v tom pripade ti pojde v pohode aj sigma a ostatne... ja som potreboval HSM tak som sigmu tehda vratil do shopuduves píše:Na HSM to nepotrebujem, ten Tamron 70-200 ma ostrenie z tela.
Telekonvertor
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Telekonvertor
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
Ahoj, ja som na fóre nový .. a bojím sa prispievať, kedže som začiatočník, fotiť veľmi neviem .. a vy ste tu samí skúsení a šikovní fotografovia. Myslím vážne. Ale všimol som si, že riešiš telekonvertor .. ja to Kenko 1.5x s prenosom SDM mám , občas to používam a keďže som si všimol aj mesto BA, tak môžem v tom pomôcť
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
Zdar, to ma zaujíma. Ak by si nenamietal, mohli by sme si dohodnúť stretko, do BA to mám kúsok.lto píše:Ahoj, ja som na fóre nový .. a bojím sa prispievať, kedže som začiatočník, fotiť veľmi neviem .. a vy ste tu samí skúsení a šikovní fotografovia. Myslím vážne. Ale všimol som si, že riešiš telekonvertor .. ja to Kenko 1.5x s prenosom SDM mám , občas to používam a keďže som si všimol aj mesto BA, tak môžem v tom pomôcť
Chcem skúsiť ako to funguje s DA*200.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
Kľudne sa môžme dohodnúť. Ja mám AF tele-objektív len 55-300tku, výborný objektív ale bez SDM, neviem teda posúdiť, či a ako SDM funguje. Ale neprenáša clonu a ani ohnisko . TC som kupoval, keďže som rozmýšľal nad 300*DA/4, akurát, že nejak ho prestali dovážať a potom som už nepátral čo a ako. Okrem neho mám Kenko 2x TelePlusMC7 macro, nejaký starý Pentax 2x TK2 a AFA 1.7x (aj tieto môžem poskytnúť), chýba len svetelný dlhý teleobjektív ..
edit: clonu a ohnisko a prenáša ako píše marauder, ale neprepočítane .. tak som to pôvodne myslel , keď tak SS
edit: clonu a ohnisko a prenáša ako píše marauder, ale neprepočítane .. tak som to pôvodne myslel , keď tak SS
Naposledy upravil(a) lto dne 01 črc 2011, 16:17, celkem upraveno 2 x.
Pentax K-x, Lumix FZ18, Olympus E-PL1
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám Kenko DG P/AF 1.5x Teleplus MC (bez SDM prenosu) a údaje o objektíve, clone a ohniskovej vzdialenosti (samozrejme neprepočítanej) prenáša. S Tamronom 70-200/2.8 je ostrenie pomerne hlučné a relatívne pomalé, ale ak sa nefotia rýchle deje, tak sa s tým dá pracovať...
K-5, K100D, DA12-24, FA50/1.4, Tamron 17-50/2.8 + 28-75/2.8 + 70-200/2.8, Sigma 24/2.8 SWII, Samyang 8/3.5, Helios 44-3, MIR-1, AF-540FGZ, Metz 58AF-1, Giottos MT7370-MH1300-657 + MML3270B, Triopo GT-3228X8C
http://picasaweb.google.sk/velijura100
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ako?lto píše:Ahoj, ja som na fóre nový .. a bojím sa prispievať, kedže som začiatočník, fotiť veľmi neviem .. a vy ste tu samí skúsení a šikovní fotografovia. Myslím vážne. Ale všimol som si, že riešiš telekonvertor .. ja to Kenko 1.5x s prenosom SDM mám , občas to používam a keďže som si všimol aj mesto BA, tak môžem v tom pomôcť
Som z BA
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Takže na letovky možem zabudnuť?marauder píše:Mám Kenko DG P/AF 1.5x Teleplus MC (bez SDM prenosu) a údaje o objektíve, clone a ohniskovej vzdialenosti (samozrejme neprepočítanej) prenáša. S Tamronom 70-200/2.8 je ostrenie pomerne hlučné a relatívne pomalé, ale ak sa nefotia rýchle deje, tak sa s tým dá pracovať...
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
AF u K100D je celkovo dosť pomalý, u novších modelov to môže byť iné...čo som mal pár dni K-5 (ktorá je momentálne v servise u dodávateľa), tak tam bol AF o poznanie rýchlejší...
Samozrejme záleží aj ako a čo fotíš - ak máš na danom objekte ostriaci bod a predostrené, tak ho vie zachytiť a držať sa ho.
Bez nejakých veľkých problémov som s ním fotil na leteckých dňoch a rôznych akciách, vtáky v lete som ešte neskúšal...
