Pentax K-5
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax K-5
Já mám af-c nastaveno na prioritu ostření, on žádný můj objektiv není ta kategorie co Sigma 70-200 verze 2, takže raději pomalu a jistě. Da*50-135 byl první SDM objektiv a ta rychlost není nijak špičková. DA*60-250 je subjektivně tak 2x rychlejší.
Abych nebyl hnidopych, poslal jsem kluka s drakem na chodník - trasa 25 m. Pořídíl jsem dvě série á 8 snímků. čas 1/1250, ISO 1000, cl. 3,5. AF-C priorita ostření. Abych to AF-C usnadnil použil jsem ohnisko 35 mm, takže při statickém snímání by cokoli od 7m do 16 m od objektivu mělo být ostré. Rychlost snímání 3 fps. Cihlový sloupek na startu je hezky ostrý. Bohužel ostrý zůstává i nadále, zatímco běžec je hezky rovnoměrně nezaostřený na všech snímcích. SR bylo vypnuté, abych eliminoval kmitání senzoru způbené závěrkou.
Hilda
Hilda
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
SR mám pokaždé on, můžeš se dát foto v plném rozlišení? Rád bych to viděl...
Zajdi do servisu, třeba poradí, nebo se na to podívají, já s tou sigmou fakt nemám problém...
Dej to třeba na ulož.to... nebo tak někde.
Dík
Zajdi do servisu, třeba poradí, nebo se na to podívají, já s tou sigmou fakt nemám problém...
Dej to třeba na ulož.to... nebo tak někde.
Dík
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
To je hodně podivné. Byl ten kluk vůbec zaměřený ostřícím bodem? Jinak si to nedovedu vysvětlit
Asi je pro Pentaxisty těžké akceptovat, že něco u Px nefunguje jak má. Myslím, že zajdu v pondělí do servisu (již po třetí za posledních 5 měsíců) a oni to asi pošlou do Hamburku, protože po poslední opravě AF řekl technik servisu, že příště už to pošle na specializovaný servis - ten je bohužel v Hamburku.
Hilda
Hilda
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud už jednou byl v servise s AF, tak to mnohé vysvětluje
Jinak vím že PX není 100% dobrý fotak, ale mnohé se s ním dá fotit a mnohé ne
Kdybych měl více financí tak bych rovnou šel do TOP foťáku od C nebo N s TOP skly, ale zatím na to není...
Tak snad servis pomůže, a doporučuji aby ti to vzali i s objektivy, ať to seřídí přímo na ně, na tom bych si trval...
Jinak vím že PX není 100% dobrý fotak, ale mnohé se s ním dá fotit a mnohé ne
Kdybych měl více financí tak bych rovnou šel do TOP foťáku od C nebo N s TOP skly, ale zatím na to není...
Tak snad servis pomůže, a doporučuji aby ti to vzali i s objektivy, ať to seřídí přímo na ně, na tom bych si trval...
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
Že něco nefunguje jak má, se občas stává, to akceptuju. Jenže tohle je podle tvého popisu dost extrémní případ. Když mi kamarád řekl, že si při vystupování z auta udělal otevřenou zlomeninu nohy, taky jsem reagoval, že to snad není možný. I když jsem ho s tou nohou gypsu měl před sebou.hilda4sea píše:Asi je pro Pentaxisty těžké akceptovat, že něco u Px nefunguje jak má. Myslím, že zajdu v pondělí do servisu (již po třetí za posledních 5 měsíců) a oni to asi pošlou do Hamburku, protože po poslední opravě AF řekl technik servisu, že příště už to pošle na specializovaný servis - ten je bohužel v Hamburku.
Hilda
Tak přeju hodně štěstí při reklamaci.
Čo sa nedá s Pentaxom fotiť ?Dmb píše:ale mnohé se s ním dá fotit a mnohé ne
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ne přímo nedá, jenom je to obrovský problém - FPS třeba (Lukostřelba - jak vylétá šíp) + některé rychlejší sporty kde potřebuje být rychlý a přesný AF...
Tak to áno .. ale inak s FPS najlepšie niečo čo nemá mechanickú uzávierku .. zvoliť ten správny nástroj je základ úspechu.
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
Tak už je to vyřízeno! Neostřící K5 letí do Hamburku na opravu AF. Je to už čtvrtá oprava. Musím uznat, že minimálně na počet oprav Px vítězí nad všemi mými předchozími foťáky.
Hilda
Hilda
Poďakuj HnOYA-i.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ja ti neviem, ale lukostrelbu je lepsie fotit na postreh jednym snimkom a nie na fps. Mas vyssiu sancu trafit sa tam kam potrebujesDmb píše:Ne přímo nedá, jenom je to obrovský problém - FPS třeba (Lukostřelba - jak vylétá šíp) + některé rychlejší sporty kde potřebuje být rychlý a přesný AF...
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
Když jsem byl mladý, střílel jsem závodně z luku. Pro vaše fotografické úvahy vám poskytnu základní informaci: vytřelený šíp míjí lučiště rychlostí převyšující 90m/s (zhruba 300 - 350 fps).
Hilda
Hilda
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Preto hovorim, ze je to istejsie na postreh ako na fps Samozrejme, ze je to loteria a odpadu bude vela... ak sa vobec trafi aspon jedna fotkahilda4sea píše:Když jsem byl mladý, střílel jsem závodně z luku. Pro vaše fotografické úvahy vám poskytnu základní informaci: vytřelený šíp míjí lučiště rychlostí převyšující 90m/s (zhruba 300 - 350 fps).
Hilda
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky