jen tak - flejm

Moderátor: Moderátoři

GT40

Re: jen tak - flejm

Příspěvek od GT40 » 05 říj 2011, 02:05

zdeny píše:Myslím, že ho baví provokovat a trochu se předvádí, nicméně v lecčems má pravdu. Přijít v ČR na prodejnu, vzít do ruky a zkoušet různé objektivy, a na mnoha místech i tělo je prostě problém.
Víš já tady provokovat nepřišel. Kdybys četl pozorně tak víš, že jsem začínal u pochvaly 24mpix snímače sony... A předvádět se nepředvádím vůbec. To bych musel mít 1D Mark IV, objektivů za milión a těžký úraz hlavy.... Jde o to, že je poněkud nefér srovnávat nové generace 1Ds řady u Canonu a ameterských řad u Pentaxu. Realita je taková, že Canon trh zahuštěný 7-dmi modely a své tu NEnalezne opravdu málokdo...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

GT40

Re: recenze Q

Příspěvek od GT40 » 05 říj 2011, 02:35

elho_cid píše:
smalincik píše:Trochu mi uniká smysl působení GT40 na našem fóru. Zvláště když má mezery ve všeobecném přehledu o Pentaxu.
On má mezery i ve znalostech samotného Canonu.
No ačkoliv musím uznat, že pouze přensou znalostí dat uvedení modelů je živa fotografova závěrka a největší temno-komorovou radostí je letět pro objektiv do zahraničí, stále mi nikdo nevysvětlil, proč má "novinka" 18-135 tak zoufalé hodnocení na photozone.de. Asi Klaus málo jede na ustalovači, co? Už by mu konečně měli naordinovat týden lazní ve fotografické chemii, aby se mu konečně rozsvítilo.

No těšme se na Photokinu, to teprv bude Canonáda :D :lol: :lol:

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 05 říj 2011, 07:58

Nejsem zastánce cenzury, ale jestli se dál budeš chovat jako hovado, tak tady máš banán. Jasný?

zdeny
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od zdeny » 05 říj 2011, 08:14

A předvádět se nepředvádím vůbec. To bych musel mít 1D Mark IV, objektivů za milión a těžký úraz hlavy....
Předvádíš se docela dost. Stačí když si po sobě přečteš své příspěvky... Výbavu ani úraz hlavy neposoudím, na to druhé mám lehké podezření :-), už z toho jak se čílíš :-D
Zdenek

qwert
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od qwert » 05 říj 2011, 08:44

od GT40: Víš ani jeden z nás nemá podmínky na to aby udělal objektivní srovnání K5 a 7D, ale můžeme se třeba podívat někam kde už to někdo udělal... Já navštěvuji dpreview.com... A ejhle ten 7D asi musí být taky v mnoha věcech před K5, když má lepší skóre...

No nechcel som sa miešať do debaty, ale predsa by ma zaujímalo, aké dípírevjuvkom Ty navštevuješ . Lebo na mojom dípí má 7D o 1% lepšie hodnotenie ako K5 . Inak povedané rozdiel 84% a 83% je jedna stotina celku. A keď na mojom dípí komparujem, tak som zistil že 7D je lepšia v 5-tich položkách a K5 je lepšia od D7 v 4 položkách. Dve položky sú zhodné. Ale v tých podstatných - prečo vlastne foťáky kupujeme (aby boli pekné obrázky :wink: ) ako je kvalita obrazu v raw, kvalita obrazu v jpeg, výkon na vysoké ISO je lepší K5. Dokonca ospevovaný kanónovský metering and focus acccuracy má K5 rovnaký ako d7
To nebol dobrý príklad na tému Pentax vs Canon. Skús ešte raz.
K-5, DA 15/4 Ltd, DA 35/2.8 Ltd, DA 70/2.4 Ltd, DFA 100/2,8 WR, DA 16-45/4,
Tamron 28-75/2.8, Sigma 17-50/2,8 EX, Sigma 50-150/2.8 EX II, Sigma 100-300/4
AF 540FGZ, Velbon Sherpa 800R, Kalahari Kaama (čistý bůvol)

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 05 říj 2011, 08:53

Nechápem čo riešite, GT40 má na 90% z toho všetkého napísaného pravdu a my to všetci veľmi dobre vieme, tak nerozumiem prečo zrazu ježíte srst. U Pentaxu sme prevažne z cenových dôvodov, Pentax má v inováciach stále navrch pred konkurenciou a pomer a výkon/cena jednoznačne. Trocha inak je to cenovo medzi kvalitnými Pentax sklami jak pevnými, tak zoom kde konkurencia hlavne C a N jednoznačne vedie, pretože ak nemám na nové, tak si to nájdem v bazári na Slovensku v Čechách. Ak Vás uráža trocha štipľavejšie komentovanie tohto ultrazoomu a prekladanie termínov nástupcov jednotlivých modelov....asi pichol do živého :lol:

Edit: to porovnanie tiel tiež neviem skadiaľ máš

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 05 říj 2011, 08:56

Todle vlákno mělo být už dávno zavřené a pokud možno i smazané...
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

Alenka_K5
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Alenka_K5 » 05 říj 2011, 10:07

Také si myslím, že GT40 nenapsal nic vyloženě sprostého, co by stálo za cenzuru.

Ve většině věcí má pravdu a píše je celkem rozumně.