Samozrejme záleží aj ako a čo fotíš - ak máš na danom objekte ostriaci bod a predostrené, tak ho vie zachytiť a držať sa ho.
Bez nejakých veľkých problémov som s ním fotil na leteckých dňoch a rôznych akciách, vtáky v lete som ešte neskúšal...
K-5, K100D, DA12-24, FA50/1.4, Tamron 17-50/2.8 + 28-75/2.8 + 70-200/2.8, Sigma 24/2.8 SWII, Samyang 8/3.5, Helios 44-3, MIR-1, AF-540FGZ, Metz 58AF-1, Giottos MT7370-MH1300-657 + MML3270B, Triopo GT-3228X8C
měl sem tyto telekonvertory:
TC Tamron 1,4x -PzAF MC4
TC Kenko 2x AF Tele Plus MC7
s Kenkem, i když měl kontakty Power zoom, fungoval AF přes hřídel, SDM ne.
s Tamronem SDM šlalapo celkem rychle (DA300 na K20D), ale trochu to oscilovalo. Použití na ptáky ? - jedině když někde chvíli poseděly. Fakt mě to zklamalo. A delší sklo pentax prostě nedělá a ani dělat nebude, to samé platí o TC. Všechno sem prodal a pořídil sigmu 120-300 1:2,8 a 2x TC a na canon 40D jede ostření parádně i na letovky.
TC Tamron 1,4x -PzAF MC4
TC Kenko 2x AF Tele Plus MC7
s Kenkem, i když měl kontakty Power zoom, fungoval AF přes hřídel, SDM ne.
s Tamronem SDM šlalapo celkem rychle (DA300 na K20D), ale trochu to oscilovalo. Použití na ptáky ? - jedině když někde chvíli poseděly. Fakt mě to zklamalo. A delší sklo pentax prostě nedělá a ani dělat nebude, to samé platí o TC. Všechno sem prodal a pořídil sigmu 120-300 1:2,8 a 2x TC a na canon 40D jede ostření parádně i na letovky.
Čaute. Tak čo, prebehol test s DA 200? Funguje to? Ja mám verziu Kenko 1,5x MC a s SDM ide iba manuál.Miho píše:Zdar, to ma zaujíma. Ak by si nenamietal, mohli by sme si dohodnúť stretko, do BA to mám kúsok.lto píše:Ahoj, ja som na fóre nový .. a bojím sa prispievať, kedže som začiatočník, fotiť veľmi neviem .. a vy ste tu samí skúsení a šikovní fotografovia. Myslím vážne. Ale všimol som si, že riešiš telekonvertor .. ja to Kenko 1.5x s prenosom SDM mám , občas to používam a keďže som si všimol aj mesto BA, tak môžem v tom pomôcť
Chcem skúsiť ako to funguje s DA*200.
Valér
K7, DA 100/2,8 makro, DA 16-50, DA 14/55, DA 4-5,6/50-200, TC Kenko 1,5x DG
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Chlapci, potřebuji poradit.Koupil jsem telekonvertor Sigma 1,4 APO EX DG.Chtěl jsem to na Sigmu 70-200/2,8 II APO EX DG MACRO HSM. Tento telekonvertor bohužel nefunguje.Všechny údaje jako clona, čas lítají nahoru a dolů jako zblázněné.Co mě hned zarazilo po otevření, že nemá ty dva samostatné kontakty (HSM?).Koupil jsem to na základě ujištění z diskuze na FotoŠkoda, že to bude s tímto objektivem fungovat.Koupil jsem to sice na Megafoto, ale to je snad jedno. Diskuze zde: http://www.fotoskoda.cz/eobchod/default ... op=2040171
Je to na vrácení, nebo se s tím dá něco dělat?
Díky za všechny rady.
Je to na vrácení, nebo se s tím dá něco dělat?
Díky za všechny rady.
V obchode vám odpovedali zle takže je to na vrátenie.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- Významný člen
S tou diskuzí na FotoŠkoda se bohužel nedá moc argumentovat... Megafoto je sice německá firma, doufám však, že ještě neuplynulo oněch "14 dní" - jedině tedy urychleně vrátit bez udávání důvodu (ne jako reklamaci, to by bylo hodně zdlouhavé řešení). Kdysi jsem jim takto vrátil Tamron 28-75, bez problémů...
Pavel
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Naštěstí je to čerstvá záležitost, přišel dnes.Megafoto se chovalo vždy slušně, tak doufám, že s tím problémy nebudou.Kdyby ti prodejci měli obrázky těchto konvertorů nafoceny tak, aby byly vidět kontakty, tak se to asi nestane.No nic, učíme se celý život. Díky za reakce