 II + D-BG6 (K-1, K-5 II, K-5, K-x, Zenit 11, Beirette VSN)
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Pentax D FA 24-70/2,8, Pentax FA 50/1,4, Pentax D FA 100/2,8 Macro WR
Pentax D FA* 70-200/2,8, Sigma 35/1,4 ART, Irix 15/2,4 Firefly. Blesk Pentax AF 540FGZ
Pěkný den.
Zvažuji přechod na zrcadlovku. Genese Canon G7, N D90, nyní Oly PL2. Zjišťuji, i když se u mne jedná čistě o amatérské rodinné fotografování a zálibu, nejlepší foto jsem dosahoval s D90. Preferuji (pokud možno) v pořadí : kvalitu fotek v oblasti rodiny, krajiny, zvířat a skoro makro, dále pak výklopný displ.
Líbí se mě K-5 přestože výkl. displ nemá. Bohužel, po pečlivém přečtení všech příspěvku na tomto vlákně jsem rozpolcen vedví. Přece namůže být tolik přístrojů jednoho typu s tolika problémy. Samozřejmě, že i ostatní značky mají u svých výrobků různé větší či menší problémy.
Zde to však vypadá, že pokud si koupím K-5 tak s největší pravděpodobností, rovnající se téměř jistotě, jej za pár dnů ponesu na reklamaci. Jednou prach, podruhé ostření pak zase přepaly s bleskem atp.
Pro jistotu prosím o sdělení některých detailů u K-5.
1) Existuje tzv. tracking (doufám že se to tak píše) autom. sledování jednou zaostřeného objektu,
2) Jaký by byl sortiment objektivů pro výše uvedené činnosti využití.
3) pokud by bylo nutné změnit vaši foto výbavu, jaká by byla vaše volba nového modelu (pokud možno ve stejné kvalitativní a cenové hladině).
Děkuji za trpělivost a trpělivě očekávám váš názor.
JanKo
Zvažuji přechod na zrcadlovku. Genese Canon G7, N D90, nyní Oly PL2. Zjišťuji, i když se u mne jedná čistě o amatérské rodinné fotografování a zálibu, nejlepší foto jsem dosahoval s D90. Preferuji (pokud možno) v pořadí : kvalitu fotek v oblasti rodiny, krajiny, zvířat a skoro makro, dále pak výklopný displ.
Líbí se mě K-5 přestože výkl. displ nemá. Bohužel, po pečlivém přečtení všech příspěvku na tomto vlákně jsem rozpolcen vedví. Přece namůže být tolik přístrojů jednoho typu s tolika problémy. Samozřejmě, že i ostatní značky mají u svých výrobků různé větší či menší problémy.
Zde to však vypadá, že pokud si koupím K-5 tak s největší pravděpodobností, rovnající se téměř jistotě, jej za pár dnů ponesu na reklamaci. Jednou prach, podruhé ostření pak zase přepaly s bleskem atp.
Pro jistotu prosím o sdělení některých detailů u K-5.
1) Existuje tzv. tracking (doufám že se to tak píše) autom. sledování jednou zaostřeného objektu,
2) Jaký by byl sortiment objektivů pro výše uvedené činnosti využití.
3) pokud by bylo nutné změnit vaši foto výbavu, jaká by byla vaše volba nového modelu (pokud možno ve stejné kvalitativní a cenové hladině).
Děkuji za trpělivost a trpělivě očekávám váš názor.
JanKo
K-5 je nejprodávanější Pentax za dlouhou dobu a má opravdu hodně funkcí, což znamená hodně uživatelů a hodně různých věcí, které můžou být v nepořádku. Já už ho reklamoval dvakrát (jednou prach na snímači a jednou kalibrace vodováhy) a stejně nelituju.
Jinak k otázkám:
1) Má a funguje, ale ne tak dobře jako u třeba Nikonu D300 nebo D7000, nebo u Canonu 7D.
2) Někdy předminulý týden jsem dostal podobnou otázku a ve fotoškoda měli 66 typů objektivů pro Pentax skladem nových. Plus ještě další desítky v jejich bazaru a stovky dalších objektivů se dají poshánět po ebay a podobně. A to jsou jen objektivy vyrobené s bajonetem pentax, pak jsou tu redukce a přestavby...
3) Kvalitativní a cenové? Asi Canon 7D. Než přišla na trh K-5, tak jsem uvažoval o přechodu na něj.
Jinak ale s výklopným displejem Canon 60D nebo Nikon d5100 poslouží taky dobře.
Jinak k otázkám:
1) Má a funguje, ale ne tak dobře jako u třeba Nikonu D300 nebo D7000, nebo u Canonu 7D.
2) Někdy předminulý týden jsem dostal podobnou otázku a ve fotoškoda měli 66 typů objektivů pro Pentax skladem nových. Plus ještě další desítky v jejich bazaru a stovky dalších objektivů se dají poshánět po ebay a podobně. A to jsou jen objektivy vyrobené s bajonetem pentax, pak jsou tu redukce a přestavby...
3) Kvalitativní a cenové? Asi Canon 7D. Než přišla na trh K-5, tak jsem uvažoval o přechodu na něj.
Jinak ale s výklopným displejem Canon 60D nebo Nikon d5100 poslouží taky dobře.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ved nepočkaš na nastupcu po k-5? Novy model bude zrejme na konci zimy.
Chcel by som podotknuť,že toto je forum Pentax,čiže je tu úplne všetko,dobré i zlé, treba si pozrieť fora iných značiek-problémy,treba presne vedieť čo chceme fotiť... Ja osobne mám iba K-x,ale keby som vedel dóbre fotiť,nepotrebujem ani K-5 ani N d 7000 ani žiadny Kanon...V dnešnej dobe sú problémy s elektronikou v každom odvetví.
K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5
Mám od středy novou K-5 a narazil jsem na zvláštní problém.Počítadlo mi najednou skočilo z 0049 na 1491 A druhá věc. Po zapnutí se nespustí odstranění prachu (nezavibruje) i když mám tuto akci v menu zapnutou. Na starým k-m to funguje bez problému 3 roky a taky jsem neměl nějaký problém s prachem na čipu. je to na reklamaci nebo někde dělám chybu? Nebo mám kontaktovat pana Kautského ze servisu? Děkuji za jakékoliv rady.
Pentax smc DA 40 mm F 2,8 Limited, Pentax smc D FA 100 mm F 2,8 Macro
Pentax smc DA* 60-250 mm F 4,0 (IF) SDM, Sigma 17-70 mm F 2,8-4 DC
Metz 48 AF 1, stativ Benro-C 268+kulová hlava,monopod Benro MC-63
Pentax smc DA* 60-250 mm F 4,0 (IF) SDM, Sigma 17-70 mm F 2,8-4 DC
Metz 48 AF 1, stativ Benro-C 268+kulová hlava,monopod Benro MC-63
To počítadlo neviem ale u K-5 už telo nevibrije,je tam už ultrazvukové čistenie takže to nepoznáš.Tí z veľmi dobrým sluchom počujú jemné pískanie.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér