Zdravím, naskytla se mi možnost koupit od jednoho amíka toto sklíčko.. Jenomže on neví, jestli je to APO.. Podle fotek ze stránek sigma-foto.cz si myslím,že to APO není.. Jinak prodejní cena by měla být do 2300 CZK.. Co na tu cenu říkáte? Stojí to za to? Díky za rychlé reakce.
Rada: Sigma 70-300 je to APO?
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
Rada: Sigma 70-300 je to APO?
K10D + 18-55 3.5-5.6, Sigma 70-300mm F4-5.6; Hoya CPL, 2GB Sandisk EXTREME III, 4GB Sandisk Ultra II, Pentax CS–205.. more as soon as possible..
osobní zkušenost nemám, z doslechu si pamatuju, že to tak velký rozdíl není, podle některých názorů je dokonce verze bez APO lepší, podle jiných je to obráceně. Měl jsem jenom párkrát pujčený tento objektiv (verze bez APO) na kinofilmu za šílených světelných podmínek, tak se ke kvalitě vyjadřovat nemůžu. Sigma píše APO na kde co a ne vždy je to přímo úměrné kvalitě výstupu. Za tu cenu bych to asi vzal, pokud ti nebude vyhovovat, tak za stejnou cenu prodáš. Spíš záleží, jak hodně je objektiv jetý, při razantním nasazení se dost rychle rozviklá
-
- Pokročilý uživatel
Pánové díky za odpovědi!
Ještě pohledám na netu srování té sigmy s a bez APO.. Jinak k martinw, vyloženě napsal, že ho požíval jenom párkrát, že si trouchá říct, že je jako nový... Tak jsem zkusi ho ještě natáhnout na ceně a pokud to vyjde, tak ho vemu za 100$..
Ještě pohledám na netu srování té sigmy s a bez APO.. Jinak k martinw, vyloženě napsal, že ho požíval jenom párkrát, že si trouchá říct, že je jako nový... Tak jsem zkusi ho ještě natáhnout na ceně a pokud to vyjde, tak ho vemu za 100$..
K10D + 18-55 3.5-5.6, Sigma 70-300mm F4-5.6; Hoya CPL, 2GB Sandisk EXTREME III, 4GB Sandisk Ultra II, Pentax CS–205.. more as soon as possible..
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jáká je to verze ?
Zdravím, chci si koupit Sigmu 70-300 (APO), ale setkavam se s problémem, že některé objektivy mají zlatý proužek a některé mají proužek červený. Osobně si myslím, že zlatý proužek představuje verzi Super a červený proužek je pro verzi Super II. Nevíte někdo jestli je moje tušení správné?
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak uz jsem to nasel
And some more here:
Macro feature difference:
1st version (gold ring): maximum magnify ratio: 1:2, but only at 300mm side
2nd versoin (red ring): maximum magnify ratio: 1:2.9, can do macro from 200 to 300mm, it's 1:2.9 at 300mm side, 1:5.x at 200mm.
Optical difference:
2nd version has some improvement on the glass, that's what I heard, not really sure.
Both are quite decent and cheap lenses. Buy either one and you won't regret for the price you pay.
Macro feature difference:
1st version (gold ring): maximum magnify ratio: 1:2, but only at 300mm side
2nd versoin (red ring): maximum magnify ratio: 1:2.9, can do macro from 200 to 300mm, it's 1:2.9 at 300mm side, 1:5.x at 200mm.
Optical difference:
2nd version has some improvement on the glass, that's what I heard, not really sure.
Both are quite decent and cheap lenses. Buy either one and you won't regret for the price you pay.