Mam nove telo a chci se pochlubit ...
Moderátor: Moderátoři
Re: Mam nove telo a chci se pochlubit ...
Přítelkyně to upekla narychlo na Štědrý den odpoledne, když jsem byl venku, aby to bylo překvapení a to se povedlo. Přiloženy byly obálky s příspěvkem na novou K-5, tak už nemůžu vydržet, až ji koupím.
Světelnost nebyla nic moc, vypadalo to na seťák I když teď když na to koukám, možná to byl skvělý pancake 40/2,8 Limited, nebo 21/3,2 Škoda že jsem ho snědl, toto sklo bych uvítal.
Světelnost nebyla nic moc, vypadalo to na seťák I když teď když na to koukám, možná to byl skvělý pancake 40/2,8 Limited, nebo 21/3,2 Škoda že jsem ho snědl, toto sklo bych uvítal.
Fuji X-T3 silver, Fuji 10-24/4, Fuji 23/1.4, Fuji 50-140/2.8, SMC M 50/F1.4, SMC M 100/2.8, Godox TT685+X1T, Manfrotto 190xprob
Fuji X30 silver
Fuji X30 silver
-
- Pokročilý uživatel
Nový majitel K200D
Zdravíčko vážení
Po letech s kinofilmovým Pentaxem Z-20, a postarším kompaktem, jsem se stal majitelem
zachovalé (málo a šetrně používané) K200D. Zatím k ní mám jen sklíčka od kinofilmového
těla (pevnou FA 50/1,7 a zoomy FA 28-80/3,5-4,7 a 80-320/4,5-5,6 a něco málo MF stařečků).
Dlouho jsem šetřil na nový kus, ale vždy se nám vyskytly nutnější výdaje a já začínal s šetřením
zas nanovo. Nakonec jsem se na to vykašlal, a vzal starší, leč zachovalý kousek.
Zatím se jen zlehka seznamujeme. Kluk jel o víkendu u nás v Ústí závody na dračích lodích.
Tak jsme vyrazili se ženou fandit a také fotit. Naštěstí tam měla kamarádky, tak jí ani
nevadilo, že se jí moc nevěnuji, a dávám přednost své nové digitální kamarádce
Zatím ale stvářím spíš takové seznamovací fotky, abychom si na sebe trochu zvykli.
Nic čím by se dalo aspoň trošku pochlubit.
Časem snad bude i něco trochu vydařeného.
Po letech s kinofilmovým Pentaxem Z-20, a postarším kompaktem, jsem se stal majitelem
zachovalé (málo a šetrně používané) K200D. Zatím k ní mám jen sklíčka od kinofilmového
těla (pevnou FA 50/1,7 a zoomy FA 28-80/3,5-4,7 a 80-320/4,5-5,6 a něco málo MF stařečků).
Dlouho jsem šetřil na nový kus, ale vždy se nám vyskytly nutnější výdaje a já začínal s šetřením
zas nanovo. Nakonec jsem se na to vykašlal, a vzal starší, leč zachovalý kousek.
Zatím se jen zlehka seznamujeme. Kluk jel o víkendu u nás v Ústí závody na dračích lodích.
Tak jsme vyrazili se ženou fandit a také fotit. Naštěstí tam měla kamarádky, tak jí ani
nevadilo, že se jí moc nevěnuji, a dávám přednost své nové digitální kamarádce
Zatím ale stvářím spíš takové seznamovací fotky, abychom si na sebe trochu zvykli.
Nic čím by se dalo aspoň trošku pochlubit.
Časem snad bude i něco trochu vydařeného.
Martin
Dlouho jsem fotil převážně na kinofilm (Pentax Z20, atd.). Na jaře 2011 se má fotostáj rozrostla o K200D (starší, ale ve formě) .
Skla: Pentax FA 50/1,7; FA 28-80/3,5-4,7; FA 80-320/4,5-5,6; Sigma 17-70/2,8-4,5 DC, a pár starších MF kousků
Dlouho jsem fotil převážně na kinofilm (Pentax Z20, atd.). Na jaře 2011 se má fotostáj rozrostla o K200D (starší, ale ve formě) .
Skla: Pentax FA 50/1,7; FA 28-80/3,5-4,7; FA 80-320/4,5-5,6; Sigma 17-70/2,8-4,5 DC, a pár starších MF kousků
Re: Nový majitel K200D
GRATULUJI A PŘEJI HODNĚ ÚSPĚCHŮ
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, žes volil ideálně. Novější těla v této třídě mají sice víc bláznivých funkcí, lepší af i kvalitu obrazu, iso, fps, ale zase jsou méně poctivé co do konstrukce, prý si méně rozumí s MF skly, nemají kabelovou spoušť...
Jelikož přecházíš z filmu, tak si myslím, tě věci jako FPS, ISO, AF tolik trápit nebudou, ale víc oceníš právě třeba větší odolnost. Akorát ten hledáček je teď asi trochu nezvyk, co?
Jelikož přecházíš z filmu, tak si myslím, tě věci jako FPS, ISO, AF tolik trápit nebudou, ale víc oceníš právě třeba větší odolnost. Akorát ten hledáček je teď asi trochu nezvyk, co?
Nech Ti slúži bez poruchy,vela pekných fotiek a dobré svetlo!
K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5
-
- Pokročilý uživatel
Ten hledáček je poněkud menší než jsem byl zvyklý. Zatím jsem si ale s MF skly nehrál, a makro jsem nikdy moc nefotil, tak to není tak hrozné .
Spíš mne jako brejlovce o víkendu zaskočila jiná věc. Při silném sluníčku zboku, které se mi tak dostává mezi oko a brýle přitisknuté k hledáčku, mám poněkud problémy s čitelností údajů. U Z-20 se mi to nestávalo. Nevím zda na to měl vliv spíš větší hledáček, nebo o něco jasnější údaje v hledáčku. Nejspíš kombinace obojího. Přemýšlím o jiné očnici, ale nejsem si jist, zda by mi to pomohlo.
Spíš mne jako brejlovce o víkendu zaskočila jiná věc. Při silném sluníčku zboku, které se mi tak dostává mezi oko a brýle přitisknuté k hledáčku, mám poněkud problémy s čitelností údajů. U Z-20 se mi to nestávalo. Nevím zda na to měl vliv spíš větší hledáček, nebo o něco jasnější údaje v hledáčku. Nejspíš kombinace obojího. Přemýšlím o jiné očnici, ale nejsem si jist, zda by mi to pomohlo.
Martin
http://www.foto-servis.cz/zvetsovaci-oc ... -p-92.html
Ahoj, tohle jsem nasadil a už to tam zůstalo. Člověk nerejdí sňupákem po displeji, je trochu líp vidět a těsní to na brejle.
Dá se nová sehnat za zhruba >500,- jen si už nepamatuju, kde jsem ji kupoval. (Pasuje i na hledáčky Sony.)
Ahoj, tohle jsem nasadil a už to tam zůstalo. Člověk nerejdí sňupákem po displeji, je trochu líp vidět a těsní to na brejle.
Dá se nová sehnat za zhruba >500,- jen si už nepamatuju, kde jsem ji kupoval. (Pasuje i na hledáčky Sony.)
K20D
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd
Falcon 8/3,5
DA* 16-50/2,8
FA 43/1,9 Ltd
DA 70/2,4 Ltd
-
- Pokročilý uživatel
Díky za tip . Popřemýšlím, a porozhlédnu se ještě i jinde.
Kdo ví, možná do ní nakonec půjdu také.
Kdo ví, možná do ní nakonec půjdu také.
