DA objektívy na kinofilmovom fotoaparáte
Moderátor: Moderátoři
DA objektívy na kinofilmovom fotoaparáte
Zdravím všetkých,
prosím Vás, vedeli by ste mi povedať, či je možné použiť objektívy px DA na kinofilme? Ide mi konkrétne o objektívy DA 21ltd a DA70 ltd. Ide mi konkrétne o kombináciu pentax Z1-p a PX DA 21 a DA 70 ltd. Je možné ovládať clonu týchto objektívov cez otočné voliče na tomto fotoaparáte ako je to u PX k10?
Vopred veľmi pekne ďakujem za odpovede a rady.
S pozdavom
th
prosím Vás, vedeli by ste mi povedať, či je možné použiť objektívy px DA na kinofilme? Ide mi konkrétne o objektívy DA 21ltd a DA70 ltd. Ide mi konkrétne o kombináciu pentax Z1-p a PX DA 21 a DA 70 ltd. Je možné ovládať clonu týchto objektívov cez otočné voliče na tomto fotoaparáte ako je to u PX k10?
Vopred veľmi pekne ďakujem za odpovede a rady.
S pozdavom
th
Re: DA objektívy na kinofilmovom fotoaparáte
Řekl bych, že problém bude spíš s pokrytím filmového políčka.
K10D, pentax 16-45/4, pentax 18-55mm, pentax 28-70/4, pentax 50/1.7, mezt 48, Pentax AF-500FTZ, velbon sherpa 600R, Aputure TrigMaster
http://www.rychi.cz
http://www.rychi.cz
To som si aj myslel, len potrebujem bližšie informácie od problému znalých pentaxistov.
nemůžu to teď najít, ale viděl jsem, že někdo zkoušel DA35 f2.4 na kinofilmu a vyhreslil to bez problému, i kdyz je pro digital...hned mi v mysli cvakla myslenka, ze se Px připravuje na FF
Pentax K-X,DA35 f2.4 SMC Pentax DAL-18-55, M 50/2.0, Sigma UC ZOOM 70-210 1:4-5.6, blesk Exakta CTZ-25
DA 21 určitě nejde. DA70 jakžtakž jo, ale na clony pod f3,5 dost vinětuje. Nejde použít plný manuál a priorita clony, protože chybí clonový kroužek.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pokial viem tak na Z1-p nie je clonovy kruzok podmienkou pre prioritu clony
-
- Pokročilý uživatel
Mohu potvrdit. U Pentaxu Z1, Z1-p, stejně jako u dalších těl z řady Z (například mé současné Z-20), není clonový kroužek pro prioritu clony nebo plný manuál zapotřebí. Oboje (clona i čas) je možné pohodlně nastavovat na těle. U skel s polohou A na clonovém kroužku, jej mám takřka vždy na Áčku a vše nastavuji na těle. Skla bez clonového kroužku tak nepředstavují také žádný problém.
Martin
Dlouho jsem fotil převážně na kinofilm (Pentax Z20, atd.). Na jaře 2011 se má fotostáj rozrostla o K200D (starší, ale ve formě) .
Skla: Pentax FA 50/1,7; FA 28-80/3,5-4,7; FA 80-320/4,5-5,6; Sigma 17-70/2,8-4,5 DC, a pár starších MF kousků
Dlouho jsem fotil převážně na kinofilm (Pentax Z20, atd.). Na jaře 2011 se má fotostáj rozrostla o K200D (starší, ale ve formě) .
Skla: Pentax FA 50/1,7; FA 28-80/3,5-4,7; FA 80-320/4,5-5,6; Sigma 17-70/2,8-4,5 DC, a pár starších MF kousků
Veľmi pekne všetkým ďakujem.
Idem sa pustiť do čítania toho anglického článku. Veľmi ste ma potešili, že by to nemal byť problém s objektívmi bez clonového krúžku. Ešte si idem prečítať, či by boli vhodné DA 21 a 70 na FF, alebo by veľmi vynetovali.
Pekný večer prajem
hanigal
Idem sa pustiť do čítania toho anglického článku. Veľmi ste ma potešili, že by to nemal byť problém s objektívmi bez clonového krúžku. Ešte si idem prečítať, či by boli vhodné DA 21 a 70 na FF, alebo by veľmi vynetovali.
Pekný večer prajem
hanigal