Na stranu druhou trochu nechápu, proč jde na Pentaxácké fórum, aby se s námi podělil o tyhle věci. Také nechodíme na Canon fóra, kde bychom poukazovali na nedokonalosti jejich systému. Třeba na to, že za uplynulé léta nevydal žádnou rozumnou zrcadlovku.

Ale to na tom nic nemění. Nevim, proč by měl dostat banán. Neni vulgární, více méně má pravdu. Tak se s nim nebavte.

Já jsem s K5 maximálně spokojená a to je snad to, o co nám jde. To jestli někdo píše někde na fóru tohle či tamto. Nebo jestli nějakej test dopadne tak či onak. Samozřejmě i mě nějaké věci občas štvou. Třeba bych si ráda koupila taky nějakou levnou 50ku za pár tis. Na 55* zrovna nemam (a i kdybych měla, tak bych si jí stejně nepořídila, ale jela bych s malou třeba do Disneylandu). Ale to je život :-).

lto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lto » 05 říj 2011, 10:12

GT40 píše:stále mi nikdo nevysvětlil, proč má "novinka" 18-135 tak zoufalé hodnocení na photozone.de.
Porovnaj si to s http://www.photozone.de/canon-eos/462-c ... 135_3556is .. seťák ku Canon 7D :wink:
Alenka_K5 píše:Třeba bych si ráda koupila taky nějakou levnou 50ku za pár tis
Čo napríklad staršia 50/1,7 ? Buď M verzia, cca 30e, alebo A verzia (neviem či je presne to isté sklo) za asi 50e. M-ko mám a je to super sklíčko.
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1

Alenka_K5
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Alenka_K5 » 05 říj 2011, 10:19

To jo, ale nebude mít AF ne? A to já bych asi nedala. Hlavně fotím na vycházkách s malou a sotva stíhám fotim, natož ještě ostřit :-).

A manžílek je taky plátce DPH a tyhle věci dává do účta, takže pro mě nejsou bazarové koupě moc výhodné a lepší koupit nové.

Úplně ideální je pro mě třeba ta 35. Neni drahá a proti seťáku má lepší obraz. Takovej skel bych si přála více.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 05 říj 2011, 10:23

Alenka_K5 píše:Já jsem s K5 maximálně spokojená a to je snad to, o co nám jde. To jestli někdo píše někde na fóru tohle či tamto. Nebo jestli nějakej test dopadne tak či onak. Samozřejmě i mě nějaké věci občas štvou. Třeba bych si ráda koupila taky nějakou levnou 50ku za pár tis. Na 55* zrovna nemam (a i kdybych měla, tak bych si jí stejně nepořídila, ale jela bych s malou třeba do Disneylandu). Ale to je život :-).
Vím, že nový EF 50 1,8 na Canon stojí cca 3000, koupil jsem ho někdy předloni přítelkyni k vánocům. Upřímně řečeno na to jaký je to objektiv je dost drahý i za ty peníze.

Alenka_K5
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Alenka_K5 » 05 říj 2011, 10:33

Takhle, já je neznám. Ani jsem nečetla žádnou recenzi. Ale třeba ta EF 50 1,8 stojí 2 tis bez daně. A za ty peníze snad nemusí bejt špatná, ne? Ale nejde jen o ten. Kdybych uvažovala o relaci 7 tis bez DPH, tak mam kromě té 50 na výběr 28/2,8, 35/2,0, 50/1,4 USM a ještě 85/1,8. U Pentaxu už v téhle kategorii nic neseženu :-(.

Ale to je život. Ono stejně ta 35 mi přijde, že je nejlepší délka.

lto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lto » 05 říj 2011, 13:48

Alenka_K5 píše:To jo, ale nebude mít AF ne? A to já bych asi nedala. Hlavně fotím na vycházkách s malou a sotva stíhám fotim, natož ještě ostřit :-).
Ah, tak to ano .. na deti je niekedy málo aj ten najrýchlejší AF :mrgreen:
Alenka_K5 píše:tak mam kromě té 50 na výběr 28/2,8, 35/2,0, 50/1,4 USM a ještě 85/1,8. U Pentaxu už v téhle kategorii nic neseženu
V cene do 300e bez DPH sa da kupit FA 1,4/50 mm, DA 2,8/40mm Limited, mozno DA 2,8/35mm Makro Limited a DA 2,4/35mm AL, ale porovnat ich neviem...

Alenka_K5
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Alenka_K5 » 05 říj 2011, 14:11

Já jsem je za podobné peníze nenašla. Nejblíže byl FA 50/1,4, který se mi ale zdá i tak poměrně drahý. Ale to je celkem jedno. 35 stejně mám a kdyby jsem teď o něčem uvažovala, tak by to byla 50 nebo spíš něco ještě delšího. Nejraději bych třeba 70 LTD, ale to už je na mě moc peněz.

lto
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lto » 05 říj 2011, 21:58

No mas pravdu, pozrel som si kurz, je mensi, nez som myslel :o .. aj ked teda predpokladam, ze cez Pentax klub by to bolo o nieco menej nez su oficialne ceny. Ale to som len tak rozmyslal nahlas :D .. inak ale ten 70 ltd, kebyze byvas v USA, tak sa novy da kupit o 200e lacnejsie :shock:

Odpovědět

Zpět na „Jen tak“