...super, určite prídem, napíšem Ti SZ na kontaktovanie...kingfisher píše:Bobo2
odkial si? ak by si mal cestu do KE, tak sa ozvi. Sadneme na kafe do centra a mozes si spravit par testovacich fotiek s 31-kou.
Pentax FA 31mm F1.8 AL Limited
Moderátor: Moderátoři
Re: Pentax FA 31mm F1.8 AL Limited
-
- Pokročilý uživatel
tym padom mu odpada to cestovanie .....dik, yoliyoli píše:Bobo je z Ke....a to ešte o sebe neviete???
-
- Pokročilý uživatel
v pohode, daj vediet....ale aby nevznikla mylna predstava - predavat tu 31tku nemienimbobo2 píše:...super, určite prídem, napíšem Ti SZ na kontaktovanie...
V USA jej prodávají http://www.bhphotovideo.com/c/product/3 ... _31mm.html
Silně o tom uvažuji. A nestojí to tolik jako u nás. Akorát nevm zda je to Made in Japan..
Silně o tom uvažuji. A nestojí to tolik jako u nás. Akorát nevm zda je to Made in Japan..
není, mám ho do nich koupený, cena ti ale trochu vyskočí - + doprava, z toho daň a clo - mně se navíc trochu zhoupnul kurz z 16.60 výš a celkově vyšel na cca 24 tis.
čerstvě jsem se vrátil z dolomit, až vybalím, tak pak postnu nějaké foto
čerstvě jsem se vrátil z dolomit, až vybalím, tak pak postnu nějaké foto
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
takže pár prvních poznatků z používání tohoto sklíčka
u mne ne vždy zaostří AF přesně, musím pohlídat HO, případně zaostřit ručně. dále tonalita fotek se mi ne vždy líbí. Zkoušel jsem na kamarádově K 5, tam si s jeho foťákem sklo sedlo, až jsem záviděl. Ostřilo i při cloně 1.8 bez chyby a i v blbých světelných podmínkách k testovaným fotkám jsem neměl co vytknout. (Kamarád jo - fungoval jako testovací králík a nelíbilo se mu moje nadšení nad dokonalým, nekompromisním zobrazením jeho obličeje).
Do Dolomit jsem sebou měl i wr 100 makro, protože v té době tam kvetou orchideje a jiné krásné kytky. Nakonec wr 100 makro zůstal v batohu, protože se mi víc líbil bokeh u 31 a pokud nechci fotit detail kytky či brouka, tak 31 nezaostává.
Další poznanou výhodou v terénu je kupodivu to, že se jedná o 31 mm a oproti původně zvažované 35mm f2.0 či jeho novému klonu, je širší. Když jsem několikrát měl kompozici natěsno a v horách ustoupit nebylo kam, tak jsem peněz navíc nelitoval.
u mne ne vždy zaostří AF přesně, musím pohlídat HO, případně zaostřit ručně. dále tonalita fotek se mi ne vždy líbí. Zkoušel jsem na kamarádově K 5, tam si s jeho foťákem sklo sedlo, až jsem záviděl. Ostřilo i při cloně 1.8 bez chyby a i v blbých světelných podmínkách k testovaným fotkám jsem neměl co vytknout. (Kamarád jo - fungoval jako testovací králík a nelíbilo se mu moje nadšení nad dokonalým, nekompromisním zobrazením jeho obličeje).
Do Dolomit jsem sebou měl i wr 100 makro, protože v té době tam kvetou orchideje a jiné krásné kytky. Nakonec wr 100 makro zůstal v batohu, protože se mi víc líbil bokeh u 31 a pokud nechci fotit detail kytky či brouka, tak 31 nezaostává.
Další poznanou výhodou v terénu je kupodivu to, že se jedná o 31 mm a oproti původně zvažované 35mm f2.0 či jeho novému klonu, je širší. Když jsem několikrát měl kompozici natěsno a v horách ustoupit nebylo kam, tak jsem peněz navíc nelitoval.
