Pentax SMC-DA* 50-135mm f/2.8
Moderátor: Moderátoři
Pentax SMC-DA* 50-135mm f/2.8
Ahojte cel by som nejaku radu cem fotit tak exterierovo tak zabavne aj nejake rodinne svadby a tak bolo by toto vhodne ? Dakujem
Re: Pentax SMC-DA* 50-135mm f/2.8
Umrem už dávno po prvom apríli.....tak exterierovo tak zabavne aj nejake rodinne svadby
Sorry som hnusný, ale nedalo mi Jasné, tento objektív je perfektný na portrétovky, aj nejaké akčnejšie exteriorovky.
Sorry som hnusný, ale nedalo mi Jasné, tento objektív je perfektný na portrétovky, aj nejaké akčnejšie exteriorovky.
-
- Nový uživatel
Na portrétky super. Má velmi dobrou kresbu (při cloně 3-4), ale na akční fotky se mi zdá, že pomalu ostří (ale to je jen můj názor).
Dakujem za info lebo nejak nemam cas citat o nom recenzie takze sa takto pytam
Zdar chlapi,
potřeboval bych trochu pomoct. Mohl by mi někdo skouknout tenhle RAW a vyjádřit se mi k ostrosti. Mě se subjektivně zdá hlavně obličej bez ostrosti a kresby. Nemám to s kým a čím porovnat, tak bych chtěl vědět jestli se vám zdá subjektivně ostrost v pořádku, nebo je chyba někde jinde. např. v nevhodném použití clony na takovou vzdálenost atd.
Foceno je to tímhle objektivem nasazeném na Kx.
Když fotím z blízka tak je ostrost někde jinde (myšleno v pořádku), ale jak chci fotit postavu na nižší clonu s menší HO tak je to takové divné aspoň z mého pohledu.
Uměleckou hodnotu fotky nekomentovat , je to jen test.
Díky
potřeboval bych trochu pomoct. Mohl by mi někdo skouknout tenhle RAW a vyjádřit se mi k ostrosti. Mě se subjektivně zdá hlavně obličej bez ostrosti a kresby. Nemám to s kým a čím porovnat, tak bych chtěl vědět jestli se vám zdá subjektivně ostrost v pořádku, nebo je chyba někde jinde. např. v nevhodném použití clony na takovou vzdálenost atd.
Foceno je to tímhle objektivem nasazeném na Kx.
Když fotím z blízka tak je ostrost někde jinde (myšleno v pořádku), ale jak chci fotit postavu na nižší clonu s menší HO tak je to takové divné aspoň z mého pohledu.
Uměleckou hodnotu fotky nekomentovat , je to jen test.
Díky
- Přílohy
-
- testfoto.rar
- (11.74 MiB) Staženo 197 x
Fotené zo statívu? asi nie, tam hľadaj ten dôvod...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
smik >> po malom doostreni to je celkom OK, mne to pripada, ze je postava kusok za rovinou ostrosti. Moze to byt bud tym, ze si sa troska pohol medzi ostrenim a expoziciou, alebo mas mierny FF. To sklo ale nepoznam, tak neviem aku ma ostrost pri tejto clone
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
švy na sukni maš dobře ostré. možna se pohla nebo máš BF
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
stativ na portrét je volovina. Zkusil bych změnit ostřící bod. Tu košili má zaostřenou dobře. Když chceš malou HO, musíš ostřit přesně na to, co chceš mít zaostřené.
Ostrost objektivu je v pohodě, podívej se na sukni, která je dostatečně ostrá.
Je to otázka zaostření - rovina zaostření- na co jsi ostřil, nebo jestli jsi se lehce posunul při focení a oči se dostaly mimo rovinu ostrosti.
Popřípadě objektiv může ostřit lehce před nebo za rovinu ostrosti a je potřeba to seštelovat.
Pro štelování je potřeba stativ, statický objekt, a tělo, které to umí
Je to otázka zaostření - rovina zaostření- na co jsi ostřil, nebo jestli jsi se lehce posunul při focení a oči se dostaly mimo rovinu ostrosti.
Popřípadě objektiv může ostřit lehce před nebo za rovinu ostrosti a je potřeba to seštelovat.
Pro štelování je potřeba stativ, statický objekt, a tělo, které to umí
PK-3, Fa20/2,8, FA 31/1,8, FA 77/1,8, DFA 100/2,8WR
a predzklopenie zrkadla reklamny ťah?elho_cid píše:stativ na portrét je volovina......
Díky za názory. Mě právě matou ty celkem dobře zaostřené švy na sukni. Ona ani ta HO by nemela být nijak extra malá.
Je to foceno cca z 11m a podle tabulky by HO měla být cca 3m Proto se mi nějak nezdálo, že i kdybych se pohl tak bych neměl být mimo rovinu ostrosti. V kontrastu s tou sukní mi právě ten obličej přišel divný. Zkusím to ještě s LV popř. stativem
Je to foceno cca z 11m a podle tabulky by HO měla být cca 3m Proto se mi nějak nezdálo, že i kdybych se pohl tak bych neměl být mimo rovinu ostrosti. V kontrastu s tou sukní mi právě ten obličej přišel divný. Zkusím to ještě s LV popř. stativem
Ty tablky na HO nefungují. U jednoduchých objektivů fungovaly na film pro fotky pohlednicového formátu, ale tohle není ten případ. Mě se osvědčilo použít krajni ostřící bod a opravdu ostřit kam potřebuju, bez změny kompozice po zaostření.
...podľa mojej skúsenosti sú krajné ostriace body na presnosť zaostrenia najmenej spoľahlivé/...a zdá sa, platí do naprieč všetkými značkami/