Martin
-
- Uživatel
Zdravím,
to jsme na tom podobně. Taky jsem do teď jel na kino - SFXn, MZ-10, a teď MZ-6. A před týdnem jsem si pořídil z druhé ruky K10D. Ale nadšení se nějak nekonalo, seťák 18-55 v rámci možností funguje dobře, ale někdy přeostří bod který vidím v hledáčku (což naprdne, prostě vůbec nemám jistotu co bude ostré - je to normální?) Tokina 80-200/2,8 má BackFocus, Tokina 28-70/2,6-2,8 má BackFocus jako kráva!!! pořád jede nadoraz do nekonečna a ještě jí to nestačí. Aspoň že F 28-80 který mi zbyl z SFXn funguje celkem dobře. Tak študuju, jak na nastavení zaostřování. Našel jsem, že pro přístup do SERVICE MENU je PLAY+OK a zapnout kameru. Žádné PLAY na foťáku pokud jsem zjistil není, pouze Playback a s tím to nefunguje. Tak nevím jak se tam dostat, PhotoMe ukázalo verzi sw 1.30. Takže sedím u počítače a googluju když mám chvíli času, místo toho abych fotil nebo se věnoval rodině. Všechna těla na kinofilm fungovala spolehlivě ve všech ohledech a tohle mě úplně odrovnalo. Poradíte mi někdo co s tím bez dalších dlouhých hodin sedění u počítače?
Dík moc všem.
to jsme na tom podobně. Taky jsem do teď jel na kino - SFXn, MZ-10, a teď MZ-6. A před týdnem jsem si pořídil z druhé ruky K10D. Ale nadšení se nějak nekonalo, seťák 18-55 v rámci možností funguje dobře, ale někdy přeostří bod který vidím v hledáčku (což naprdne, prostě vůbec nemám jistotu co bude ostré - je to normální?) Tokina 80-200/2,8 má BackFocus, Tokina 28-70/2,6-2,8 má BackFocus jako kráva!!! pořád jede nadoraz do nekonečna a ještě jí to nestačí. Aspoň že F 28-80 který mi zbyl z SFXn funguje celkem dobře. Tak študuju, jak na nastavení zaostřování. Našel jsem, že pro přístup do SERVICE MENU je PLAY+OK a zapnout kameru. Žádné PLAY na foťáku pokud jsem zjistil není, pouze Playback a s tím to nefunguje. Tak nevím jak se tam dostat, PhotoMe ukázalo verzi sw 1.30. Takže sedím u počítače a googluju když mám chvíli času, místo toho abych fotil nebo se věnoval rodině. Všechna těla na kinofilm fungovala spolehlivě ve všech ohledech a tohle mě úplně odrovnalo. Poradíte mi někdo co s tím bez dalších dlouhých hodin sedění u počítače?
Dík moc všem.
Prechod na digitál = prechod za PC a hrrrrrba času stráveného za nim.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Už sú nejake info, čo bude po k-5? Aky novy model, zaujimaju ma parametre. Možno o rok už k-5 nebude ani v predaji.
-
- Uživatel
Jo tak za ten soubor budu vděčný! e-mail: standa.lupen@centrum.czcport píše:tady viewtopic.php?f=20&t=2897 mas reseni, jak se dostat do servisniho menu a tam si to nastavit. Potrebujes mit nahrany jeden soubor na karte pri spusteni. Pokud ho jeste nemas, muzu ti ho pak poslat mailem.
Moc dík!!!
-
- Uživatel
No jo, ale je rozdíl v tom, jestli na PC zpracováváš fotky, nebo se snažíš donutit foťák aby dělal to co potřebuješ.yoli píše:Prechod na digitál = prechod za PC a hrrrrrba času stráveného za nim.
-
- Pokročilý uživatel
Koukám, kupa problémů s ostřením, to ti nezávidím.standa.lupen píše:Zdravím,
Dík moc všem.
Já nemám ani seťák, jen "kinofilmová" skla. Pevnou Pentax FA 50/1,7 jsem zatím ozkoušel jen velmi málo a zdálo se to v pořádku. Pentaxí zoomy FA 28-80 a 80-320 jsem zatím používal nejvíce. Zdají se ostřit také správně. Pravda, nejsou to kdovíjak světelná skla a většina fotek je navíc na vyšší než minimální možné clonové číslo. Plánuji, že to brzo zkusím překontrolovat prochu důkladněji a exaktněji. Pak uvidíme. Zatím se to ale zdá v pořádku.
Tak držím palce, ať se to u tebe zadaří srovnat do rozumných mezí.
Martin