Sony A7R III
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
2cocik: Gratuluju k tomuhle parádnímu sklíčku, mě ostří po seřízení v servisu naprosto přesně i na f1.8. Teď se mi stala málem nepříjemná věc v brašně - 31čka byla norm. na výšku a při přenosu se nějak uvolnila ta horní krytka a když jsem otevřel brašnu, tak se kývala skoro kolmo no přední čočku, tak jsem se hoooodně opotil, naštěstí k poškrábání/kontaktu nedošlo, tak bacha na to, zdánlivá pitomost a jaký může mít důsledky, už ho přenáším zagumičkovanej:)
btw. já testuju ostrost a přesnost ostření na přítelce a tý se taky nelíbí přiblížení na monitoru na 100%, tak jsem jí musel ukázat jak vypadá přiblížení na 100% ze středoformátu, tak nadávala o něco míň
btw. já testuju ostrost a přesnost ostření na přítelce a tý se taky nelíbí přiblížení na monitoru na 100%, tak jsem jí musel ukázat jak vypadá přiblížení na 100% ze středoformátu, tak nadávala o něco míň
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
-
- Pokročilý uživatel
2cocik: gratulujem k 31tke...vyborne sklicko, cim dlhsie ho pouzivam tym viac sa mi paci. Autofokus K20D je s 31 dost naladovy, aj po korekcii AF bohuzial. Neviem presne co myslis tym problemom s tonalitou 31, mne naopak pride skvela, mozno pretoze vedome trochu snimky podexponujem. Ale zrejme je to otazka osobnych preferencii.
některé fotky byly přesvětlené - naučil jsem si to pohlídat, naproti tomu fotky z 15/4 Ltd. jsou zase někdy oproti reálu tmavší
Sony A7R III
tak jsem si myslel, že se pokochám recenzí jednoho ze skvostů pentaxu ale namísto toho sem se zděsil...
myslíte, že se jedná opravdu o smůlu na špatný kus? nebo je vietnamská 31 tak špatná obecně???
závěr Optyczne jen pro otrlé povahy a hlavně ne pro fanatické vyznavače pentaxu (jsou použita slova jako hanba a pod...)
http://www.optyczne.pl/235.11-Test_obie ... wanie.html
myslíte, že se jedná opravdu o smůlu na špatný kus? nebo je vietnamská 31 tak špatná obecně???
závěr Optyczne jen pro otrlé povahy a hlavně ne pro fanatické vyznavače pentaxu (jsou použita slova jako hanba a pod...)
http://www.optyczne.pl/235.11-Test_obie ... wanie.html
Recenze na optyzcne jsou tradičně na hony vzdálené realitě. Asi bych to zkrátka ignoroval a spolehl se na recenzi photozone.
Je rozdíl mezi FA 31 mm f/1.8 AL a FA 31 mm f/1.8 AL Limited nebo prostě jen nenapsali celý název?
Zdenek
...je len jeden FA 31/1,8....
Mám ho možnosť mať teraz na chvíľu požičaný a popri FA 35/2, ktorý mám už dlho konštatujem, že má navrch v podaní priestorovosti, bokeh je tiež trochu bohatší, ostatné je viac menej vyrovnané. Samozrejme konštrukčne je 31-ka na tom lepšie. Myslím - trochu preceňovaný objektív...Zatiaľ ma nezaujal tak ako napr. FA24/2 alebo 43/1,9.
Ale neodmietol by som rozumnú ponuka na kúpu...
Mám ho možnosť mať teraz na chvíľu požičaný a popri FA 35/2, ktorý mám už dlho konštatujem, že má navrch v podaní priestorovosti, bokeh je tiež trochu bohatší, ostatné je viac menej vyrovnané. Samozrejme konštrukčne je 31-ka na tom lepšie. Myslím - trochu preceňovaný objektív...Zatiaľ ma nezaujal tak ako napr. FA24/2 alebo 43/1,9.
Ale neodmietol by som rozumnú ponuka na kúpu...
trosku by ma zaujimal ten naladovy AF, co pod tym presne myslis? mam doma na dlhsie tesovanie FA77. Urobil som s nim uz viac ako 200 zaberov, drviva vacsina na nizkych clonach a ziaden problem, ziaden FF/BF, sero, svetlo, atd... bez akejkolvek korekcie na K20. By som predpokladal podobne spravanie sa aj FA31. Velmi silne nad nou totiz rozmyslam.kingfisher píše:2cocik: gratulujem k 31tke...vyborne sklicko, cim dlhsie ho pouzivam tym viac sa mi paci. Autofokus K20D je s 31 dost naladovy, aj po korekcii AF bohuzial. Neviem presne co myslis tym problemom s tonalitou 31, mne naopak pride skvela, mozno pretoze vedome trochu snimky podexponujem. Ale zrejme je to otazka osobnych preferencii.